Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Voor handige tips en truc zie het viewforum.php?f=14 forum
Veel plezier , webmaster Henk-1
klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Doorheen de Pyreneeën - nazomer 2019

Reisverhalen verslagen die de weetjeweller meegemaakt hebben. Foto verplicht en een leuk verhaal natuurlijk. Moet wel de moeite waard zijn, geen ritje naar de buurman enz.
MGA1600
Berichten: 29
Lid geworden op: wo aug 21, 2019 9:34

Re: Doorheen de Pyreneeën - nazomer 2019

Bericht door MGA1600 » wo sep 11, 2019 10:19

Prachtig verslag van een al even mooie reis. Het werd al geschreven: wat is de wereld toch mooi als je er oog (en tijd) voor hebt!

Dit soort tochten is nou precies waarom we op
onze ‘ouwe dag’ een campertje wilden (
wel inmiddels een Multivan gekocht, maar we wachten nog op de aflevering ervan ...)


[Eerder maakten we een ongelooflijk mooie trip door delen van Noorwegen en vorig jaar hebben we een prachtige zwerftocht door West-Australië gemaakt. Weliswaar was dat in beide gevallen per ‘gewone’ auto en daarbij slapend in B&B’s en dergelijke. Ook zeker erg leuk maar je moet je toch altijd weer wat laten leiden door ‘een bed voor de komende nacht’, waardoor je net wat minder vrij bent in je doen en laten]

Gebruikersavatar
Blue Moon
Berichten: 80
Lid geworden op: wo sep 25, 2013 20:41

Re: Doorheen de Pyreneeën - nazomer 2019

Bericht door Blue Moon » do sep 12, 2019 19:01

Eerst en vooral een gelukkige verjaardag aan Marga gewenst.

Voor ons was Bardenas als tussenstop naar Andalusia een plaats die mag gezien worden. Wij zijn daar doorgereden bijna zonder een voertuig gezien te hebben, en we hebben genoten.
Ik begrijp heel goed als je zo een mooie rit op blauwe wegen door de Pyreneeën gereden hebt dan is Bardenas wel iets minder.
Groeten
<;-)

Gebruikersavatar
bvddobb
Berichten: 889
Lid geworden op: di okt 15, 2013 10:51
Locatie: Utrecht

Re: Doorheen de Pyreneeën - nazomer 2019

Bericht door bvddobb » do sep 12, 2019 22:33

Blue Moon schreef:
do sep 12, 2019 19:01
Eerst en vooral een gelukkige verjaardag aan Marga gewenst.
Dankjewel!
Blue Moon schreef:
do sep 12, 2019 19:01
Voor ons was Bardenas [...] een plaats die mag gezien worden. Wij zijn daar doorgereden bijna zonder een voertuig gezien te hebben
Dat zal echt wel waanzinnig veel schelen voor de sfeer! Het was nu gewoon echt druk, en dat doet de sfeer afbreuk. We zaten denk ik nog teveel in het seizoen.

Gebruikersavatar
bvddobb
Berichten: 889
Lid geworden op: di okt 15, 2013 10:51
Locatie: Utrecht

Laatste etappe: door Frankrijk terug naar huis

Bericht door bvddobb » zo sep 15, 2019 22:15

Maandag 10/9 gaan we in de regio Bordeaux vol goede moed op zoek naar een bandenboer. We hebben gisteravond een paar scenario’s bedacht:
1. iemand kan en wil de kapotte band repareren; als dat niet kan:
2. iemand kan/wil binnen een dag een nieuwe band van het goede merk/type/maat (Michelin Latitude Cross) leveren; als dat niet kan/aantrekkelijk is, dan:
3. iemand kan binnen een dag evt. vier nieuwe banden van het juiste merk/type/maat leveren, dan wisselen we meteen alles nu ipv. komend voorjaar; als dat niet kan/aantrekkelijk is, dan:
4. iemand kan binnen een dag een band van een ander merk, maar wel het juiste type/maat leveren; als dat niet kan/aantrekkelijk is, dan:
5. iemand kan binnen een dag vier banden van een ander merk maar het juiste type/maat leveren, bijv. BFG AT KO2, dan wisselen we meteen alles nu ipv. komend voorjaar.

Afbeelding

Bij de eerste bandenboer werd duidelijk dat de band reddeloos verloren was, niet meer te repareren. Hij kon niets vervangende leveren binnen 14 dagen, dan zijn we al lang weer thuis. Lang verhaal kort: we hebben diverse bandenboeren bezocht, maar niemand kon ook maar iets naar onze wensen leveren binnen 14 dagen.
Ons idee om destijds naar IJsland gewoon óók een losse band in de juiste maat mee te nemen, voor dit soort situaties, was misschien toch zo gek nog niet… Als we ooit nog weer een lange piste-trip gaan maken, doen we dat weer!

Na een halve dag allerlei bandenboeren afsjouwen zijn we het zat, en besluiten we onze terugreis aan te vangen. Dan maar zonder reservewiel/band (is dat wettelijk toegestaan, eigenlijk?).

We hebben nog een week en ons idee is: dwars door Frankrijk, weer via de ‘avontuurlijke route’-optie van de TomTom (alleen dit keer met ‘onverharde wegen vermijden’ aan) over D-weggetjes via Oradour-sur-Glane (nog nooit geweest) en door het nationaal park van de Morvan naar de bron van de Maas te rijden, en dan grofweg de Maas te volgen tot thuis.

Het eerste stuk, door de wijngaarden rond Bordeaux, is troosteloos en lelijk. Industriële wijnbouw op grote schaal op een grotendeels vlak terrein levert geen mooie uitzichten op… We zijn blij als we dat gebied uit zijn, en het landschap weer een beetje begint te golven.

Afbeelding

Afbeelding

Oradour-sur-Glane is/was een dorpje/stadje waarvan bijna alle 674 inwoners op 10 juni 1944 door de SS op gruwelijke wijze vermoord zijn, waarna het hele dorpje met alle lijken door de SS is platgebrand. Het dorpje is nooit heropgebouwd, de ruïnes zijn na de oorlog express intact gelaten om zo als gedenkteken te fungeren. Je kunt er zo tussen de ruïnes door lopen. Nogal indrukwekkend. Marga heeft hier speciaal haar foto's in zwart/wit gezet:De Morvan vinden wij een hele mooie streek. Het is een soort super-Zuid-Limburg, of een mix van Zwarte Woud en Luxemburg, zo iets. Er lijken wel buitenproportioneel veel Nederlandse babyboomers neergestreken te zijn in leuke tweede huisjes waar ze nu minicampings of gîtes exploiteren.

Afbeelding

We gaan er erg langzaam doorheen, vinden mooie kampeer- en picknickplekjes, maken eens een wandelingetje…

Afbeelding

Afbeelding

We gaan zo die hele Maas nooit halen voor we weer thuis moeten zijn! Dus buigen we eerder af naar het noorden, om door de Champagne naar de Ardennen te rijden.

Afbeelding

Als we vrijdag 13/9 in de Champagne een plekje voor de nacht zoeken, stuiten we op voor ons iets nieuws: vele Oost-Europeanen hebben hier hun tentje opgezet, wild kamperend als zigeuners, of op compleet volle Campings Municipales, om te werken bij de a.s. druivenoogst. We bezoeken/bekijken verschillende campings, maar nergens een fatsoenlijke plek. Laat, in de buurt van Troyes, vinden we wat.

Afbeelding

Zaterdag 14/9 rijden we dan langs allerlei Wereldoorlog-1 erfgoed naar de Ardennen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

We bezoeken verschillende herdenkingsplekken en oorlogskerkhoven, en eindigen tenslotte waar we deze trip ook begonnen waren, op camping Spineuse, in Neufchâteau.

Afbeelding

We eten daar in de campingbistro en zondag 15/9 rijden we dan over de snelweg naar huis. Het zit er weer op!

Gebruikersavatar
Renew
Berichten: 61
Lid geworden op: do nov 16, 2017 9:48

Re: Doorheen de Pyreneeën - nazomer 2019

Bericht door Renew » zo sep 15, 2019 23:09

Gelukkig weer veilig thuis.
Dank dat we mee hebben mogen genieten van jullie reis.
Groet Rene

Plaats reactie