Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

automaat

vragen over de T4
Plaats reactie
mario tuk
Berichten: 6
Lid geworden op: za jul 26, 2008 17:40
Locatie: ouddorp zh

automaat

Bericht door mario tuk »

hallo.
mijn automaat schakelt zo nu en dan niet meer door naar zn laatste versnelling dit gebeurd tijdens een lange rit, auto aan de kant en een 10 min wachten starten en probleem is weg, maar als dit op de snelweg gebeurd zoals vandaag met een gevulde paardetrailer ga je op zoek naar een pomp met parkplaats en dan merk je dat eerst de laatste versnelling niet komt en na een tijde voorzichtig met niet al te veel toeren doorrijden komt ook de eennalaatste niet meer enzo voort zn 1 blijft wel actief.

iemand een idee?
hoor het graag
alvast bedankt.....mario
quercusgarden
Berichten: 209
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:37
Contacteer:

Re: automaat

Bericht door quercusgarden »

Hoi Mario,

het zou het Hydraulisch brein kunnen zijn.
Deze regelt de versnellingen en kan na verloop van tijd vervuild zijn of bepaalde afsluiters versleten.
Hij is redelijk eenvoudig te vervangen zonder dat de bak er onder uit moet.
Als eerste zou ik de ATF olie vervangen samen met de filters door een erkende automatenspecialist of de dealer daar je hiervoor bij de meeste bakken een computer nodig hebt.
Mogelijk dat hij weer goed werkt.
Zelf heb ik goede ervaringen met Autrans.

Succes
Wieger
mario tuk
Berichten: 6
Lid geworden op: za jul 26, 2008 17:40
Locatie: ouddorp zh

Re: automaat

Bericht door mario tuk »

alvast bedank voor je reactie,
ben pas bij dealer geweest voor een beurt en aangegeven dat de v,bak ververst moest worden maar bij terug komst gaf de medewerker aan dat het bij deze auto niet nodig was, zal maandag gelijk even bellen.
de wagen is van mijn vrouw en die is invalide en de wagen aangepast dus ik kom alleen bij dealers het moet wel goed gebeuren.

groet mario
Gebruikersavatar
Henk250
Berichten: 1937
Lid geworden op: ma mei 28, 2007 17:35
Locatie: Midden Brabant

Re: automaat

Bericht door Henk250 »

Volgens Dealer xxx was het ook niet nodig,deden alleen wat " in het boekje stond" .
Bus was net 38mnd oud toen ik problemen kreeg.
Gevolg,bak revisie(ook bij Autrans overigens)kosten ca 2700euro,en mr van M was niet thuis,geen coulance,
niks,alleen uitgestreken tronies van lui achter de balie.

:muur :muur :muur

Onnodig te zeggen dat ik het bedrijf mijdt als de pest voor onderhoud en elders
mijn T5 kocht later,waar je nog service met een glimlach krijgt.( De VW Garage Oirschot)

:T54LIFE
www.boardroom-meubilair.nl

Je begint met een pc....en eindigt met Mac.
Sven_Stoffelen
Berichten: 294
Lid geworden op: do apr 10, 2008 16:18
Locatie: ittervoort

Re: automaat

Bericht door Sven_Stoffelen »

hallo

ik heb precies hetzelfde probleem. Ben hiervoor een paar maanden bij autrans geweest en er kwam maar 1 storings code uit en dit had te maken met een bepaald kabeltje wat door de bak loopt. Dit kabeltje wordt door hitte en trillingen bros of zoiets.
Ik ga dinsdag terug naar autrans om dit ook daatwerkelijk te laten maken.
Ik hoop dat dat het is en ik houd jullie op de hoogte.

gr sven
richie
Berichten: 154
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 16:41
Locatie: Wateringen

Re: automaat

Bericht door richie »

Hoi Mario,

Als je de olie laat verversen is het revisiebedrijf veel voordeliger dan de dealer.... en ze hebben verstand van automaten.

Laat ook je computer uitlezen. Een vervuild kleppenhuis is niet ineens zo vervuild, maar het kan wel slijten.

Je hebt wel een probleem om bij een revisiebedrijf te komen als de bak niet verder schakelt dan de 1e versnelling.

Succes,

Richie
Sven_Stoffelen
Berichten: 294
Lid geworden op: do apr 10, 2008 16:18
Locatie: ittervoort

Re: automaat

Bericht door Sven_Stoffelen »

nou mario, hij is vandaag weggebracht en hopelijk hebben we morgen antwoord. Ik heb/had? echt precies hetzelfde als wat jij beschreef. We zullen zien weetjewel.
quercusgarden
Berichten: 209
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:37
Contacteer:

Re: automaat

Bericht door quercusgarden »

Ben erg benieuwd naar de de conclusie/oplossing van Autrans

Groet
Wieger
Sven_Stoffelen
Berichten: 294
Lid geworden op: do apr 10, 2008 16:18
Locatie: ittervoort

Re: automaat

Bericht door Sven_Stoffelen »

Nou als eerste is het NIET meer overschakelen van zijn 3 naar zijn d niet meer voorgekomen. De storings code is na een paar proefritten ook er niet meer ingekomen. Dus dat is volgens mij wel opgelost.
Het slechte nieuws voor mij is dat de olie die uit de bak kwam duide op dat de bak toch over een tijdje toe is aan revisie.
Ze hadden mij nog opgebeld of ik dan het kabeltje nog wilde maken (heel netjes dus), dat heb ik toch maar gedaan. Ik zie wel wanneer het eventueel niet meer gaat met de bak. Autrans kon daar ook geen uitspraken over doen, het kon morgen zijn of over 10K km. Het maakt ook niet uit of je hem vroegtijdig laat reviseren want de kosten zijn hetzelfde.

Conclusie @ mario: Zou ff je computer uit laten lezen en als er ook dezelfde code in staat voor dat kabeltje dan zou ik het laten maken.

groetjes sven
Plaats reactie