Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

lader wetenswaardigheden

VW T4 camper vragen nieuwbouw en zelfbouw
Gobert
Berichten: 225
Lid geworden op: 30 jul 2014, 21:24

Re: lader wetenswaardigheden

Bericht door Gobert »

Ik ben dan toch benieuwd welke laders Henk in gedachten heeft.
En of daarbij zijn die voorbereid zijn op zonnecellen.
Hella
Berichten: 282
Lid geworden op: 10 feb 2015, 20:46

Re: lader wetenswaardigheden

Bericht door Hella »

Afgelopen weekeinde terug van onze vakantie naar Normandië en Bretagne. Wat in Normandië op de invasiestranden in de week van 6 juni 1944 allemaal heeft plaatsgevonden is erg indrukwekkend; je zult maar vanuit de landingsvaartuigen de veilige rotsen moeten bereiken en dan wel eerst honderden meters over vlak stand moeten lopen dat in een spervuur ligt van de Duitsers. De kans om dat te overleven is niet erg groot............... en daarna moet het gevecht nog beginnen!!!
Ook indrukwekkend de vele grafvelden; meeste jongens die daar liggen waren net 20 jaar oud! Zo krijg je toch wel respect voor onze huidige (en heel normaal gevonden) vrijheid. Daar zijn nmm echt te weinig mensen (m.n. de generatie na ons) zich nog van bewust.
Bretagne was erg mooi, oude dorpen, zeer gevarieerd landschap maar ook onvoorspelbaar weer. Was het in de rest van Frankrijk om te puffen, net over de westelijke hoek van Bretagne wolken met veel regen. En laten we daar nou net hebben gezeten! Toen het te bar werd naar de Z-O kust van Bretagne (Carnac) gegaan. Daar wel puffend mooi weer. Genoten en veel gefietst tot onze beide goed afgesloten fietsen (waaronder een snelle e-bike, een zgn pedelec e-speed) 's nachts op de camping werden gestolen. Helemaal niets van gemerkt ondanks dat we met de ramen open sliepen de beide fietsen vanachter de camper onder de luifel door (op nog geen meter afstand) moesten worden verplaatst. Zonder display heb je daar niets aan. Maar ja op de een of andere manier zullen ze de Sparta beveiliging wel weten te omzeilen. Bijkomstig voordeel, de e-speed was nog maar 6 maanden oud, dus we krijgen het totale aankoopbedrag terug en we mogen een nieuwe uitzoeken. De andere was helaas niet verzekerd. Tip voor de volgende vakantie: de fietsen worden met een goede ketting ook vastgezet aan het voorste trekoog van de camper. Alle kleine beetjes om het moeilijk te maken helpen immers.
Wel uiteraard aangifte gedaan bij de gendarmerie en daarna samen met de campingeigenaar de omgeving afgespeurd. Maar ja als de fietsen gelijk in een busje worden gezet zijn ze echt uit het zicht.

Dus vandaag begonnen aan het schoonmaken van de camper. Natuurlijk ook nieuwsgierig naar de staat van de originele Philips acculader (immers heb nu een Vtec lader) ook al om de boel daaronder eens een keer goed stofvrij te maken, en wat bleek, die was er niet meer. Dus Henk, van deze kant geen opdracht tot revisie. Helaas.
Plaats reactie