Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

radio vraagje

vragen over de T4
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Erik-368
Berichten: 408
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 20:52
Locatie: Veenendaal

radio vraagje

Bericht door Erik-368 »

Hallo wjw,

Ik ben bezig geweeest met mijn radio inbouwen maar heb nu een probleempje,
Tijdens de aansluiten heb ik sluiting gemaakt en deed de bus het niet meer.
Alle zekeringen nagekeken wou die nog niet starten nu starthij maar alleen als
ik mijn alarm/cv kastje heb ingedrukt alleen dan gaat mijn dashboard branden en kan
dan starten voorheen deed hij het op de normale manier dus sleutel erin en starten.
Wat is er gebeurd en hoe kan ik dit verhelpen?

Maar nu start hij in ieder geval maar nu doet de radio het niet meer.
De boxen heb ik aansgsloten maar krijg geen stroom voor de memory.
Op de zwarte stekker zitten 5 draden.
Blauw/wit
Bruin/rood
Grijs/blauw
Bruin dik draad
Rood/blauw

Wat hoort bij welke kleur

Alvast bedankt
M.vr.groet Erik


ik spoor wel alleen mijn rails loopt verkeerd
Gebruikersavatar
otzie
Berichten: 494
Lid geworden op: di jan 15, 2013 23:27
Locatie: brabant

Re: radio vraagje

Bericht door otzie »

hoi erik,

- misschien handig om te vermelden welke radio je aan het inbouwen bent?

- startblokkering alarm/cv kastje:
ik heb ook een keer zoiets meegemaakt, bij het inbouwen van een radio in een renault megane, deze had ook centrale vergrendeling + startblokkering.
na inbouw radio: contact aan radio aan, keurig spelen, maar auto startte niet...
door het lang openstaan van de deur met de ontgrendeling eraf (en mij op de stoel) was het uiteindelijk nodig om eerst de deur dicht te doen, auto vergrendelen, daarna ontgrendelen, en starten maar.

otzie
all rights reserved all wrongs reversed
-T5gp Kombifornia DSG- & -T6 bus- & -Old Bastard '68 bug-
Gebruikersavatar
Erik-368
Berichten: 408
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 20:52
Locatie: Veenendaal

Re: radio vraagje

Bericht door Erik-368 »

Hoi otrie

Ik heb een pioneer radio met displayverlichting dat veranderd.
Vanmorgen de auto ontgrendeld sleutel erin en hij start.
Radio aangezet en naar de winkel.
Ik rij weg kapt de radio ermee.
Ik stop druk op de aanknop hij deed het
Verder rijden kapt hij er weer mee.
Wat bleek als ik rij geen radio stoppen bij verkeerslicht wel radio.
Verder gekeken en draadjes veranderd.
en hij doet het weer.
Alleen later moest ik weer starten met de ontgrendelings knop van het alarm
De bus heeft startonderbreker, cv, en alarm
M.vr.groet Erik


ik spoor wel alleen mijn rails loopt verkeerd
Plaats reactie