Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Wil je geen advertentie blokken zien in het forum, dan moet je inloggen.
Dan verdwijnen ze.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Airco relais nr 140

vragen over de T4
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Snip
Berichten: 122
Lid geworden op: za aug 04, 2018 14:26
Locatie: Beverwijk

Airco relais nr 140

Bericht door Snip »

Goedendag, vraagje. Hoe en kan, ik de airco relais testen ? Of de schakelaar ? Het probleem is namelijk dat de airco soms wel en soms niet werkt. Als hij wel werkt is hij ook ijskoud. De pomp is net een jaar geleden vervangen. Soms doet hij het ook als de schakelaar uit is . ? Anders moet ik het relais of schakelaar aan gaan schaffen en dan zal je net zien dat het het andere is. Dus voordat ik onnodig geld " verspilt" zou ik willen proberen ze te testen op een een en andere manier . Wie heeft een tip ? Of weet een oplossing hiervoor. Mvgrt frans
T4 2002 2.5 TDI
T1 1960 1.6
Gebruikersavatar
René
Berichten: 5249
Lid geworden op: za jan 13, 2007 21:18
Locatie: Heerhugowaard gechipte 151PK VCDS en vagdash 2.5. Tel: 0637199013.
Contacteer:

Re: Airco relais nr 140

Bericht door René »

Relais ff openmaken en controleren op losse contacten cq haarscheurtjes.

René
Gebruikersavatar
Snip
Berichten: 122
Lid geworden op: za aug 04, 2018 14:26
Locatie: Beverwijk

Re: Airco relais nr 140

Bericht door Snip »

Dank je .Ga ik doen. Dan kan ik die uitsluiten als dat er goed uitziet. :toppie grtz frans
T4 2002 2.5 TDI
T1 1960 1.6
Gebruikersavatar
Snip
Berichten: 122
Lid geworden op: za aug 04, 2018 14:26
Locatie: Beverwijk

Re: Airco relais nr 140

Bericht door Snip »

Relais open gemaakt. Niets aan te zien. Heb hem erin gezet zonder kapje. Maar ook geen reactie als ik de schakelaar bedien. Zou het dan de schakelaar zijn ? Ik denk dat er niets anders op zit dan een andere bedienings paneel te proberen. Of de airco is lek dat hij niet vol genoeg is om aan te slaan ? Maar hij doet het wel en goed ook. Alleen niet als ik de schakelaar bedien. Er staat nog garantie op. Denk dat ik ook contact opneem met de aircomonteur. Wat een zoekplaatje pfffff
T4 2002 2.5 TDI
T1 1960 1.6
jan2009
Berichten: 5368
Lid geworden op: do okt 15, 2009 12:17
Locatie: Breda

Re: Airco relais nr 140

Bericht door jan2009 »

Zou het dan de schakelaar zijn ?

Zal toch wel iets te meten moeten zijn ?
12 volt of zo ?
Kampeerbus T4 2,5 TDI /AJT 2002
Gebruikersavatar
Snip
Berichten: 122
Lid geworden op: za aug 04, 2018 14:26
Locatie: Beverwijk

Re: Airco relais nr 140

Bericht door Snip »

De schakelaar is een stripje koper wat rond draait en heeft meerdere punten waar hij contact maakt.
T4 2002 2.5 TDI
T1 1960 1.6
pixie
Berichten: 134
Lid geworden op: za nov 10, 2018 16:15

Re: Airco relais nr 140

Bericht door pixie »

ik heb ongeveer hetzelfde probleem: als ik de airco opzet klikt de relais wel, maar de pomp en de ventilator krijgen geen stroom.
relais ziet er goed uit en wanneer ik zelf 12v op de pomp en de ventilator zet werkt alles normaal, maar niet met de bediening op het dashboard.

mss tip: als je op YouTube zoekt kan je zien hoe je een relais kan testen met een 9v batterij, heb da ook hier ergens op het forum gevonden trouwens.

ma goed als ik het vind hou ik je zeker op de hoogte...
One life, live it !
Gebruikersavatar
Snip
Berichten: 122
Lid geworden op: za aug 04, 2018 14:26
Locatie: Beverwijk

Re: Airco relais nr 140

Bericht door Snip »

Bedankt voor je reactie. Zal op you tube kijken. :toppie
T4 2002 2.5 TDI
T1 1960 1.6
Gebruikersavatar
karlheinz
Berichten: 4
Lid geworden op: do mar 07, 2019 20:03
Locatie: rotterdam

Re: Airco relais nr 140

Bericht door karlheinz »

ik heb een t4 2.5 tdi van 2001 en die van mijn gaat niet meer uit ik heb de steker van de pomp gehaald en is uit volgen de week ga ik verder zoeken heb een andere schakelaar en ga ook nog een relais halen en dan eens zoeken waar het probleem is ik laat de uitslag nog even weten
Groet
Karl
Gebruikersavatar
René
Berichten: 5249
Lid geworden op: za jan 13, 2007 21:18
Locatie: Heerhugowaard gechipte 151PK VCDS en vagdash 2.5. Tel: 0637199013.
Contacteer:

Re: Airco relais nr 140

Bericht door René »

Ben zeer benieuwd.

René
anananan
Berichten: 14
Lid geworden op: di jun 09, 2020 9:03
Locatie: Zaandam

Re: Airco relais nr 140

Bericht door anananan »

Heb precies hetzelfde; paar maanden geleden nieuwe pomp en nu schakelt de airco niet meer goed uit. Dus ben ook benieuwd naar de uitslag!
Hebben jullie hierdoor ook accuproblemen?
Zo niet dan moet ik dat weer ergens anders zoeken.
STEGMA
Berichten: 116
Lid geworden op: ma sep 30, 2019 18:14

Re: Airco relais nr 140

Bericht door STEGMA »

Klimaanlage (fehlersuche)T4-wiki :google
Gebruikersavatar
Snip
Berichten: 122
Lid geworden op: za aug 04, 2018 14:26
Locatie: Beverwijk

Re: Airco relais nr 140

Bericht door Snip »

anananan schreef: do sep 10, 2020 8:18 Heb precies hetzelfde; paar maanden geleden nieuwe pomp en nu schakelt de airco niet meer goed uit. Dus ben ook benieuwd naar de uitslag!
Hebben jullie hierdoor ook accuproblemen?
Zo niet dan moet ik dat weer ergens anders zoeken.
Nee geen accu problemen. De ene keer doet de airco en de andere x niet. Daarbij merkte ik laatst op dat de ventilator zomaar stopt met blazen en later weer aangaat. Komt ook vreemde geluiden onder dashboard kastje vandaan soms.
T4 2002 2.5 TDI
T1 1960 1.6
RRider
Berichten: 122
Lid geworden op: di jan 29, 2013 20:12
Locatie: Maarssen

Re: Airco relais nr 140

Bericht door RRider »

Heb me er een beetje in verdiept. Volgens T4 wiki (https://www.t4-wiki.de/wiki/Relais_J32_(Klimaanlage)) stuurt het relais 3 functies aan:
-magneetkoppeling van airco
-relais van koelventilator
-kachelventilator

Het relais heeft 2 spoelen. Als je stroom op de ene zet, zou de kachelventilator aan moeten springen. Als je stroom op de andere zet, zouden de koelventilator en de magneetkoppeling aan moeten gaan. Zo ben je weer een stap verder.
Plaats reactie