Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Wil je geen advertentie blokken zien in het forum, dan moet je inloggen.
Dan verdwijnen ze.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Airco relais nr 140

vragen over de T4
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Snip
Berichten: 63
Lid geworden op: za aug 04, 2018 14:26
Locatie: Beverwijk

Airco relais nr 140

Bericht door Snip » za aug 24, 2019 21:27

Goedendag, vraagje. Hoe en kan, ik de airco relais testen ? Of de schakelaar ? Het probleem is namelijk dat de airco soms wel en soms niet werkt. Als hij wel werkt is hij ook ijskoud. De pomp is net een jaar geleden vervangen. Soms doet hij het ook als de schakelaar uit is . ? Anders moet ik het relais of schakelaar aan gaan schaffen en dan zal je net zien dat het het andere is. Dus voordat ik onnodig geld " verspilt" zou ik willen proberen ze te testen op een een en andere manier . Wie heeft een tip ? Of weet een oplossing hiervoor. Mvgrt frans
T4 2002 2.5 TDI 88 pk
T1 1960 1.6

Gebruikersavatar
René
Berichten: 5214
Lid geworden op: za jan 13, 2007 21:18
Locatie: Heerhugowaard gechipte 151PK VCDS en vagdash 2.5. Tel: 0637199013.
Contacteer:

Re: Airco relais nr 140

Bericht door René » zo aug 25, 2019 16:31

Relais ff openmaken en controleren op losse contacten cq haarscheurtjes.

René

Gebruikersavatar
Snip
Berichten: 63
Lid geworden op: za aug 04, 2018 14:26
Locatie: Beverwijk

Re: Airco relais nr 140

Bericht door Snip » ma aug 26, 2019 18:53

Dank je .Ga ik doen. Dan kan ik die uitsluiten als dat er goed uitziet. :toppie grtz frans
T4 2002 2.5 TDI 88 pk
T1 1960 1.6

Gebruikersavatar
Snip
Berichten: 63
Lid geworden op: za aug 04, 2018 14:26
Locatie: Beverwijk

Re: Airco relais nr 140

Bericht door Snip » ma aug 26, 2019 21:16

Relais open gemaakt. Niets aan te zien. Heb hem erin gezet zonder kapje. Maar ook geen reactie als ik de schakelaar bedien. Zou het dan de schakelaar zijn ? Ik denk dat er niets anders op zit dan een andere bedienings paneel te proberen. Of de airco is lek dat hij niet vol genoeg is om aan te slaan ? Maar hij doet het wel en goed ook. Alleen niet als ik de schakelaar bedien. Er staat nog garantie op. Denk dat ik ook contact opneem met de aircomonteur. Wat een zoekplaatje pfffff
T4 2002 2.5 TDI 88 pk
T1 1960 1.6

jan2009
Berichten: 5091
Lid geworden op: do okt 15, 2009 12:17
Locatie: Rotterdam

Re: Airco relais nr 140

Bericht door jan2009 » ma aug 26, 2019 21:26

Zou het dan de schakelaar zijn ?

Zal toch wel iets te meten moeten zijn ?
12 volt of zo ?
Kampeerbus T4 2,5 TDI /AJT 2002

Gebruikersavatar
Snip
Berichten: 63
Lid geworden op: za aug 04, 2018 14:26
Locatie: Beverwijk

Re: Airco relais nr 140

Bericht door Snip » ma aug 26, 2019 22:42

De schakelaar is een stripje koper wat rond draait en heeft meerdere punten waar hij contact maakt.
T4 2002 2.5 TDI 88 pk
T1 1960 1.6

pixie
Berichten: 134
Lid geworden op: za nov 10, 2018 16:15

Re: Airco relais nr 140

Bericht door pixie » di aug 27, 2019 15:50

ik heb ongeveer hetzelfde probleem: als ik de airco opzet klikt de relais wel, maar de pomp en de ventilator krijgen geen stroom.
relais ziet er goed uit en wanneer ik zelf 12v op de pomp en de ventilator zet werkt alles normaal, maar niet met de bediening op het dashboard.

mss tip: als je op YouTube zoekt kan je zien hoe je een relais kan testen met een 9v batterij, heb da ook hier ergens op het forum gevonden trouwens.

ma goed als ik het vind hou ik je zeker op de hoogte...
One life, live it !

Gebruikersavatar
Snip
Berichten: 63
Lid geworden op: za aug 04, 2018 14:26
Locatie: Beverwijk

Re: Airco relais nr 140

Bericht door Snip » di aug 27, 2019 22:47

Bedankt voor je reactie. Zal op you tube kijken. :toppie
T4 2002 2.5 TDI 88 pk
T1 1960 1.6

Plaats reactie