Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Wil je geen advertentie blokken zien in het forum, dan moet je inloggen.
Dan verdwijnen ze.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Start stop systeem werkt niet

vragen over de T6
Plaats reactie
Ikenmijnkois
Berichten: 140
Lid geworden op: zo mar 27, 2016 16:47

Start stop systeem werkt niet

Bericht door Ikenmijnkois »

Heren
Ik stond vanmorgen in de file en ik zette de versnellingpook in de vrije stand en liet de koppeling omhoog gaan, maar motortje bleef gewoon lopen.
Ik een whats-aap nar de verkoper festuurd hij schrijft terug.

Zijn 19 verschillende regels voordat het werkt. Als het systeem niet werkt gaat het storingslampje branden.

Wat zal die bedoelen welke regels en als het niet werkt gaat er een storingslampje branden .
Ik krijg af en toe een wit rondje met een schuingetrokken streepje en dat kom naast de tijd te staan boven in maar heel eventjes en gaat dan weer weg..
Denk maar dat ik even bij witte brug langs gaat
Laatst gewijzigd door Ikenmijnkois op wo dec 07, 2016 23:38, 1 keer totaal gewijzigd.
Met vriendelijke groet
Marcel van Es
JtvdB
Berichten: 26
Lid geworden op: vr jan 31, 2014 16:29

Re: Steat stop systeem werkt niet

Bericht door JtvdB »

Hij bedoeld dat het systeem pas werkt als alle factoren, die bepalen of het wel of niet mag werken, in orde zijn. Denk hierbij aan de buitentemperatuur, motortemperatuur, gevraagde vermogen van de airco of verwarming etc. etc.

Met het lampje bedoeld hij: als het systeem echt een storing bevat zal er een lampje branden of een melding op je display verschijnen.

groet van eveneens een bedrijfswagen verkoper ;)

:yes
Gebruikersavatar
Pascal-141
Berichten: 10114
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:11
Locatie: Tussen Antwerpen en Brussel

Re: Steat stop systeem werkt niet

Bericht door Pascal-141 »

Ikenmijnkois schreef:Heren
Ik stond vanmorgen in de file en ik zette de versnellingpook in de vrije stand en liet de koppeling omhoog gaan, maar motortje bleef gewoon lopen.
Ik een whats-aap nar de verkoper festuurd hij schrijft terug.

Zijn 19 verschillende regels voordat het werkt. Als het systeem niet werkt gaat het storingslampje branden.

Wat zal die bedoelen welke regels en als het niet werkt gaat er een storingslampje branden .
Ik krijg af en toe een wit rondje met een schuingetrokken streepje en dat kom naast de tijd te staan boven in maar heel eventjes en gaat dan weer weg..
Denk maar dat ik even bij witte brug langs gaat
Misschien toch eerst maar eens de gebruiksaanwijzing lezen ?
Een start stop systeem werkt pas als de motor voldoende warm is . Wat ook heel logisch is , want anders geraakt je motor nooit warm .
My current cars:
T3 doka Syncro
T4 2.5TDI "werkbus"
Amarok 4Motion highline
T6.1 (2020) 150-DSG ,de nieuwe werkbus
VW Crafter (model 2019) camper
Ikenmijnkois
Berichten: 140
Lid geworden op: zo mar 27, 2016 16:47

Re: Steat stop systeem werkt niet

Bericht door Ikenmijnkois »

Pascal-141 schreef:
Ikenmijnkois schreef:Heren
Ik stond vanmorgen in de file en ik zette de versnellingpook in de vrije stand en liet de koppeling omhoog gaan, maar motortje bleef gewoon lopen.
Ik een whats-aap nar de verkoper festuurd hij schrijft terug.

Zijn 19 verschillende regels voordat het werkt. Als het systeem niet werkt gaat het storingslampje branden.

Wat zal die bedoelen welke regels en als het niet werkt gaat er een storingslampje branden .
Ik krijg af en toe een wit rondje met een schuingetrokken streepje en dat kom naast de tijd te staan boven in maar heel eventjes en gaat dan weer weg..
Denk maar dat ik even bij witte brug langs gaat
Misschien toch eerst maar eens de gebruiksaanwijzing lezen ?
Een start stop systeem werkt pas als de motor voldoende warm is . Wat ook heel logisch is , want anders geraakt je motor nooit warm .
Ik woon in Den Haag en als ergens voorbij Gouda vast staat mag ik toch wel denken dast die warm is. Ik ben een rustige rijder, die auto is mijn brood zonder auto geen inkomsten dus doe altijd gewoon rustig. trek niet hard op en rijd meestal rechts van de weg.
Kijk ik had met mijn T5 GP nergens geen last van, die zei ook wel eens dat je hem hand matig moest starten, maar meestal ging het goed.
en als je dan een nieuwe rijd, die het dan naar mijn mening niet doet, dan ga je je afvragen zit het er wel op. ik had namelijk ook een knopje in mijn dashboard die ik kon uitzetten of gewoon aan laten.
Bedank voor de info.
Met vriendelijke groet
Marcel van Es
Richardparket
Berichten: 3
Lid geworden op: vr dec 02, 2016 13:03

Re: Start stop systeem werkt niet

Bericht door Richardparket »

Hi,

Ik heb hetzelfde probleem.
Ik heb gemerkt dat de koel-ven op onverklaarbare momenten actief wordt. ( Ook bij buiten temperatuur van 2 graden)
Als de koel-ven wordt geactiveerd, werkt ook het start-stop systeem niet.
Ikenmijnkois
Berichten: 140
Lid geworden op: zo mar 27, 2016 16:47

Re: Start stop systeem werkt niet

Bericht door Ikenmijnkois »

Alles werkt naar behoren. ben even naar de dealer gereden waar die is uitgelezen, ik weet niet wat er is gedaan maar alles functioneert weer, :gekte ben wel vergeten te vragen of de spiegels ook met de ab inklapbaar zijn bij het afsluiten van de auto.
moet eerdaags toch nog ff terug.
Dit topic kan wat mij betreft gesloten worden.
Met vriendelijke groet
Marcel van Es
Looney
Berichten: 17
Lid geworden op: do jul 28, 2016 23:57

Re: Steat stop systeem werkt niet

Bericht door Looney »

Pascal-141 schreef:
Ikenmijnkois schreef:Heren
Ik stond vanmorgen in de file en ik zette de versnellingpook in de vrije stand en liet de koppeling omhoog gaan, maar motortje bleef gewoon lopen.
Ik een whats-aap nar de verkoper festuurd hij schrijft terug.

Zijn 19 verschillende regels voordat het werkt. Als het systeem niet werkt gaat het storingslampje branden.

Wat zal die bedoelen welke regels en als het niet werkt gaat er een storingslampje branden .
Ik krijg af en toe een wit rondje met een schuingetrokken streepje en dat kom naast de tijd te staan boven in maar heel eventjes en gaat dan weer weg..
Denk maar dat ik even bij witte brug langs gaat
Misschien toch eerst maar eens de gebruiksaanwijzing lezen ?
Een start stop systeem werkt pas als de motor voldoende warm is . Wat ook heel logisch is , want anders geraakt je motor nooit warm .
Pascal, het start-stopsysteem werkt ook gewoon als ik met een bevroren motor net wegrijd uit het parkeervak.

De reden dat het waarschijnlijk soms niet werkt, is omdat bv. de standkachel, spiegelverwarming, airco en/of ruitenwisser aan staat. Dan kost het teveel stroom geloof ik.

Heb wel vaak dat het start-stop aanslaat als het net niet moet en andersom :bonk
TRANSPORTER T5 2007 TDI 1.9 105PK - 2015/2016
TRANSPORTER T6 2016 TDI 2.0 150PK - 2016
Gebruikersavatar
Pascal-141
Berichten: 10114
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:11
Locatie: Tussen Antwerpen en Brussel

Re: Steat stop systeem werkt niet

Bericht door Pascal-141 »

Looney schreef:
Pascal-141 schreef:
Ikenmijnkois schreef:Heren
Ik stond vanmorgen in de file en ik zette de versnellingpook in de vrije stand en liet de koppeling omhoog gaan, maar motortje bleef gewoon lopen.
Ik een whats-aap nar de verkoper festuurd hij schrijft terug.

Zijn 19 verschillende regels voordat het werkt. Als het systeem niet werkt gaat het storingslampje branden.

Wat zal die bedoelen welke regels en als het niet werkt gaat er een storingslampje branden .
Ik krijg af en toe een wit rondje met een schuingetrokken streepje en dat kom naast de tijd te staan boven in maar heel eventjes en gaat dan weer weg..
Denk maar dat ik even bij witte brug langs gaat
Misschien toch eerst maar eens de gebruiksaanwijzing lezen ?
Een start stop systeem werkt pas als de motor voldoende warm is . Wat ook heel logisch is , want anders geraakt je motor nooit warm .
Pascal, het start-stopsysteem werkt ook gewoon als ik met een bevroren motor net wegrijd uit het parkeervak.

De reden dat het waarschijnlijk soms niet werkt, is omdat bv. de standkachel, spiegelverwarming, airco en/of ruitenwisser aan staat. Dan kost het teveel stroom geloof ik.

Heb wel vaak dat het start-stop aanslaat als het net niet moet en andersom :bonk
Tja , alle VAG auto's waar ik tot nu toe mee meegereden heb die een start stop systeem hebben , werken pas als de motor wat op temperatuur is gekomen.
En ook de T6 van Rafke is een bluemotion , die heeft mij ook bevestigd dat het systeem niet werkt bij een koude motor . Raar dat het bij jouw T6 dan al zou werken bij koude motor . Hoe krijg jij dan de motor ooit warm ??
My current cars:
T3 doka Syncro
T4 2.5TDI "werkbus"
Amarok 4Motion highline
T6.1 (2020) 150-DSG ,de nieuwe werkbus
VW Crafter (model 2019) camper
Gebruikersavatar
Rafke 108
Berichten: 668
Lid geworden op: ma nov 19, 2007 12:34
Locatie: Druivenstreek - Vlaams-Brabant België

Re: Steat stop systeem werkt niet

Bericht door Rafke 108 »

Looney schreef:
Pascal, het start-stopsysteem werkt ook gewoon als ik met een bevroren motor net wegrijd uit het parkeervak.

Da's bij mij niet het geval hoor... ik kan me niet voorstellen dat dat gezond is voor je motor, telkens die koude start...
De keren dat ik met mijn T6 op pad ga schiet de start stop functie pas in werking als motor op temperatuur is.

Inderdaad werkt het systeem niet als er te veel (of zware) gebruikers aan het werk zijn..

Ik vind trouwens dat het systeem beter werkt op mijn T6 dan bij de andere voertuigen die wij in onze vloot hebben.
Ik zet het zelf enkel af bij filerijden, want daar vind ik het vervelend...

Grtjs

Raf
T4 Caravelle & T6 California
Vroeger T5 Multivan 04 & T5 Caravelle 07

Facebook: Raf Deveuster
Instagram: rafdeveuster


Afbeelding
Gebruikersavatar
Ralph Bakker
Berichten: 229
Lid geworden op: vr dec 25, 2015 15:15
Locatie: Uden

Re: Start stop systeem werkt niet

Bericht door Ralph Bakker »

Lees hier nergens dat de gordel ook ingeklikt moet zijn. Ga er van uit dat de topicstarter dit ook doet maar dit is ook 1 van de eisen dat het systeem werkt. Probeer het maar eens.
Gebruikersavatar
mettesboy
Berichten: 664
Lid geworden op: zo jan 28, 2007 21:54
Locatie: Olen België

Re: Start stop systeem werkt niet

Bericht door mettesboy »

Als het start-stopsysteem omwille van 1 van die x-aantal parameters wordt uitgeschakeld, dan wordt dit op de tellerklok aangegeven met het start-stop logo met een schuine streep erdoor.


Ik denk dat dit dan bij iedereen moet zijn?
2005 T5Transporter Freedom LWB DC 96kw handgeschakeld
2010 Caravelle comfortline LWB DC 132kw handgeschakeld
2016 Caravelle highline LWB DC 150kw DSG
Slagermarcel
Berichten: 11
Lid geworden op: do okt 06, 2016 10:58

Re: Start stop systeem werkt niet

Bericht door Slagermarcel »

Misschien een rare vraag, kan je het start/stop systeem ook voor goed uitzetten.
Gebruikersavatar
Ralph Bakker
Berichten: 229
Lid geworden op: vr dec 25, 2015 15:15
Locatie: Uden

Re: Start stop systeem werkt niet

Bericht door Ralph Bakker »

Slagermarcel schreef:Misschien een rare vraag, kan je het start/stop systeem ook voor goed uitzetten.
Volgens mij wel. De dealer kan dit niet. Mij is ook ten gehore gekomen om de functie om te keren op de knop. Dus standaard uit. Met een druk op de knop is het systeem weer actief.
Plaats reactie