Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Wil je geen advertentie blokken zien in het forum, dan moet je inloggen.
Dan verdwijnen ze.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

slecht starten

vragen over de T4
Plaats reactie
Gebruikersavatar
doka Rick
Berichten: 435
Lid geworden op: za jan 20, 2007 20:14
Locatie: Lochem

slecht starten

Bericht door doka Rick »

Hallo,

vanmorgen toen ik weg wou ging de startmotor niet rond bij het omdraaien van de sleutel. Gloeien en alle andere dingen werkten gewoon alleen de starmotor deed niet mee.

er zit geen startblokkering op dus die kan ook niet moeilijk doen.

Heb ik het goed als ik het contactblokje verdenk? Of heeft iemand anders nog een goed idee? tot vandaag hoefde ik maar naar de sleutel "te kijken" en hij liep al.

naar een aantal keren startte hij wel dus ik ben op de zaak gekomen maar ik wil straks ook weer naar huis......

Dus als iemand het antwoord heeft hoor ik het graag.

groeten Rick

Gebruikersavatar
René
Berichten: 5229
Lid geworden op: za jan 13, 2007 21:18
Locatie: Heerhugowaard gechipte 151PK VCDS en vagdash 2.5. Tel: 0637199013.
Contacteer:

Re: slecht starten

Bericht door René »

Zou heel goed kunnen Rick, je hoorde ook geen klik van het relais tijdens sleutel omdraaien?
Anders zou het in de startmotor kunnen zitten.

Grtzzz René

Gebruikersavatar
doka Rick
Berichten: 435
Lid geworden op: za jan 20, 2007 20:14
Locatie: Lochem

Re: slecht starten

Bericht door doka Rick »

Hoi Rene,

ik hoorde alleen een klik bij de zekeringkast en dat was volgens mij van het X-relais.

Groet Rick

Gebruikersavatar
sgsdebruijn
Berichten: 4224
Lid geworden op: wo okt 22, 2008 11:15
Locatie: in de Hoeksche Waard

Re: slecht starten

Bericht door sgsdebruijn »

ff naar de klik buiten luisteren, zo ja dan ff een mep op de startmotor kijken of hij dan wel wil draaien.
Indien wel klik en na mep wel draaien dan zou ik de startmotor verdeneken.

check voor de zekerheid de aansluitingen op corrosie (startmotor en massa blok etc) voordat je een startmotor gaat halen
VW T4 Multivan 2.5TDI++
Ford Focus Titanium

Gebruikersavatar
doka Rick
Berichten: 435
Lid geworden op: za jan 20, 2007 20:14
Locatie: Lochem

Re: slecht starten

Bericht door doka Rick »

Heren,

vanavond het witte contactblokje vervangen voor een zwarte. Lekker gepruts dat kleine schroefje; daar wordt je rustig van! en hij doet het weer.

Nadat de auto alweer zo'n 2 uurtjes stil heeft gestaan, heb ik even geprobeerd of hij start en hij doet het.

Ik heb de schakelaar van binnen bekeken en in het midden is het contact goed zwart en op het plaatje zijn "diepe" sporen te zien.

Morgen vroeg merk ik of hij het doet: spannend!

Groeten Rick

Gebruikersavatar
sgsdebruijn
Berichten: 4224
Lid geworden op: wo okt 22, 2008 11:15
Locatie: in de Hoeksche Waard

Re: slecht starten

Bericht door sgsdebruijn »

Dat was dan de goedkoopste optie (-;
VW T4 Multivan 2.5TDI++
Ford Focus Titanium

Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 28240
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: slecht starten

Bericht door Multivan Generation »

en?
sta je nog te starten?
Of lijkt het opgelost hiermee?

groeten Peter

Gebruikersavatar
doka Rick
Berichten: 435
Lid geworden op: za jan 20, 2007 20:14
Locatie: Lochem

Re: slecht starten

Bericht door doka Rick »

Hallo, sorry voor de late reactie.

We hadden een schermloos weekend in Duitsland; mijn zoon deed mee aan een zwemtoernooi.

Het probleem is helemaal opgelost na het vervangen van het contactblokje.

Groeten Rick

Plaats reactie