Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Wil je geen advertentie blokken zien in het forum, dan moet je inloggen.
Dan verdwijnen ze.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

gloeiperikelen...

vragen over de T4
Plaats reactie
Harry 341
Berichten: 9999
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 20:52
Locatie: Velserbroek

gloeiperikelen...

Bericht door Harry 341 » wo aug 06, 2008 11:31

De ene dag...contact aan..gloeilampje gaat aan,starten en lopen,andere dag..hetzelfde verhaal,ook het relais komt in en gaat na een aantal seconden weer uit(kun je voelen als je het relais vastpakt)
Maar GEEN spanning op de inkomende kant van de zekering onder de kap....en dus niet lopen.
Moet ik dit toch zoeken in het relais?
grtz.Harry

Paulus
Berichten: 360
Lid geworden op: di okt 02, 2007 23:55
Locatie: Stadskanaal

Re: gloeiperikelen...

Bericht door Paulus » wo aug 06, 2008 12:54

Harry haal even het kapje van het relais af en kijk even naar de soldeerpunten van het hoofdcontact,hier zit waarschijnlijk de oorzaak,even doorsolderen en het zou weer goed moeten zijn.
VW T5 1.9TDI Lwb

Harry 341
Berichten: 9999
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 20:52
Locatie: Velserbroek

Re: gloeiperikelen...

Bericht door Harry 341 » wo aug 06, 2008 15:43

Zal 's even kijken.bedankt.Is inderdaad zo dat een beetje duwen en rommelen aan het relais (soms)helpt.
grtz.Harry
Old busses never die...they just fade away.....something red..something blue...something gold and something new.

Ruud
Berichten: 613
Lid geworden op: zo mei 27, 2007 19:56
Locatie: maasbracht

Re: gloeiperikelen...

Bericht door Ruud » wo aug 06, 2008 16:10

hoi
massa kabel al nagekeken?
ik heb vorig jaar ook van die symptonen gehad
bleek achteraf de massa los en daarna doorgebrand
ruud

stijnh
Berichten: 1146
Lid geworden op: do mar 13, 2008 21:07

Re: gloeiperikelen...

Bericht door stijnh » do aug 07, 2008 1:39

al uitgelezen?

ik soms heb ongeveer het zelfde probleem: starten en daarna weer uitvallen, alleen gaat het bij mij direct en duurt het niet enkele sec.

bij mij is het een probleem met de startonderbreker
hij ontvangt volgens mij geen degelijk signaal van de sleutel (vooral met de sleutel met afstandsbediening niet met die zonder, die afstandbedingeng in die sleutel geeft waarschijnlijk iets meer storing mee)
Het is bij mij ook nog niet opgelost
ik vermoed dat die spoel aan de sleutel of het contact ervan niet 100% is.

waarschijnlijk ben je hier niet echt mee geholpen maar het leek mij een iets gelijkaardig probleem.
Ik rijd T-vier met veel plezier!! :ikrij

Harry 341
Berichten: 9999
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 20:52
Locatie: Velserbroek

Re: gloeiperikelen...

Bericht door Harry 341 » do aug 07, 2008 9:18

Relais opengemaakt,heeft in de fik gestaan...straks maar even nieuwe halen.
grtz.Harry
Afbeelding

Gebruikersavatar
Roger B. (11)61
Berichten: 9158
Lid geworden op: di apr 10, 2007 10:01
Locatie: in der Hinterecke (Duitse achterhoek)

Re: gloeiperikelen...

Bericht door Roger B. (11)61 » do aug 07, 2008 12:02

stijnh schreef:al uitgelezen?

ik soms heb ongeveer het zelfde probleem: starten en daarna weer uitvallen, alleen gaat het bij mij direct en duurt het niet enkele sec.

bij mij is het een probleem met de startonderbreker
hij ontvangt volgens mij geen degelijk signaal van de sleutel (vooral met de sleutel met afstandsbediening niet met die zonder, die afstandbedingeng in die sleutel geeft waarschijnlijk iets meer storing mee)
Het is bij mij ook nog niet opgelost
ik vermoed dat die spoel aan de sleutel of het contact ervan niet 100% is.

waarschijnlijk ben je hier niet echt mee geholpen maar het leek mij een iets gelijkaardig probleem.
Bij Harry zit het probleem in niet gloeien (geen spanning naar gloeistiften).

Als de startonderbreker je chip niet(goed)ziet zal de motor gewoon starten en normaal aanspringen, alleen zodra ie normaal stationair loopt valt ie weer uit.

Ik weet niet hoe en waar je de chip in de sleutel met AB hebt gemonteerd (of heb je een losse AB aan de originele sleutel?) misschien dat je de chip anders/dichter bij het contactslot) kunt monteren?

Als de andere sleutel wel altijd goed werkt denk ik dat het probleem hoogstwaarschijnlijk NIET in de auto, maar in de slecht werkende sleutel gezocht moet worden
Wat je ook doet, zorg altijd dat je de drie T's bij je hebt, dan kun je je altijd redden....
Tyraps, Tape en Telefoon
Afbeelding

stijnh
Berichten: 1146
Lid geworden op: do mar 13, 2008 21:07

Re: gloeiperikelen...

Bericht door stijnh » do aug 07, 2008 15:22

Roger B. schreef:
stijnh schreef:al uitgelezen?

ik soms heb ongeveer het zelfde probleem: starten en daarna weer uitvallen, alleen gaat het bij mij direct en duurt het niet enkele sec.

bij mij is het een probleem met de startonderbreker
hij ontvangt volgens mij geen degelijk signaal van de sleutel (vooral met de sleutel met afstandsbediening niet met die zonder, die afstandbedingeng in die sleutel geeft waarschijnlijk iets meer storing mee)
Het is bij mij ook nog niet opgelost
ik vermoed dat die spoel aan de sleutel of het contact ervan niet 100% is.

waarschijnlijk ben je hier niet echt mee geholpen maar het leek mij een iets gelijkaardig probleem.
Bij Harry zit het probleem in niet gloeien (geen spanning naar gloeistiften).

Als de startonderbreker je chip niet(goed)ziet zal de motor gewoon starten en normaal aanspringen, alleen zodra ie normaal stationair loopt valt ie weer uit.

Ik weet niet hoe en waar je de chip in de sleutel met AB hebt gemonteerd (of heb je een losse AB aan de originele sleutel?) misschien dat je de chip anders/dichter bij het contactslot) kunt monteren?

Als de andere sleutel wel altijd goed werkt denk ik dat het probleem hoogstwaarschijnlijk NIET in de auto, maar in de slecht werkende sleutel gezocht moet worden
het is een standaard sleutel (geen klapsleutel)

vroeger ging alles wel nu sporadisch eens niet
de chip zit zo ver mogelijk naar voren

ik vind het nogal raar, het is gemakkelijk er als iets niet meer werkt dan als het heel soms eens niet werkt

ik weet niet of jij nog een oplossing weet maar alvast bedankt om mee te denken

ps: sorry dat dit off-toppic is
Ik rijd T-vier met veel plezier!! :ikrij

Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 27789
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: gloeiperikelen...

Bericht door Multivan Generation » do aug 07, 2008 18:40

oplossing: sleutel openmaken en spoeltje verwijderen,
spoeltje met een stukje tape in de buurt van je contactslot plakken..
...have you ever noticed that some people never have the money to do it right, but can always find the money to do it twice?...

Gebruikersavatar
Roger B. (11)61
Berichten: 9158
Lid geworden op: di apr 10, 2007 10:01
Locatie: in der Hinterecke (Duitse achterhoek)

Re: gloeiperikelen...

Bericht door Roger B. (11)61 » do aug 07, 2008 20:16

in de sleutel zit geen spoeltje maar een mini-ic zonder pootjes die wordt geactiveerd door de spoel rond het contactslot, daardoor wordt er een signaal zichtbaar voor de ontvangsantenne in het contactslot en herkent je auto de sleutel.

de oplossing chip bij contactslot plakken heeft het nadeel dat je startblokkering waardeloos geworden is
Wat je ook doet, zorg altijd dat je de drie T's bij je hebt, dan kun je je altijd redden....
Tyraps, Tape en Telefoon
Afbeelding

Plaats reactie