Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Voor handige tips en truc zie het viewforum.php?f=14 forum
Veel plezier , webmaster Henk-1
klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

ecu verwisselen

vragen over de T4
Plaats reactie
de smederij
Berichten: 166
Lid geworden op: zo dec 25, 2011 16:02
Locatie: lopik/drenthe

ecu verwisselen

Bericht door de smederij » ma sep 10, 2018 13:48

misschien al aan de orde geweest maar zie door de bomen het bos niet meer vandaar mijn vraag hier.

ik heb een andere ecu aangeschaft die al obd getuned is(aangepast)
deze wil ik in mn andere bus zetten.
hiervan moet dan de startblokkering er uit geschreven worden. kan ik deze dan zo in de bus zetten .
dan hou ik mijn originele computer apart.

komt van een t4 acv 2003 ecunr 074-906-bg
gaat in een t4 acv 2000 ecunr 074-906-018-c

wie weet hoe dit zit verder gr ronald :werkaanT4

Gebruikersavatar
black bulli
Berichten: 2353
Lid geworden op: vr okt 31, 2014 16:20
Locatie: Teteringen/Rollingen(Lux)

Re: ecu verwisselen

Bericht door black bulli » ma sep 10, 2018 14:30

Al motorsteuergerät t4-wiki gegoogled? Tis niet als ff een radiootje omwisselen....Denk dat je originele ecu LATEN tunen makkelijker-goedkoper-veiliger-verstandiger is dan er zelf aan te gaan klooien....succes ermee :zwaai

de smederij
Berichten: 166
Lid geworden op: zo dec 25, 2011 16:02
Locatie: lopik/drenthe

Re: ecu verwisselen

Bericht door de smederij » ma sep 10, 2018 15:27

zal eens lezen daar, kan inderdaad goed fout gaan
de kast die ik heb liggen komt uit een rijdende t4
en die liep er goed op .


goede raad bespaard .

Gebruikersavatar
raf_construct
Berichten: 560
Lid geworden op: zo jan 02, 2011 14:37

Re: ecu verwisselen

Bericht door raf_construct » ma sep 10, 2018 20:21

Je kan 'm ook gewoon proberen. Bij sommige 'aangepaste' Ecu's is de startblokkering al verwijderd. In dat geval kan jouw T4 met deze ECU lopen.

de smederij
Berichten: 166
Lid geworden op: zo dec 25, 2011 16:02
Locatie: lopik/drenthe

Re: ecu verwisselen

Bericht door de smederij » ma sep 10, 2018 21:05

ecu heb ik al geprobeerd blokkering zit er nog op.
maar ik vraag me af of de ecu zo uitgewisseld kan worden omdat de motoren het zelfde zijn .
beide acv en 102 pk origineel.
alleen mijn bus is uit 2000 en die andere komt uit een bus van 2003

Gebruikersavatar
sgsdebruijn
Berichten: 4174
Lid geworden op: wo okt 22, 2008 11:15
Locatie: in de Hoeksche Waard

Re: ecu verwisselen

Bericht door sgsdebruijn » di sep 11, 2018 11:23

volgens mij met VAGCOM immo inleren,
Het zou wel kunnen dat er opties in de 2003 of de 2000 aanstaan die je wel of niet hebt in je bus.
Denk aan ruiternsproeier niveau, remblokslijtage, abs/eds/esp etc...
VW T4 Multivan 2.5TDI++
Ford Focus Titanium

de smederij
Berichten: 166
Lid geworden op: zo dec 25, 2011 16:02
Locatie: lopik/drenthe

Re: ecu verwisselen

Bericht door de smederij » di sep 18, 2018 21:13

even een update betreft ecu uitwisselen.

bij de donor ecu heb ik de startblokkering laten verwijderen
deze opgehaald en in de bus geinstalleerd en inderdaad sleutel om en lopen .
gloespiraal ging knipperen ecu uitgelezen met een vag 505 en gereset deze stonden nog in de donor ecu .
egr was wel al uitgezet enige wat het nu niet doet is de afstandbediening ,misschien heb ik deze ook zelf wel uitgezet moet ik nog even nakijken.
deze ecu was obd aangepast dit was ook de rede van de aankoop en ook gelijk een gok om dit te doen .
bus loopt er perfect op, rijd vlot en geen roet wolken.
ga hem verder nog uitlezen met de vagcom en vergelijken met de originele.

alle tips/waarschuwingen zijn welkom

gr ronald :werkaanT4

Plaats reactie