Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Voor handige tips en truc zie het viewforum.php?f=14 forum
Veel plezier , webmaster Henk-1
klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Ruitenwissers werken door hendel reageert soms niet

vragen over de T4
Seref795
Berichten: 131
Lid geworden op: za jan 13, 2007 0:23
Locatie: Overijssel

Ruitenwissers werken door hendel reageert soms niet

Bericht door Seref795 » zo jan 14, 2007 22:44

Als ik ruitenwissers (Voor) aan doe en en later wil ik hem weer uit zetten dan wil die niet uit dan reageert de hendel helemaal niet meer hij gaat wel naar 1e en 2e snelheid maar niet op 0 dus de wissers blijven maar lopen ..

Theo94 heef gereageerd hij vertelde dat het waarschijnlijk door de relais was maar waar zit dit relais en welke is het

zitten relais bij zekeringkast?
en hoeveel kost dit ?

Ik was van plan om de hendel te vervangen en heb al een hendel gekocht maar als het door de relais komt vervang ik het voor niks voor niks

dus HELLUPP!!

Alvast bedankt voor de moeite

Gebruikersavatar
theo#94 T4
Berichten: 421
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:23
Locatie: noord-brabant

Bericht door theo#94 T4 » ma jan 15, 2007 0:00

deze zitten inderdaad in de zekeringenkast,weet alleen niet welke,ik kan het morgen (maandag) even vragen,ik moet er dan toch zijn,bus moet zijn APK weer krijgen,relais kost dacht ik €35,- maar dat weet ik niet zeker meer,zal ik ook meteen even vragen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
jacobsentertainment476
Berichten: 772
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 20:48
Locatie: Rutenbrock Duitsland Auto: T5 multivan Highline 205PS
Contacteer:

Bericht door jacobsentertainment476 » ma jan 15, 2007 1:09

relais 19 of 99 is voor de voor wisser
19 is conventioneel en 99 programeerbaar
en die zit op relais positie 8 in de zekeringkast :happy

succes se :koffie ref
Jacobsentertainment476
Moet het goed gebeuren ? Doe het dan zelf. No nuts no glory
En mijn vw passat, T4 en T5 info vindt je hier op www.olaf-jacobs.nl
Afbeelding

Seref795
Berichten: 131
Lid geworden op: za jan 13, 2007 0:23
Locatie: Overijssel

Bericht door Seref795 » ma jan 15, 2007 1:15

Hoi Theo

Errug bedankt...

Dankzij jouw reactie hoef ik morgen het hendel niks voor niks te vervangen

Theo als je het wil vragen heeeeeeel graag welke relais het is ?

en kan ik deze zelf vervangen ...?

en een vraag was het bij jouw ook zo dat het hendel van de ruitenwisser soms niet reageerde ? en de oorzaak het relais was en niet de hendel

Mvg Seref 795

Seref795
Berichten: 131
Lid geworden op: za jan 13, 2007 0:23
Locatie: Overijssel

Bericht door Seref795 » ma jan 15, 2007 1:18

Hoi Jacob

ook jij errug bedankt voor je bericht

dus het is relais nr 8 in de zekeringkast dit relais zijn toch 4hoekig vormig ?

en kan ik dit zelf vervangen en na vervangen opnieuw programeren of niet

Mvg Seref 795

Gebruikersavatar
jacobsentertainment476
Berichten: 772
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 20:48
Locatie: Rutenbrock Duitsland Auto: T5 multivan Highline 205PS
Contacteer:

Bericht door jacobsentertainment476 » ma jan 15, 2007 8:57

ja de relais zijn aan de voorkant vierkant :zwaai en programeren hoeft niet
alleen zodra je de interval gaat gebruiken.

gaat je vast wel lukken succes :yes
Jacobsentertainment476
Moet het goed gebeuren ? Doe het dan zelf. No nuts no glory
En mijn vw passat, T4 en T5 info vindt je hier op www.olaf-jacobs.nl
Afbeelding

Rob
Berichten: 6
Lid geworden op: za jan 13, 2007 22:18
Locatie: Enschede

Bericht door Rob » ma jan 15, 2007 9:38

Hallo Jan

Ben er net mee bezig, dankzij deze site weet ik dat het aan het relais kan liggen, het is nr 99, staat er met koeieletters op
In de garage kunnen ze ook kosteloos kijken of hij ingebrand is en daardoor blijft hangen. Je kan ze nl zo los maken om te controleren Zelfs ik kon het alleen het goed bekijken kon ik niet
Ik hoop met een nieuw relais ervan af te zijn
Kosten relais bij een officiele dealer euro 28 incl BTW
ik hoop dat je hier iets aan hebt
Gr en succes Rob

Gebruikersavatar
theo#94 T4
Berichten: 421
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:23
Locatie: noord-brabant

Bericht door theo#94 T4 » ma jan 15, 2007 12:48

seref ben het helemaal vergeten te vragen maar het antwoord staat er al,dus dat is ook opgelost,bij mij was het zo dat als ik de ruitenwissers gebruikte,en het niet meer nodig was,en hij in de uitstand stond gingen de wissers gewoon door,niet meer uit te krijgen,alleen met het contact uit en dan een tijdje wachten,daarna weer gewoon bruikbaar,was overigens bij de intervalstand. :T44EVER :proost :koffie
Afbeelding

Gebruikersavatar
theo#94 T4
Berichten: 421
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:23
Locatie: noord-brabant

Bericht door theo#94 T4 » ma jan 15, 2007 12:50

seref ben het helemaal vergeten te vragen maar het antwoord staat er al,dus dat is ook opgelost,bij mij was het zo dat als ik de ruitenwissers gebruikte,en het niet meer nodig was,en hij in de uitstand stond gingen de wissers gewoon door,niet meer uit te krijgen,alleen met het contact uit en dan een tijdje wachten,daarna weer gewoon bruikbaar,was overigens bij de intervalstand. :T44EVER :proost :koffie
Afbeelding

Gebruikersavatar
theo#94 T4
Berichten: 421
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:23
Locatie: noord-brabant

Bericht door theo#94 T4 » ma jan 15, 2007 12:50

seref ben het helemaal vergeten te vragen maar het antwoord staat er al,dus dat is ook opgelost,bij mij was het zo dat als ik de ruitenwissers gebruikte,en het niet meer nodig was,en hij in de uitstand stond gingen de wissers gewoon door,niet meer uit te krijgen,alleen met het contact uit en dan een tijdje wachten,daarna weer gewoon bruikbaar,was overigens bij de intervalstand. :T44EVER :proost :koffie
Afbeelding

Gebruikersavatar
theo#94 T4
Berichten: 421
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:23
Locatie: noord-brabant

Bericht door theo#94 T4 » ma jan 15, 2007 12:50

seref ben het helemaal vergeten te vragen maar het antwoord staat er al,dus dat is ook opgelost,bij mij was het zo dat als ik de ruitenwissers gebruikte,en het niet meer nodig was,en hij in de uitstand stond gingen de wissers gewoon door,niet meer uit te krijgen,alleen met het contact uit en dan een tijdje wachten,daarna weer gewoon bruikbaar,was overigens bij de intervalstand. :T44EVER :proost :koffie
Afbeelding

Gebruikersavatar
theo#94 T4
Berichten: 421
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:23
Locatie: noord-brabant

Bericht door theo#94 T4 » ma jan 15, 2007 12:51

seref ben het helemaal vergeten te vragen maar het antwoord staat er al,dus dat is ook opgelost,bij mij was het zo dat als ik de ruitenwissers gebruikte,en het niet meer nodig was,en hij in de uitstand stond gingen de wissers gewoon door,niet meer uit te krijgen,alleen met het contact uit en dan een tijdje wachten,daarna weer gewoon bruikbaar,was overigens bij de intervalstand. :T44EVER :proost :koffie
Afbeelding

Gebruikersavatar
theo#94 T4
Berichten: 421
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:23
Locatie: noord-brabant

Bericht door theo#94 T4 » ma jan 15, 2007 13:03

hoi seref,vergeten te vragen wat het relais kost,maar dat weet je intussen al,bij mij deed hij het als ik de inteval had gebruikt,was hij niet meer uit te zetten,alleen met het contact uit ,en na enige tijd wachten,was het weer normaal.
Afbeelding

Gebruikersavatar
theo#94 T4
Berichten: 421
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:23
Locatie: noord-brabant

Bericht door theo#94 T4 » ma jan 15, 2007 13:19

oei, dat zijn veel reacties van mij in een keer,maar dat kwam omdat hij telkens aangaf DEZE PAGINA KAN NIET GEVONDEN WORDEN,en doordat ik een paar keer geprobeerd heb,nu dus zoveel reacties.
Afbeelding

Seref795
Berichten: 131
Lid geworden op: za jan 13, 2007 0:23
Locatie: Overijssel

Bericht door Seref795 » ma jan 15, 2007 22:07

Hoi

mensen bedankt voor de berichten

dus de probleem is relais nr 99

ik heb hem vandaag uitgehaald en er weer gewoon in gezet maar nu werk die gewoon goed zal zo is ff gebruiken als hij weer door blijft lopen dan meteen een nieuwe relais in

en een vraagje hoe kunnen ze het controleren of de relais 100% goed is ?

Plaats reactie