Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

starten doet 'ie af en toe niet?!

vragen over de T4
Gebruikersavatar
odorf
Berichten: 2276
Lid geworden op: ma aug 10, 2009 16:18
Locatie: Rotterdam

Re: starten doet 'ie af en toe niet?!

Bericht door odorf »

Pak even de T4 wiki handleiding erbij.
(linkje in mijn eerste post)
En dan wijst het zich vanzelf.

Onderste stuurkolomkap moet eraf, 3 schroeven van onderen.
Kap losklikken. Dan heb je wat ruimte.

Alleen dat schroefje is een echte uitdaging.
Ik heb destijds een schroefbit in een passend ringsleuteltje gestopt
en met tape en een Twrap vastgezet.

Schroefje los, is het verder plug and play.

Succes!
Odorf
VW T4 1.9 TD Westfalia California Coach 03/1994 Karibikgrün LP6M >>link<<
>>projecten<<
Gebruikersavatar
LAYCA
Berichten: 1132
Lid geworden op: zo aug 10, 2014 20:07
Locatie: Zevenaar

Re: starten doet 'ie af en toe niet?!

Bericht door LAYCA »

T4-Rider schreef:Wat ik trouwens nog afvroeg, gisteravond: waarom kunnen we nu uitsluiten dat het relais bovenop de startmotor kapot is? die hebben we toch ook ge-by-passed met de laatste meting?
Kun je me dat uitleggen, Wim?

Niettemin is het contactblokje onderweg; zaterdag daar maar 'ns mee prutsen. :)
Nou deze is dus niet kapot want door voor dit relais te meten je en daar al geen spanning hebt is de rest startmotor en relais dus oke :toppie
Je testje eerder met het draadje op deze aansluiting bewijst dit al.
De spoel trekt aan en de startmotor doet het :feest
Het is een hele marathon geworden maar wel bijna over de finisch :bifun

Trouwens multivan generations had hier een foto van deze geleend zodat je ziet wat je gekocht hebt.
Volg het advies van Odorf op voor inbouw

Groeten Wim :zwaai
Bijlagen
Startblokje.jpg
Startblokje.jpg (5.42 KiB) 657 keer bekeken
viewtopic.php?f=12&t=47265

Tijdens deze zomer woon ik hopelijk vaak in de bus of Kip ergens in europa Afbeelding
Gebruikersavatar
T4-Rider
Berichten: 80
Lid geworden op: vr jan 08, 2016 20:40
Contacteer:

Re: starten doet 'ie af en toe niet?!

Bericht door T4-Rider »

Nou, drie weken geleden heb ik het nieuwe contactblokje er in gezet. Daarna 2,5 weken weggeweest (niet met die bus).
En gisteravond - met mooi weer - wil m'n vriendin wegrijden... 1x raden: start 'ie weer niet!! Okay, bij de 2e startpoging startte 'ie wel, maar evengoed: blijkbaar was het startblokje niet het (enige?) probleem.
Helaas, de finish is dus nog niet gehaald.
Nuja, ik zal met het mooie weer van 't weekend nog 'ns gaan proberen.

Ik heb daarentegen een nieuwe T4 gekocht, dus het probleem is minder urgent geworden.
Maar ik hoop toch 't probleem gefixed te hebben, voordat ik de 'oude' T4 verkoop.
Blije eigenaar van een voor mijn gevoel belachelijk luxe en spiksplinternieuwe verlengde DC T4 (2002) met 75kW 2.5TDI motor.
Gebruikersavatar
LAYCA
Berichten: 1132
Lid geworden op: zo aug 10, 2014 20:07
Locatie: Zevenaar

Re: starten doet 'ie af en toe niet?!

Bericht door LAYCA »

Meet de spanning eens van de aansluiting voor het startblokje.
Contactblokje in ruststand.
Op een van de twee aansluitingen moet permanent 12 volt op staan.

Groeten Wim
viewtopic.php?f=12&t=47265

Tijdens deze zomer woon ik hopelijk vaak in de bus of Kip ergens in europa Afbeelding
Gebruikersavatar
T4-Rider
Berichten: 80
Lid geworden op: vr jan 08, 2016 20:40
Contacteer:

Re: starten doet 'ie af en toe niet?!

Bericht door T4-Rider »

Even een update: sinds m'n vorige post start 'ie steeds weer zonder problemen, al gebruik ik 'm de laatste tijd niet veel.
Zodra 't probleem weer de kop opsteekt en ik het heb opgelost, laat ik hier weten hoe.
Blije eigenaar van een voor mijn gevoel belachelijk luxe en spiksplinternieuwe verlengde DC T4 (2002) met 75kW 2.5TDI motor.
Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 30680
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: starten doet 'ie af en toe niet?!

Bericht door Multivan Generation »

gebruikte je vriendin toevallig een andere sleutel?
Gebruikersavatar
T4-Rider
Berichten: 80
Lid geworden op: vr jan 08, 2016 20:40
Contacteer:

Re: starten doet 'ie af en toe niet?!

Bericht door T4-Rider »

Goede gedachte, en ze gebruikt meestal de hare. Maar bij beide sleutels komt (kwam?) 't voor.
Blije eigenaar van een voor mijn gevoel belachelijk luxe en spiksplinternieuwe verlengde DC T4 (2002) met 75kW 2.5TDI motor.
Plaats reactie