Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Wil je geen advertentie blokken zien in het forum, dan moet je inloggen.
Dan verdwijnen ze.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Hoe FASP draaiplateau monteren T4

vragen over de T4
Post Reply
Carlo_T4
Posts: 8
Joined: Tue Aug 14, 2018 7:44

Hoe FASP draaiplateau monteren T4

Post by Carlo_T4 »

Beste mede weetjewellers,

Heeft een van jullie ervaring met het monteren van een F.A.S.P. draaiplateau in een T4 uit 2003 en hoe hebben jullie dit gedaan?

Waar ik tegen aanloop is dat de achterste montagepunten een M8 bout nodig hebben met een verzonken kop (bijvoorbeeld een inbusbout zoals din 7991) maar dan met een groter kop diameter. Het gat in het draaiplateau is onderaan 12mm en de kop van een din 7991 bout is 16mm. Ik denk dat 2mm rondom te beperkt is om dit goed vast te zetten. Ik zoek dus zo’n soort bout maar dan met een kop tussen de 20 a 22mm doorsnee.

Ik heb al heel veel bedrijven gebeld, (leveranciers van fasp draaiplateaus, gespecialiseerde ijzerhandels, camper ombouw bedrijven, autobedrijven) maar niemand die deze bouten kan leveren.

Heeft iemand hier ervaring mee en hoe hebben jullie dit opgelost? Zie de foto van het draaiplateau op het onderframe van een T4 stoel.

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Carlo
Attachments
7DC9D05C-A85F-4664-BAF6-53F762563E4B.jpeg
Carlo_T4
Posts: 8
Joined: Tue Aug 14, 2018 7:44

Re: Hoe FASP draaiplateau monteren T4

Post by Carlo_T4 »

Nee hoor, ik heb de platen net nieuw besteld, voor zowel bestuurder als bijrijder. FASP levert helaas geen montage materiaal en handleiding mee. Ze hebben fabrieks af deze ringen op de plaat gelast en dit is dus niet zelf zo gedaan of gemaakt. Deze constructie zit alleen aan de achterzijde van de draaiplateaus. Aan de voorzijde zitten gewone gaten wat veel makkelijker is.
Het is een soort ring van 4mm dik die op de plaat zit gelast en die inderdaad uitgeboord lijkt te zijn. Zowel aan de onderzijde van het plateau die de console in gaat alsook aan de bovenzijde die de stoelrail in gaat zit zo’n ring. De kop van een inbus inbout past hier precies in maar is op M8 te klein omdat het gat 12mm is en de kop van de bout 16mm is. Zie eventueel ook dit Italiaanse YouTube filmpje wat ik ben tegengekomen voor de montage van deze platen. De koppen van de schroeven die hier worden gebruikt zijn alleen groter en vullen het geboorde gat veel beter op. Zie hieronder het filmpje.
Post Reply