Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Voor handige tips en truc zie het viewforum.php?f=14 forum
Veel plezier , webmaster Henk-1
klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

MFA probleem

vragen over de T4
Ab1986
Berichten: 40
Lid geworden op: zo okt 01, 2017 16:17

MFA probleem

Bericht door Ab1986 » za dec 02, 2017 22:04

ik heb mijn km teller vervangen omdat het mfa scherm zwart bleef en de tellers tijdens het rijden spontaan bleven hangen. de problemen zijn nu opgelost :jumpklap alleen kan ik niet door het mfa menu scrollen dmv van de hendel. de overige knoppen zoals de achteruitwisser werken wel gewoon. heb geprobeerd om de hendel uit te lezen met vcds maar dat kan dus bij deze niet. vandaag de hendel vervangen voor een andere maar het probleem is nog steeds niet opgelost. iemand een idee??
Resized Image-1512248505851.jpg
Resized Image-1512248505851.jpg (39.98 KiB) 578 keer bekeken
Resized Image-1512248430355.jpg
Resized Image-1512248430355.jpg (48.29 KiB) 578 keer bekeken
Mvg Ab

Chalet
Berichten: 70
Lid geworden op: ma okt 27, 2014 13:08

Re: MFA probleem

Bericht door Chalet » zo dec 03, 2017 21:05

Zal dus kabelboom zijn. Uitgebreid schema op pag 7 van http://www.1946vw.co.uk/vwbooks/vw_info ... 999_on.pdf

Ab1986
Berichten: 40
Lid geworden op: zo okt 01, 2017 16:17

Re: MFA probleem

Bericht door Ab1986 » ma dec 04, 2017 1:06

Die heb ik vandaag dus nagekeken en daar is niks mee. mijn oude klok had als nr 7DO 920 821 B, en de teller die ik er nu in heb gezet is een 7DO 920 823 C , volgens t4 wiki is dit ook een canbus-teller voor een schakelbak, zonder esp maar wel voor een AHY, ik heb een ACV motor zou het probleem daar aan kunnen liggen. :groteogen
Mvg Ab

Gebruikersavatar
René
Berichten: 5094
Lid geworden op: za jan 13, 2007 21:18
Locatie: Heerhugowaard gechipte 151PK VCDS en Vagdash 2.5
Contacteer:

Re: MFA probleem

Bericht door René » ma dec 04, 2017 8:57

Zit bedrading echt goed aangesloten?
Is MFA er later ingebouwd of zat dat er al in?

Hoeveel draden zitten er aan de stekker na de ruitenwisser hendel?

Grtzzz René

Ab1986
Berichten: 40
Lid geworden op: zo okt 01, 2017 16:17

Re: MFA probleem

Bericht door Ab1986 » wo dec 06, 2017 22:02

voor zover ik kan nazien zat mfa er al standaard op, ook de bekabeling van de tempratuursensor zit netjes ingebouwd. volgens mij zitten er 5 draden op. (heb alles weer ingebouwd).

ik heb nog twee opties denk ik.

1-de zekeringkast aan de achterkant bekijken en kijken of de stekkers er goed op zitten.

2- een andere teller proberen want de teller die er nu opzit krijg ik niet omgecodeerd met vcds.
het lijkt me dat de code 00154 niet voor een teller met MFA is.
Resized Image-1512593820790.jpg
Resized Image-1512593820790.jpg (63.84 KiB) 438 keer bekeken
Laatst gewijzigd door Ab1986 op za dec 16, 2017 21:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Mvg Ab

Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 26364
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: MFA probleem

Bericht door Multivan Generation » wo dec 06, 2017 22:19

Heeft vroeger je mfa wel naar behoren gewerkt en kon je door drukken op de knop verschillende weergaven krijgen?

De tellerunit voor de ahy is alleen verschillend in de toerenteller en mogelijk ABS.

Ab1986
Berichten: 40
Lid geworden op: zo okt 01, 2017 16:17

Re: MFA probleem

Bericht door Ab1986 » wo dec 06, 2017 22:26

toen ik de auto kocht was het display zwart, heb de werking dus nooit kunnen controleren adv de hendel.

denk dat het signiaal van de hendel niet aankomt bij de teller door een draadbreuk of door de softcoding....
Mvg Ab

Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 26364
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: MFA probleem

Bericht door Multivan Generation » wo dec 06, 2017 22:31

Voor de codering kijk hier..

http://t4-wiki.de/wiki/Kombiinstrument#Codierung

Is namelijk afhankelijk van de opties die op jouw bus zitten en dat kunnen we zo niet ruiken door de computer. En dat geldt ook voor Heemskerk met zijn digitale feromonen :bonk

Ab1986
Berichten: 40
Lid geworden op: zo okt 01, 2017 16:17

Re: MFA probleem

Bericht door Ab1986 » wo dec 06, 2017 23:00

Bedankt voor de link!

00154 zou dus wel overeen komen met mijn bus uit 1999 2.5 tdi!

aangezien mij bus ook een olietempzender en mfa heeft zouden ook de codes 08114,08124 evt kunnen. is wel voor bussen vanaf bj 2000.

ik zal morgen even de laptop aansluiten.wordt vervolgd!
Mvg Ab

Ab1986
Berichten: 40
Lid geworden op: zo okt 01, 2017 16:17

Re: MFA probleem

Bericht door Ab1986 » do dec 07, 2017 22:15

de codes voor autos na 2000 kan ik niet coderen.blijft over de bekabeling achter de zekeringkast of wellicht de teller zelf. heeft iemand een teller met mfa liggen om te testen?
Mvg Ab

Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 26364
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: MFA probleem

Bericht door Multivan Generation » do dec 07, 2017 22:24

MAF of FIS KUN je beide gebruiken om te testen.

Maar ik zou mijn teller niet uitlenen als ik hem nog had..
Ik zou veel te bang zijn dat hij met even testen afgeschreven wordt.

Gebruikersavatar
René
Berichten: 5094
Lid geworden op: za jan 13, 2007 21:18
Locatie: Heerhugowaard gechipte 151PK VCDS en Vagdash 2.5
Contacteer:

Re: MFA probleem

Bericht door René » za dec 16, 2017 3:40

Horen (zo ff uit het hoofd) standaard 5 draden aangesloten te zitten.
Als je de zwarte kap onder stuur verwijderd kun je het zo zien.

Grtzzz René

Gebruikersavatar
Erdem50
Berichten: 1152
Lid geworden op: zo sep 21, 2014 18:18
Locatie: Limmen

Re: MFA probleem

Bericht door Erdem50 » za dec 16, 2017 6:03

Wel of geen canbus gaat het daar niet fout?
T4 California Generation 2.5TDI 182pk/362nm
Passat variant W8
Golf 3 VR6 3.0C
Golf 2 Country
Golf 1

Ab1986
Berichten: 40
Lid geworden op: zo okt 01, 2017 16:17

Re: MFA probleem

Bericht door Ab1986 » za dec 16, 2017 18:21

René schreef:
za dec 16, 2017 3:40
Horen (zo ff uit het hoofd) standaard 5 draden aangesloten te zitten.
Als je de zwarte kap onder stuur verwijderd kun je het zo zien.

die zitten bij mij er ook op
Resized Image-1513444828874.jpg
Resized Image-1513444828874.jpg (46.13 KiB) 315 keer bekeken
Grtzzz René
Mvg Ab

Ab1986
Berichten: 40
Lid geworden op: zo okt 01, 2017 16:17

Re: MFA probleem

Bericht door Ab1986 » za dec 16, 2017 18:24

Erdem50 schreef:
za dec 16, 2017 6:03
Wel of geen canbus gaat het daar niet fout?
volgens mij heeft de teller zondet canbus een klein schermpje onderin de km tellerklok.

op t4 wiki gekeken en daar staat dat dit beide canbus tellers zijn.. het enige verschil is dat er achter het nummer van de nieuwe klok een andere motorcode staat.
Mvg Ab

Plaats reactie