Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

help; bus start niet....

vragen over de T4
Plaats reactie
slopelrijder
Berichten: 487
Lid geworden op: di sep 30, 2014 21:47
Locatie: bollenstreek

help; bus start niet....

Bericht door slopelrijder »

mijn bus start niet.....
de lampen etc. branden wel....ook de gloeispiraal etc.

maar bij contactsleutel omdraaien gebeurt er niets... geen klik geluid oid.... geen reactie van de startmotor...

iemand enig idee??

is het contatctslot of een relais?
( welk relais nummer dan in geval)

morgen ( als het droog is) ieder geval de startmotor testen door de "dunne"draad los te koppelen en daar direct de 12v op te zetten....

gaarne met spoed een antwoord omdat ik mijn blik hard nodig heb voor mijn werk....
Money will buy a pretty good dog, but it won't buy the wag of his tail (if it has one)
Harry 341
Berichten: 10036
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 20:52
Locatie: Velserbroek

Re: help; bus start niet....

Bericht door Harry 341 »

Vallen de lampen weg als je start?
Zo je dan is de accu leeg...en een paar keer sleutel eruit en erin?
Dit i.v.m. contact blokje...
Old busses never die...they just fade away.....something red..something blue...something gold and something new.
slopelrijder
Berichten: 487
Lid geworden op: di sep 30, 2014 21:47
Locatie: bollenstreek

Re: help; bus start niet....

Bericht door slopelrijder »

lampen vallen wel weg idd.. maar de contactlampen blijven wel "fel"....

morgen ochtend proberen met 2e accu etc. ....en dan zien... heb vanmiddag wel gewoon gereden etc. (meer als half uur) dus accu zou vol moeten zijn.....
Money will buy a pretty good dog, but it won't buy the wag of his tail (if it has one)
Gebruikersavatar
Pascal-141
Berichten: 10195
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:11
Locatie: Tussen Antwerpen en Brussel

Re: help; bus start niet....

Bericht door Pascal-141 »

startmotor aan het overlijden ?

contactblokje achter het contact zou ook kunnen

controleer ook de massa kabel , vanaf de -pool van de batterij naar het chassis en verder naar de versnellingsbak (corrosie , of los )
My current cars:
T3 doka Syncro
T4 2.5TDI "werkbus"
Amarok 4Motion highline
T6.1 (2020) 150-DSG ,de nieuwe werkbus
VW Crafter (model 2019) camper
slopelrijder
Berichten: 487
Lid geworden op: di sep 30, 2014 21:47
Locatie: bollenstreek

Re: help; bus start niet....

Bericht door slopelrijder »

Vanmorgen, sleutel in contact...... hij startte... dus oorzaak is contactblokje...

Straks een nieuwe halen en vervangen.....

Heeft Iemand daar een "how to" handleding voor??
Money will buy a pretty good dog, but it won't buy the wag of his tail (if it has one)
Harry 341
Berichten: 10036
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 20:52
Locatie: Velserbroek

Re: help; bus start niet....

Bericht door Harry 341 »

Is een k..klusje met gepriegel...de kappen rond je stuur weghalen en dan op je rug onder de stuurkolom naar het contactslot staren...klein wit gevalletje dat met een heel klein kl sterschroefje vastzit...
succes!
Old busses never die...they just fade away.....something red..something blue...something gold and something new.
Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 29660
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: help; bus start niet....

Bericht door Multivan Generation »

6N0 905 865
Dan hoef je niet te zoeken :knipoog
Gebruikersavatar
Pascal-141
Berichten: 10195
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:11
Locatie: Tussen Antwerpen en Brussel

Re: help; bus start niet....

Bericht door Pascal-141 »

Harry 341 schreef:Is een k..klusje met gepriegel...de kappen rond je stuur weghalen en dan op je rug onder de stuurkolom naar het contactslot staren...klein wit gevalletje dat met een heel klein kl sterschroefje vastzit...
succes!
contactblokjes zijn er ook in zwart , heb er net gisteren nog eentje gedemonteerd :knipoog
My current cars:
T3 doka Syncro
T4 2.5TDI "werkbus"
Amarok 4Motion highline
T6.1 (2020) 150-DSG ,de nieuwe werkbus
VW Crafter (model 2019) camper
slopelrijder
Berichten: 487
Lid geworden op: di sep 30, 2014 21:47
Locatie: bollenstreek

Re: help; bus start niet....

Bericht door slopelrijder »

heb idd een zwart contactblokje gekregen vanuit de dealert....

kappen eraf... nu het gepriegel.....
gelijk ook een 109 relais gehaald.....was wel een grijze, maar liever in voorraad als niet in huis....
de bus moet betrouwbaar zijn.... anwb bellen om 04.50u in de ochtend is ook niet fijn... dan zijn alle winkels/dealers dicht....

iemand zondag middag tijd en zin om het "effe"te doen?? :bonk
Money will buy a pretty good dog, but it won't buy the wag of his tail (if it has one)
slopelrijder
Berichten: 487
Lid geworden op: di sep 30, 2014 21:47
Locatie: bollenstreek

Re: help; bus start niet....

Bericht door slopelrijder »

goed, door de vorst "uitgewerkt" dus tijd voor het priegel klusje....

na T4 wiki contactblokje doorgelezen te hebben, en *&*&*& wat gepriegel, is het gelukt....
het verbaast mij ook niets dat er storing was.... over versleten gesproken.....
Afbeelding ingesleten plaatje
Money will buy a pretty good dog, but it won't buy the wag of his tail (if it has one)
Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 29660
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: help; bus start niet....

Bericht door Multivan Generation »

Dat patroontje hoort er volgens mij in.
Ik heb er hier voor me ook eentje liggen, die geen problemen gaf,
maar die ik preventief vervangen heb,
en die ziet er grotendeels hetzelfde uit..

Afbeelding

Mooi dat het gelukt is :toppie

Morgenochtend de ultieme test..? :knipoog
Harry 341
Berichten: 10036
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 20:52
Locatie: Velserbroek

Re: help; bus start niet....

Bericht door Harry 341 »

Handige sodemieter.... :yes :knipoog
Old busses never die...they just fade away.....something red..something blue...something gold and something new.
slopelrijder
Berichten: 487
Lid geworden op: di sep 30, 2014 21:47
Locatie: bollenstreek

Re: help; bus start niet....

Bericht door slopelrijder »

Vandaag al meerdere malen weg geweest met de T4.... en geen storing oid (tot nu toe , klopt af op hout :nuts )

Peter, volgens kennis (anwb meneer) zou het "vlak" moeten zijn, en dat is het nu zeker niet....

Maar goed... met een "lange" kruiskopbit PH2, en een ringratel sleutel 6 is het best te doen.... totaal zonder stuurhuis kappen... 5 minuten.....

Zet straks ook e.e.a. in mijn project... "ter leehring ende vermaek"
Money will buy a pretty good dog, but it won't buy the wag of his tail (if it has one)
Plaats reactie