Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Voor handige tips en truc zie het viewforum.php?f=14 forum
Veel plezier , webmaster Henk-1
klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Startprobleem

vragen over de T4
Plaats reactie
leokouter76
Berichten: 41
Lid geworden op: wo nov 19, 2008 20:19

Startprobleem

Bericht door leokouter76 » wo jan 09, 2019 20:59

Na dat ik de accu heb vervangen en ruim 1200 km heb gereden
start de moter meteen maar slaat ook meteen weer af

War zou dit toch kunnen zijn

Gebruikersavatar
Snautzer
Berichten: 2126
Lid geworden op: za jun 27, 2015 21:45

Re: Startprobleem

Bericht door Snautzer » wo jan 09, 2019 21:26

relais 109? Brandstof pomp. Je kan even kijken welke kleur je hebt de zwarte gaan nog wel eens stuk Zit in je zekering kast links onder stuur
Wv1, Wv3

leokouter76
Berichten: 41
Lid geworden op: wo nov 19, 2008 20:19

Re: Startprobleem

Bericht door leokouter76 » wo jan 09, 2019 22:29

Nee dat is het niet heb het net nagekeken ,denk dat de brandstofpomp kapot is

Gebruikersavatar
Snautzer
Berichten: 2126
Lid geworden op: za jun 27, 2015 21:45

Re: Startprobleem

Bericht door Snautzer » wo jan 09, 2019 23:18

Ok als ik in jouw schoenen stond zou ik en het relais en het blokje eens uitwisselen. Heeeeel stuk goedkoper dan een brandstof pomp
Wv1, Wv3

Gebruikersavatar
Pascal-141
Berichten: 9520
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:11
Locatie: Tussen Antwerpen en Brussel

Re: Startprobleem

Bericht door Pascal-141 » do jan 10, 2019 7:18

kan ook de immobiliser zijn
T4 onderdelen nodig? : stuur PB
My current cars:
T4-breaking for parts(sloper)
T3 doka Syncro
T2a 1.6 panelvan '69
T4 2.5TDI "werkbus"
Amarok 4Motion highline
VW Crafter (model 2019)

leokouter76
Berichten: 41
Lid geworden op: wo nov 19, 2008 20:19

Re: Startprobleem

Bericht door leokouter76 » do jan 10, 2019 19:56

nieuwe relais 109 opgezet probleem niet opgelost

wat bedoel met blokje uitwisselen

leokouter76
Berichten: 41
Lid geworden op: wo nov 19, 2008 20:19

Re: Startprobleem

Bericht door leokouter76 » do jan 10, 2019 21:49

Heb even google
en daar kan het ook zijn dat de brandstoffilter verstopt is
kan dit

Gebruikersavatar
Pascal-141
Berichten: 9520
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:11
Locatie: Tussen Antwerpen en Brussel

Re: Startprobleem

Bericht door Pascal-141 » do jan 10, 2019 22:36

Het "blokje" is het contactblokje , zit achter het contactslot .
Maar ik vermoed dat die niet de oorzaak is , want het aanslaan en dan weer afslaan is een typisch fenomeen van defecte of ontbrekende immobiliser (startonderbreker)

Een defect contactblokje laat de motor niet aan - en dan weer afslaan

Heb je een 2e sleutel ? Heb je daar al eens mee geprobeerd te starten ?
T4 onderdelen nodig? : stuur PB
My current cars:
T4-breaking for parts(sloper)
T3 doka Syncro
T2a 1.6 panelvan '69
T4 2.5TDI "werkbus"
Amarok 4Motion highline
VW Crafter (model 2019)

leokouter76
Berichten: 41
Lid geworden op: wo nov 19, 2008 20:19

Re: Startprobleem

Bericht door leokouter76 » vr jan 11, 2019 9:41

Ja is allemaal gedaan ,
heb de wagen naar de garage gebracht en hij achtte het zeer onwaarschijnlijk dat het aan de startonderbreker lag ,hij denkt dat toch iets met de relais heeft te maken . Maandag gaat hij aan de slag met de wagen

Gebruikersavatar
black bulli
Berichten: 2492
Lid geworden op: vr okt 31, 2014 16:20
Locatie: Teteringen/Rollingen(Lux)

Re: Startprobleem

Bericht door black bulli » vr jan 11, 2019 10:21

uitlezen is nog niet gedaan ? :toppie

leokouter76
Berichten: 41
Lid geworden op: wo nov 19, 2008 20:19

Re: Startprobleem

Bericht door leokouter76 » vr jan 11, 2019 19:43

Wordt maandag gedaan
En wat zou het mij gaan kosten als er een nieuwe startonderbreker op moet
de startonderbreker kost 150 euro en volgens de garage om er die op te zetten is veel intensief werk

leokouter76
Berichten: 41
Lid geworden op: wo nov 19, 2008 20:19

Re: Startprobleem

Bericht door leokouter76 » vr jan 11, 2019 20:08

Heb mijn sleutels laten toen ik op vakantie was en volgens de garage daar lag het dat de chip beschadigd was
maar op mijn andere sleutel nog steeds hetzelfde probleem
Kan het zijn dat de sleutel die gevallen is ook mijn computer in de wagen heeft ontregeld zodat mijn wagen helemaal opnieuw moet worden ingesteld

Gebruikersavatar
Pascal-141
Berichten: 9520
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:11
Locatie: Tussen Antwerpen en Brussel

Re: Startprobleem

Bericht door Pascal-141 » vr jan 11, 2019 21:57

leokouter76 schreef:
vr jan 11, 2019 19:43
Wordt maandag gedaan
En wat zou het mij gaan kosten als er een nieuwe startonderbreker op moet
de startonderbreker kost 150 euro en volgens de garage om er die op te zetten is veel intensief werk
Intensief werk ? Die unit zit ongeveer achter de schakrlaars in je dashboard , dus tellerunit eruit en je kan er bij...
Het is waarschijnlijk meer werk om alles in te programmeren met de laptop , dan de unit zelf te wisselen.
T4 onderdelen nodig? : stuur PB
My current cars:
T4-breaking for parts(sloper)
T3 doka Syncro
T2a 1.6 panelvan '69
T4 2.5TDI "werkbus"
Amarok 4Motion highline
VW Crafter (model 2019)

leokouter76
Berichten: 41
Lid geworden op: wo nov 19, 2008 20:19

Re: Startprobleem

Bericht door leokouter76 » ma jan 14, 2019 20:52

DE startonderbreker was kapot
klopt het meeste werk alles weer programmeren ,
doet het weer helemaal goed

Plaats reactie