Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Teller-unit werkt enkel nadat auto een tijdje heeft gereden

vragen over de T4
Plaats reactie
Gebruikersavatar
TommyM
Berichten: 27
Lid geworden op: ma mar 25, 2019 11:56
Locatie: Limburg Belgiė

Teller-unit werkt enkel nadat auto een tijdje heeft gereden

Bericht door TommyM »

Dag allemaal,

Ondertussen ben ik al meer dan een jaar aan het zoeken naar een oplossing en probeer ik nog eens hier in de hoop iemand te vinden die me kan helpen.

Ik ga proberen mijn probleem zo goed mogelijk uit te leggen,

Het gaat hier om een 2.5TDI ACV van 1998

Sind een goed jaar werken mijn tellers en klok enkel als ik een 20tal km gereden heb.
Als ik in de wagen stap werkt soms mijn klok en km stand, soms ook niet. Als ik hem "met functionerende tellers en klok" heb stil gelegd blijft de klok en km stand ook werken tot ik de volgende dag mijn sleutel omdraai..
Zodra ik aan mijn sleutel draai vallen de km-stand en de klokjes uit, de pijlen doen het ook niet.
Maar na een 20tal km werkt alles terug prima, alsof er niets aan de hand is.
Ik zeg er even bij dat de verlichting erin, de pinkers en de controle lampjes altijd werken.

Wat ook vreemd is, als ik bijvoorbeeld een 10km rijd werkt er nog niets als ik mijn auto parkeer. Als ik dan savonds terug instap zie ik dat de klok en km stand terug brand, als ik dan op het uur kijk en ik reken even terug merk ik dat dat meestal na 1 a 2 uur na parkeren is aangesprongen (soms ook minder of meer).
bv: ik parkeer (met een niet werkende klok en tellers) om 9:00 ik kom terug aan de auto om 18.00 uur, dan zal het op de klok bv 7:00 uur zijn

Ik verving ondertussen mijn relais 109 en het contactslotje, de zekeringen heb ik allemaal doorgemeten en leken prima, de contactpunten op mijn chassis heb ik zuiver gemaakt (ik weet niet hoeveel er zijn en waar ze allemaal zitten, dus kan niet met zekerheid zeggen dat ik ze allemaal gehad heb.

Er werd me aangeraden de kabel aan de achterkant van de teller-unit te controleren, dat deed ik en die zag er prima uit.
De zekeringkast haalde ik eerder al eens los om eventueel de contacten te controleren, maar toen ik hem los deed merkte ik dat er precies te weinig plaats is om de kabels 1 voor 1 los te doen en te controleren, het lijkt me alleen mogelijk door ze allemaal samen los te doen want anders heb precies niet genoeg plaats om deze klus te klaren, de ene stekker zit namelijk in de weg door de andere...
Ze allemaal los doen,.. daar durf ik bijna niet aan te beginnen aangezien ik de kast niet ver genoeg gedraaid krijg om er bv foto's van te maken zodat ik weet waar alles terug hoort te zitten.

Is er iemand die nog een tip heeft of misschien weet wat het probleem kan zijn?
want na namelijk meer dan een jaar zoeken heb ik het zowat gehad, ben ik ten einde raad en weet dus niet meer wat ik nog kan proberen.

Alvast heel erg bedankt voor de hulp.
Met vriendelijke groeten
Tommy
Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 30423
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: Teller-unit werkt enkel nadat auto een tijdje heeft gereden

Bericht door Multivan Generation »

Neem eens contact op met Oskar van hier op het forum..
Gewoon in de ledenlijst even zoeken.

Groetjes Peter
...have you ever noticed that some people never have the money to do it right, but can always find the money to do it twice?...
Gebruikersavatar
TommyM
Berichten: 27
Lid geworden op: ma mar 25, 2019 11:56
Locatie: Limburg Belgiė

Re: Teller-unit werkt enkel nadat auto een tijdje heeft gereden

Bericht door TommyM »

Multivan Generation schreef: do feb 11, 2021 12:57 Neem eens contact op met Oskar van hier op het forum..
Gewoon in de ledenlijst even zoeken.

Groetjes Peter
Heb ik net gedaan, dank je wel Peter!
Gebruikersavatar
Oskar 725
Berichten: 2179
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 19:59
Locatie: Asperen

Re: Teller-unit werkt enkel nadat auto een tijdje heeft gereden

Bericht door Oskar 725 »

Hallo Tommy, een vreemde storing!
Kun je mij een foto van je teller klok sturen, of hier plaatsen?
Groet, Oskar.
Gebruikersavatar
Oskar 725
Berichten: 2179
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 19:59
Locatie: Asperen

Re: Teller-unit werkt enkel nadat auto een tijdje heeft gereden

Bericht door Oskar 725 »

Heb de foto van je tellerklok al gevonden, aan het type te zien zit het in je tellerklok. Inwendige verbindingen.
Groet, Oskar.
Gebruikersavatar
TommyM
Berichten: 27
Lid geworden op: ma mar 25, 2019 11:56
Locatie: Limburg Belgiė

Re: Teller-unit werkt enkel nadat auto een tijdje heeft gereden

Bericht door TommyM »

Oskar 725 schreef: vr feb 12, 2021 3:34 Heb de foto van je tellerklok al gevonden, aan het type te zien zit het in je tellerklok. Inwendige verbindingen.
Dank je wel voor de reactie Oskar.

Wat kan ik hier dan best aan doen? weer een nieuwe kopen of..? want deze kocht ik nog niet zo lang gelden.(misschien heb je een foto terug gevonden van mijn vorige teller dat kan natuurlijk ook. als je wil bouw ik de huidige nog eens uit voor een foto te maken.
Ik ben met de nieuwe teller ook via een dealer moeten gaan voor de keuring, omdat de kilometers niet meer klopten.
Het zou jammer zijn als ik dat opnieuw moet doen.
Als dit de enige oplossing is dan is het niet anders natuurlijk.

Alvast heel erg bedankt voor de hulp.
groeten Tommy
Gebruikersavatar
Oskar 725
Berichten: 2179
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 19:59
Locatie: Asperen

Re: Teller-unit werkt enkel nadat auto een tijdje heeft gereden

Bericht door Oskar 725 »

Hallo Tommy,
heb jij de oude teller nog? Een foto van de "nieuwe" teller mag ook in ingebouwde situatie.
Groet, Oskar.
Gebruikersavatar
TommyM
Berichten: 27
Lid geworden op: ma mar 25, 2019 11:56
Locatie: Limburg Belgiė

Re: Teller-unit werkt enkel nadat auto een tijdje heeft gereden

Bericht door TommyM »

Dag Oskar, ja de oud heb ik nog maar ik vrees dat die niet meer te herstellen valt.

hij ziet er hetzelfde uit maar ik heb geen brandstoflampje meer.
waar het bij de oude links van het oliepijl stond.
Het kan zijn dat het ergens anders gaat oplichten als hij eenmaal op reserve staat maar dat weet niet niet.
Ik rijd mijn tank meestal niet tot reserve voor ik hem terug vol doe, vandaar.

Dus volledig hetzelfde als de originele is het niet.
Dat wist ik bij de aankoop niet.
De originele heeft als code 7D0 919 862G
De (nieuwe) zijn code kan ik je straks, als er daglicht is ook bezorgen.

De nieuwe is deze:
Bijlagen
De foto heb ik gisteren gemaakt, toen was hij toevallig net aangesprongen, ik kwam net thuis :)
De foto heb ik gisteren gemaakt, toen was hij toevallig net aangesprongen, ik kwam net thuis :)
Gebruikersavatar
TommyM
Berichten: 27
Lid geworden op: ma mar 25, 2019 11:56
Locatie: Limburg Belgiė

Re: Teller-unit werkt enkel nadat auto een tijdje heeft gereden

Bericht door TommyM »

Gisteren dacht ik bij mezelf, als er iets warm hoort te worden zou mijn teller ook vanzelf moeten gaan werken als ik eventjes met een haardroger ga bazen rondom mijn tellerunit, dat heb ik net geprobeerd en ik kon het niet geloven maar 2 a 3 minuten later sloegen de klokjes aan (zonder dat de sleutel er in heeft gezeten, mijn gedacht is dat er waarschijnlijk een soldering los zal zitten en bij genoeg temperatuur deze hard genoeg uitzet om contact te maken.

hoe het komt dat hij dan blijft werken tot de volgende dag is mij een raadsel.
Aangezien hij na afkoelen terug krimp en dan geen contact meer zou maken, maar ik ben dan ook geen elektronica kenner.

Oskar dacht al dat hier het probleem zou zitten en ik denk dat dit het bevestigd.
Wat ik nu best kan doen weet ik nog niet,

Een nieuwe teller is een optie maar die bestaan bij mijn weten niet meer.
Reviseren zou ook kunnen maar Corona laat me de grens niet over. (ik woon in België)
Opsturen zou een optie zijn, maar de 25ste moet ik hem laten keuren en dat is heel krap.

groeten Tommy
STEGMA
Berichten: 238
Lid geworden op: ma sep 30, 2019 18:14

Re: Teller-unit werkt enkel nadat auto een tijdje heeft gereden

Bericht door STEGMA »

De digi schermpjes moeten het ALTIJD doen zolang er spanning is..
Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 30423
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: Teller-unit werkt enkel nadat auto een tijdje heeft gereden

Bericht door Multivan Generation »

STEGMA schreef: za feb 13, 2021 13:24 De digi schermpjes moeten het ALTIJD doen zolang er spanning is..
Volgens mij niet helemaal..
Vanaf 10.5 volt en lager vallen de schermpjes weg.
...have you ever noticed that some people never have the money to do it right, but can always find the money to do it twice?...
Gebruikersavatar
Oskar 725
Berichten: 2179
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 19:59
Locatie: Asperen

Re: Teller-unit werkt enkel nadat auto een tijdje heeft gereden

Bericht door Oskar 725 »

Tenzij je een contact probleem op de printplaat hebt en er na opwarming pas contact is.
Een soldering is goed mogelijk. :toppie
Groet, Oskar.
VWZN
Berichten: 382
Lid geworden op: za aug 24, 2013 8:37
Locatie: Mol-Postel België

Re: Teller-unit werkt enkel nadat auto een tijdje heeft gereden

Bericht door VWZN »

Ik ga regelmatig vanuit België naar Nederland!
Eventueel een optie?
Weet ook waar het huis van Oscar woont :-)
Gebruikersavatar
TommyM
Berichten: 27
Lid geworden op: ma mar 25, 2019 11:56
Locatie: Limburg Belgiė

Re: Teller-unit werkt enkel nadat auto een tijdje heeft gereden

Bericht door TommyM »

VWZN schreef: zo feb 14, 2021 6:41 Ik ga regelmatig vanuit België naar Nederland!
Eventueel een optie?
Weet ook waar het huis van Oscar woont :-)
Heel vriendelijk van je VWZN, maar Oskar kan dit niet voor me herstellen zij hij me.


Heeft er iemand van jullie ervaring met KMS in Apeldoorn?
Ik vond ze via het internet en het lijkt me een goede optie maar ik heb er geen ervaring mee.

Dank jullie wel
Plaats reactie