Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

T6 ASR uitschakelen?

vragen over de T6
Rikvw
Berichten: 82
Lid geworden op: wo mar 18, 2015 21:11

T6 ASR uitschakelen?

Bericht door Rikvw »

Hallo allemaal,

Heeft iemand misschien enig idee hoe je de 'asr functie' kan uitschakelen op de t6? Heb de knop nog niet kunnen vinden, zat bij de t5 gp wel gewoon op t dashboard..

:toppie
Gebruikersavatar
Rafke 108
Berichten: 668
Lid geworden op: ma nov 19, 2007 12:34
Locatie: Druivenstreek - Vlaams-Brabant België

Re: T6 ASR uitschakelen?

Bericht door Rafke 108 »

Bij mij zit ie gewoon als eerste knopje links op de middenconsole van het dashboard... (echt pal naast de hendel voor de ruitenwissers)

Is wel een california, ik kan vrijdag wel es kijken waar ie juist bij mijn collega zit (hij rijdt met transporter)
T4 Caravelle & T6 California
Vroeger T5 Multivan 04 & T5 Caravelle 07

Facebook: Raf Deveuster
Instagram: rafdeveuster


Afbeelding
Rikvw
Berichten: 82
Lid geworden op: wo mar 18, 2015 21:11

Re: T6 ASR uitschakelen?

Bericht door Rikvw »

Daar zat die bij mij vorige t5 gp ook, helaas op de t6 nergens te vinden :muur
Gebruikersavatar
mettesboy
Berichten: 672
Lid geworden op: zo jan 28, 2007 21:54
Locatie: Olen België

Re: T6 ASR uitschakelen?

Bericht door mettesboy »

vandaag in m'n caravelle op gelet...

schakelaar inderdaad ook niet te vinden.... of heb je deze niet als je dsg hebt?
2005 T5Transporter Freedom LWB DC 96kw handgeschakeld
2010 Caravelle comfortline LWB DC 132kw handgeschakeld
2016 Caravelle highline LWB DC 150kw DSG
Gebruikersavatar
Pascal-141
Berichten: 10171
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:11
Locatie: Tussen Antwerpen en Brussel

Re: T6 ASR uitschakelen?

Bericht door Pascal-141 »

mettesboy schreef:vandaag in m'n caravelle op gelet...

schakelaar inderdaad ook niet te vinden.... of heb je deze niet als je dsg hebt?
Rafke heeft ook een T6 met DSG , dus daaraan zal het niet liggen
was het misschien een optie ? (die uitschakelbare ASR)
My current cars:
T3 doka Syncro
T4 2.5TDI "werkbus"
Amarok 4Motion highline
T6.1 (2020) 150-DSG ,de nieuwe werkbus
VW Crafter (model 2019) camper
Gebruikersavatar
mettesboy
Berichten: 672
Lid geworden op: zo jan 28, 2007 21:54
Locatie: Olen België

Re: T6 ASR uitschakelen?

Bericht door mettesboy »

"Das ASR ist beim T6 nur noch dann abschaltbar, wenn man 4Motion hat."
2005 T5Transporter Freedom LWB DC 96kw handgeschakeld
2010 Caravelle comfortline LWB DC 132kw handgeschakeld
2016 Caravelle highline LWB DC 150kw DSG
Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 29535
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: T6 ASR uitschakelen?

Bericht door Multivan Generation »

Waarom zou je het willen uitschakelen?
Rikvw
Berichten: 82
Lid geworden op: wo mar 18, 2015 21:11

Re: T6 ASR uitschakelen?

Bericht door Rikvw »

Multivan Generation schreef:Waarom zou je het willen uitschakelen?
Omdat het in de winter soms zo glad is op de weg dat je beter met slippende banden kan wegrijden, dan dat het systeem gaat proberen zonder te slippen weg te rijden in de sneeuw :bonk

Echt belachelijk dat dit niet (meer) uit te schakelen is. Bij de t5 gp zat de functie er altijd op
Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 29535
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: T6 ASR uitschakelen?

Bericht door Multivan Generation »

Oh,
het is een soort van anti-hooligan knop.
Okee..

Volgens mij maakt dan de dosering van het gaspedaal ook wel uit..
Rikvw
Berichten: 82
Lid geworden op: wo mar 18, 2015 21:11

Re: T6 ASR uitschakelen?

Bericht door Rikvw »

Multivan Generation schreef:Oh,
het is een soort van anti-hooligan knop.
Okee..

Volgens mij maakt dan de dosering van het gaspedaal ook wel uit..
Mwa hooligan gedrag is de bus niet voor :bonk

Maargoed, is dus niet uit te schakelen. Er is mee te leven, alleen jammer.. verder ben ik wel zeer te spreken over de t6. :T6NOLESS
Gebruikersavatar
Pascal-141
Berichten: 10171
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:11
Locatie: Tussen Antwerpen en Brussel

Re: T6 ASR uitschakelen?

Bericht door Pascal-141 »

mettesboy schreef:"Das ASR ist beim T6 nur noch dann abschaltbar, wenn man 4Motion hat."
Rafke vermeldde al dat zijn T6 wel de schakelaar heeft , en die heeft geen 4 motion ...
My current cars:
T3 doka Syncro
T4 2.5TDI "werkbus"
Amarok 4Motion highline
T6.1 (2020) 150-DSG ,de nieuwe werkbus
VW Crafter (model 2019) camper
Gebruikersavatar
Rafke 108
Berichten: 668
Lid geworden op: ma nov 19, 2007 12:34
Locatie: Druivenstreek - Vlaams-Brabant België

Re: T6 ASR uitschakelen?

Bericht door Rafke 108 »

Pascal-141 schreef:
mettesboy schreef:"Das ASR ist beim T6 nur noch dann abschaltbar, wenn man 4Motion hat."
Rafke vermeldde al dat zijn T6 wel de schakelaar heeft , en die heeft geen 4 motion ...
Ik hoop dat ik me niet vergist heb, want rij natuurlijk regelmatig met de 4motion waarmee ik op Camperjam was.
Ik zal vanavond (laat) sowieso es nakijken en laat wat weten!
T4 Caravelle & T6 California
Vroeger T5 Multivan 04 & T5 Caravelle 07

Facebook: Raf Deveuster
Instagram: rafdeveuster


Afbeelding
Gebruikersavatar
mettesboy
Berichten: 672
Lid geworden op: zo jan 28, 2007 21:54
Locatie: Olen België

Re: T6 ASR uitschakelen?

Bericht door mettesboy »

Het was mij eerlijk gezegd nog niet opgevallen en rijdt nu toch al bijna een jaar in de t6 rond...

Heb er naar aanleiding van dit topic op beginnen zoeken en er zijn echt wel zeer veel mensen die de knop niet meer hebben...

Waar jullie zeggen dat de knop moet zitten in de t6 zit bij mij de start-stop ( bij mij de start-en blijf toch maar aan) knop...

In sneeuw of modder vond ik het vroeger toch echt wel beter als je het systeem kon uitschakelen....

Heb nu al paar keer door modder geploeterd en 'bijna' de knop ingedrukt.... Maar nooit effectief, dan had ik in het veld moeten ontdekken van "huh waar is ie nou?"
2005 T5Transporter Freedom LWB DC 96kw handgeschakeld
2010 Caravelle comfortline LWB DC 132kw handgeschakeld
2016 Caravelle highline LWB DC 150kw DSG
Gebruikersavatar
Rafke 108
Berichten: 668
Lid geworden op: ma nov 19, 2007 12:34
Locatie: Druivenstreek - Vlaams-Brabant België

Re: T6 ASR uitschakelen?

Bericht door Rafke 108 »

Rafke 108 schreef:
Pascal-141 schreef:
mettesboy schreef:"Das ASR ist beim T6 nur noch dann abschaltbar, wenn man 4Motion hat."
Rafke vermeldde al dat zijn T6 wel de schakelaar heeft , en die heeft geen 4 motion ...
Ik hoop dat ik me niet vergist heb, want rij natuurlijk regelmatig met de 4motion waarmee ik op Camperjam was.
Ik zal vanavond (laat) sowieso es nakijken en laat wat weten!
Ik heb me dus inderdaad vergist.. op mijne zit het ook niet! Mijn excuses. Ik ga deze week wel es op de 4motion gaan zien want anders denk ik dat ik stillekesaan zot aan het worden ben :nuts
T4 Caravelle & T6 California
Vroeger T5 Multivan 04 & T5 Caravelle 07

Facebook: Raf Deveuster
Instagram: rafdeveuster


Afbeelding
JtvdB
Berichten: 26
Lid geworden op: vr jan 31, 2014 16:29

Re: T6 ASR uitschakelen?

Bericht door JtvdB »

Voor zover ik weet kun je het via je navigatie/radio systeem wel uitzetten bij "car".

In ieder geval in mijn Polo wel zo, ook daarin zit namelijk geen knop.

Zal morgen even kijken hoe 't werkt in een nieuwe T6 die ik hier heb staan.

gr. J
Plaats reactie