Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Voor handige tips en truc zie het viewforum.php?f=14 forum
Veel plezier , webmaster Henk-1
klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

startproblemen t4

vragen over de T4
Plaats reactie
roloost
Berichten: 11
Lid geworden op: vr jul 25, 2008 22:38

startproblemen t4

Bericht door roloost » vr jul 25, 2008 22:51

beste mensen, sinds twee dagen start de motor niet in een keer, bij het doordraaiien van de sleutel hoor je een soort doffe tik. als ik direct een tweede poging onderneem lukt het bijna altijd. Nu heb ik hier gelezen over het zgn witte blokje. ik heb zojuist de kabelboom achter het contact losgehaald en teruggezet. bij het testen erna weigerde de motor slechts eenmaal ( van de 15 start's) hiervoor bijna 1 op de 3.

kan ik het blokje met wat contact spray verder helpen? moet er een nieuwe kabelboom op?
ik hoor graag van jullie

Gebruikersavatar
bartt4
Berichten: 3243
Lid geworden op: di mar 13, 2007 0:16
Locatie: Stiens

Re: startproblemen t4

Bericht door bartt4 » vr jul 25, 2008 23:04

Gedeelte achter op je contact slot ff vervangen (blokje ) ff langs de dealer kost meende rond de 15 eurie
RUBBEREXPRESS

roloost
Berichten: 11
Lid geworden op: vr jul 25, 2008 22:38

Re: startproblemen t4

Bericht door roloost » vr jul 25, 2008 23:12

kan je die erzo af trekken dan? je bedoeld toch het blokje tussen het metalen contact en de draadboom?
hoe noemen ze zo'n blokje bij de dealer?
iig hartelijk dank

Gebruikersavatar
bartt4
Berichten: 3243
Lid geworden op: di mar 13, 2007 0:16
Locatie: Stiens

Re: startproblemen t4

Bericht door bartt4 » vr jul 25, 2008 23:15

ff vrage om blokje achter op contactslot en ff je type vermelden of kenteken ff mee nemen voor de info tis ff pieln maar zit schroevje die f los en dan trek je m van je contactslot af
RUBBEREXPRESS

roloost
Berichten: 11
Lid geworden op: vr jul 25, 2008 22:38

Re: startproblemen t4

Bericht door roloost » vr jul 25, 2008 23:23

gaat 't morgen gelijk ff regelen. nogmaals bedankt

roloost
Berichten: 11
Lid geworden op: vr jul 25, 2008 22:38

Re: startproblemen t4

Bericht door roloost » za jul 26, 2008 23:28

pfff, krijg dat rotschroefje echt niet los. moet dat hele stuur omhoog ofzo, want dat zit echt in de weg. geen schroevendraaier van mij die er op deze manier oppast.
:muur

Gebruikersavatar
bartt4
Berichten: 3243
Lid geworden op: di mar 13, 2007 0:16
Locatie: Stiens

Re: startproblemen t4

Bericht door bartt4 » zo jul 27, 2008 11:08

Tis inderdaad een geklooi maar moet kunnen had klein schroevedraaiertje (vuist)
RUBBEREXPRESS

roloost
Berichten: 11
Lid geworden op: vr jul 25, 2008 22:38

Re: startproblemen t4

Bericht door roloost » zo jul 27, 2008 13:02

die stalen plaat onder je stuurstang zit in de weg en het schroefje staat er schuin in. alleen kleine smalle schroevendraaiers kunnen erbij maar daarvan is de kop niet grof genoeg. misschien hebben ze het blokje al eens vervangen en hebben ze het schroefje er scheef in gedraaid.
klopt het dat het schroefje niet parallel aan het blokje loopt? dat het dus net een beetje scheef erop staat?

groeten
roeland

Plaats reactie