Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Voor handige tips en truc zie het viewforum.php?f=14 forum
Veel plezier , webmaster Henk-1
klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Schakelt niet meer

vragen over de T4
Plaats reactie
timt4
Berichten: 31
Lid geworden op: ma feb 24, 2014 18:05

Schakelt niet meer

Bericht door timt4 » ma jan 08, 2018 21:32

Hallo

Een maat van mij heeft een koppelingsset met vliegwiel vervangen alleen koppelt hij nu niet vrij. Motor uit gaat hij in alle versnellingen maar draait de motor dan wil hij niet in de versnelling. Dus koppelt hij hem niet vrij.

Meerdere pogingen gedaan om te ontvluchten en dat lijkt nu goed maar koppelt niet helemaal vrij.

Kan de koppelingspomp bij de pedaal niet goed zijn zonder dat hij lekt?

Naaldlager prise as?

Er is voor de tijd geen test rit gemaakt dus is niet bekend of dit voor die tijd ook al deed

Vw t4 102 pk met hydraulische druklager.

Iemand tips wat er eventueel nog gecontroleerd moet worden of wat het kan zijn?

Alvast bedankt

Gebruikersavatar
LAYCA
Berichten: 995
Lid geworden op: zo aug 10, 2014 20:07
Locatie: Zevenaar

Re: Schakelt niet meer

Bericht door LAYCA » ma jan 08, 2018 22:30

Hoi Tim

Dat je niet kunt schakelen dat heb jezelf al ontdekt dat de koppeling niet vrij komt.
Ontluchten is meestal voldoende.
Ik neem aan TDI ACV 2.5?
Heb je voldoende weerstand bij het intrappen van het koppelingspedaal?
Blijft het pedaal af en toe lager staan? (lucht in systeem)
Voelt dit hetzelfde als voor het vervangen van de koppeling en vliegwiel,of kun je dit vergelijken met een andere bus?
Zijn de onderdelen zoals de drukgroep wel bedoelt voor jou bus controleer dit voor het geval dat.
Mogelijk drukt het hydrolager wel de diafragma veer van de drukgroep in maar komt niet helemaal vrij.

Groeten Wim
viewtopic.php?f=12&t=47265

Tijdens deze zomer woon ik hopelijk vaak in de bus of Kip ergens in europa Afbeelding

timt4
Berichten: 31
Lid geworden op: ma feb 24, 2014 18:05

Re: Schakelt niet meer

Bericht door timt4 » di jan 09, 2018 7:32

Hallo Wim,

Als ik de koppelingpedaal met de hand bedien heb ik het gevoel dat ik wel door de zwaarte punt heen druk van de diafragma.

De luk set was met hydraulische druklager dus dat zou goed moeten zijn of zijn er verschillende soorten in? alles was in 1 doos.

Als ik hem in de versnelling doe en start gaat de bus beetje voorruit maar wil ik echt rijden moet ik de koppeling wel enkele centimeters loslaten van de bodem.

Gebruikersavatar
LAYCA
Berichten: 995
Lid geworden op: zo aug 10, 2014 20:07
Locatie: Zevenaar

Re: Schakelt niet meer

Bericht door LAYCA » wo jan 10, 2018 0:08

Je kunt er nu wel vanuit gaan dat de set correct is omdat het een kit is.
En dan werkt de koppeling correct omdat je door het zwaarste punt heen kunt drukken
Ik denk dat de prise as mee blijft lopen ook als je onkoppelt waardoor je niet kunt schakelen.
De oorzaak??
Mogelijk je eerste opmerking over het naaldlager van de prise as.(Als deze in jou krukas zit)
Maar dat kun je helaas niet zien van buiten ik ben bang dat de boel weer uit elkaar moet :huilen :huilen

Groeten Wim
viewtopic.php?f=12&t=47265

Tijdens deze zomer woon ik hopelijk vaak in de bus of Kip ergens in europa Afbeelding

Gebruikersavatar
jordydereus
Berichten: 1239
Lid geworden op: za aug 16, 2008 22:26
Locatie: Beemster N-H

Re: Schakelt niet meer

Bericht door jordydereus » wo jan 10, 2018 15:59

Koppelplaat verkeerd om?
Afbeelding

Gebruikersavatar
jordydereus
Berichten: 1239
Lid geworden op: za aug 16, 2008 22:26
Locatie: Beemster N-H

Re: Schakelt niet meer

Bericht door jordydereus » wo jan 10, 2018 16:00

Dus nog nooit met de bus gereden?
Misschien bak stuk?
Afbeelding

Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 25229
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: Schakelt niet meer

Bericht door Multivan Generation » wo jan 10, 2018 17:53

Je kunt op 2 plaatsen het koppelings systeem ontluchten.
In de aanvoerleiding en in de bak zelf.
Als ik jou was zou ik beide eens uitgebreid proberen en goed doorspoelen.

Lekt er toevallig niets onder de versnellingsbak?
Blijft het remvloeistof niveau op peil?
Groeten Peter
...have you ever noticed that some people never have the money to do it right, but can always find the money to do it twice?...

Gebruikersavatar
LAYCA
Berichten: 995
Lid geworden op: zo aug 10, 2014 20:07
Locatie: Zevenaar

Re: Schakelt niet meer

Bericht door LAYCA » wo jan 10, 2018 23:20

Hoi Peter

In de bak zelf?
Waar zit deze nippel ik heb alleen het leidinkje net boven de bak.
Zijn hier ook verschillende uitvoering van?

Groetjes Ineke & Wim :zwaai
viewtopic.php?f=12&t=47265

Tijdens deze zomer woon ik hopelijk vaak in de bus of Kip ergens in europa Afbeelding

Gebruikersavatar
Pascal-141
Berichten: 9028
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:11
Locatie: Tussen Antwerpen en Brussel

Re: Schakelt niet meer

Bericht door Pascal-141 » do jan 11, 2018 7:19

LAYCA schreef:
wo jan 10, 2018 23:20
Hoi Peter

In de bak zelf?
Waar zit deze nippel ik heb alleen het leidinkje net boven de bak.
Zijn hier ook verschillende uitvoering van?

Groetjes Ineke & Wim :zwaai
Ja , onderaan in de klok van de bak zit een gat ,en daarin zit de 2e ontluchtnippel . Dat is alleen bij de 102 en 151pk versnellingsbak , de lichtere bakken (zoals bvb 88pk bak) hebben dat niet .
T4 onderdelen nodig? : stuur PB
My current cars:
T4 California Generation 2.5TDI
T4-breaking for parts(sloper)
T3 doka Syncro
T3 trackdayspeeltje in opbouw
T2a 1.6 panelvan '69
T4 2.5TDI "werkbus"
Amarok 4Motion highline

Plaats reactie