Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Voor handige tips en truc zie het viewforum.php?f=14 forum
Veel plezier , webmaster Henk-1
klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Automaat problemen T4

vragen over de T4
Plaats reactie
Dick van der Geld
Berichten: 7
Lid geworden op: zo sep 16, 2007 4:42
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

Automaat problemen T4

Bericht door Dick van der Geld » zo sep 16, 2007 6:27

Beste mensen,

Ik mail dit op de vroege morgen omdat wij erg omhoog zitten met een probleem betreffende automatische transmissie T4 TDI 2.5 uit 1999.
Het volgende is gebeurt:
Vorig jaar is onze bus voor een geheel nieuwe automaat bij AUTRANS in Lunteren geweest.
Dit heeft ons het bedrag van €2600 gekost, maar je schijnt "aan de beurt" te zijn boven of rond de 150.000 km.
Enige maanden geleden bemerkten wij tijdens het rijden rond de 80-100 een gebrom en getril.
De wagen reed dan ook niet prettig op die momenten.
Wij hebben daar AUTRANS over gebeld en ons werd geadviseerd om tijdens een proefrit even het rempedaal licht te toucheren (aanraken dus, niet remmen) en dan te kijken of het probleem weg zou zijn.
Wat gebeurt??? Tijdens de geplande proefrit doet dit probleem zich ineens NIET VOOR!!!
Daarna een aantal weken gereden, geen gedoe totdat- terugkomende van vakantie uit Frankrijk- het gezeur weer begon!!
Langsgeweest bij AUTRANS, door monteur met digitale uitlees methode geconstateerd dat er toch wel iets loos was.
Wat???? Ja dat blijkt nu dus na ruim twee weken!!! ( Zolang is onze T4 daar nu al) nog niet bekend, want ook bij hun is gebleken dat het dan wel en dan niet voorkomt dat de bak bromt en trilt.
Men vertelde ons dat de bus niet eerder wordt afgeleverd alvorens het probleem is verholpen.
Maarrrrrrrr, is het wel de automatische transmissie???
Wij hebben zoals gezegd ruim € 2600 euries betaald voor de revisie van de bak, maar nu na 40.000 km ( sinds de revisie dus...) hebben wij een groot probleem.
Maar ook bij AUTRANS blijkbaar, want men komt er niet uit!!
Wat is er toch in godsnaam aan de hand met onze bus??
J.l Vrijdag werd ons bij AUTRANS via de telefoon medegedeeld dat men een VW garage had geraadpleegd, maar deze hadden geantwoord dat men het probleem toch bij AUTRANS moet kunnen oplossen?
Het is immers een specialisme automatische transmissies, en dit bedrijf heeft toch een naam?
In hoeverre zijn wij met onze bus bijzonder???
Bij AUTRANS vertelde men dit nog NOOIT meegemaakt te hebben.
WIE WEET DE OPLOSSING??? Wat is er aan de hand??
Graag jullie reacties op dit forum.
Bij voorbaat dank

Kitty en Dick van der Geld
ps. EN TOCH BLIJVEN WE DE T4 TROUW!!!!
T4 rijden is goed, zolang alles het doet!!

Gebruikersavatar
kleijntje
Berichten: 42
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 12:23

Bericht door kleijntje » zo sep 16, 2007 11:53

Bij de onze is de automaat ook gereviseerd. (Niet bij Autrans) Sindsdien voel en hoor ik ook soms een trilling en brom tussen de 80 en 90 km/h. Iets gas bijgeven of terug nemen en het is weer weg. Ook een kleine stuurbeweging helpt.
Na alle trammelant die ik gehad heb met de bak zie ik dit nu maar als een schoonheidsfoutje en heb er verder geen aandacht aan besteed.
Voor mijn gevoel treed er ergens onder bepaalde omstandigheden resonantie op. Heb ook aan de multieriem gedacht.
Uitlezen met VAGCOM levert geen foutcode op.
Ben benieuwd of ze bij jullie auto wat vinden en zo ja wat dan.

Wim

Gebruikersavatar
Roger B. (11)61
Berichten: 9158
Lid geworden op: di apr 10, 2007 10:01
Locatie: in der Hinterecke (Duitse achterhoek)

Bericht door Roger B. (11)61 » zo sep 16, 2007 17:35

draait de motor bij die snelheid toevallig tussen 1000 en 2000 toeren?

en doet ie het alleen bij constant houden van de snelheid?

en is het toevallig ook nog een ACV van 1996-1998?

dan schijnt het normaal te zijn dat ie trilt, en als de onderste ophangrubber van de motor gescheurt is trilt ie harder en kan gebrom veroorzaken
Wat je ook doet, zorg altijd dat je de drie T's bij je hebt, dan kun je je altijd redden....
Tyraps, Tape en Telefoon
Afbeelding

Gebruikersavatar
kleijntje
Berichten: 42
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 12:23

Bericht door kleijntje » za nov 03, 2007 18:47

Hallo Dick

Is het probleem al opgelost?
Ben benieuwd wat het was, bij de mijne wordt het langzaam aan erger en ik ben bang dat er toch wat aan moet gebeuren.

Wim

Gebruikersavatar
harry t5 191
Berichten: 3058
Lid geworden op: za jan 13, 2007 0:08
Locatie: Zeijen

Bericht door harry t5 191 » za nov 03, 2007 19:06

Roger B,

Een automaat draait practisch nooit tussen de 1000 en 2000 rpm.
Zeker niet nu ze deze bakken uit voorzorg in de ''sportstand'' zetten.
Nu slippen ze in de koppelomvormer altijd tot boven de 2000 rpm! :muur
Ik heb m`n t4 automaat ingeruild met 30000km en de derde versnelingsbak er onder.
Dus als je een goed schakelende bak hebt,stil zijn en hopen op veel fijne km!
Het zijn namelijk hele slechte automaten.
Dat is mijn ervaring,

:wjw :T54LIFE :zwaai
groeten Harry, uit het mooie Drentse land.

Gebruikersavatar
herman
Berichten: 63
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 20:02
Locatie: Hendrik Ido Oostendam Schildmanskinderen groot en klein Sandelingen Ambacht

Bericht door herman » za nov 03, 2007 23:21

ik rijdt nu al 75.000 probleemloos, :jumpklap

Gebruikersavatar
harry t5 191
Berichten: 3058
Lid geworden op: za jan 13, 2007 0:08
Locatie: Zeijen

Bericht door harry t5 191 » za nov 03, 2007 23:27

Herman,

Zeg ik toch!,Stil zijn en niet te hard roepen!
Fijn dat jij tevreden bent. :happy

:wjw :T54LIFE :zwaai
groeten Harry, uit het mooie Drentse land.

Gebruikersavatar
Coonijn
Berichten: 1
Lid geworden op: zo nov 04, 2007 16:34

Dat herken ik zeker.....

Bericht door Coonijn » zo nov 04, 2007 16:56

Ik kan nog geen urls opnemen. Maar ik heb eerder een soortgeljik bericht gepost op het camperforum onder techniek.

Hieronder geef ik mijn bericht weer. In ieder geval is mijn T4 met automaat van november 1999. Ik heb hetzelfde probleem. Het kwam steeds voor tussen de 80 en 90 km/uur, rond de 1800 toeren. Na herprogrammeren van de schakelcomputer was het tijdelijk weg, maar toen begon het schakelen met een klap. Twee revisies onder garantie gelukkig, hebben het probleem slechts tijdelijk opgelost. Uiteindelijk werkte het het beste om de ATF-olie en het filtertje te vervangen, inclusief het resetten van de schakelcomputer.

Mijn bericht op het camperforum:
Heeft iemand ervaringen met de automatische versnellingsbak van de Volkswagen California (Transporter) 2.5TDI-motor (1999).

Op zich vinden wij het rijden met de automaat geweldig. Echter na verloop van tijd ging de bak bonkerig schakelen (soms met een klap van 2 naar 3) of begon bij een bepaalde snelheid te dreunen, alsof je met vierkante wielen reed. Na een revisie van de versnellingsbak (gelukkig onder garantie) was het probleem verholpen... dachten wij. Na zo'n 20.000 km kwam het verschijnsel terug. Na olie verversen is het probleem tijdelijk verholpen. Het komt nog steeds terug na zo'n 15.000 km. En versnellingsbakolie vervangen iedere 15.000 km lijkt mij niet normaal...


Hieronder staat mijn allereerste melding van het probleem aan mijn garage:
De automatische versnellingsbak. Bij rustig snelheid opbouwen, bij het overschakelen van de derde naar de vierde versnelling, bij een echt warme motor, dan 'klappert' de versnellingsbak. Dat maakt dat rijden zo rond de 65 km/uur vrijwel niet mogelijk is. Het probleem doet zich niet voor bij snel optrekken of als de motor nog koud is. Het 'klapperen' is zo sterk dat het lijkt alsof je over belgische keien rijdt en dat er vroeg of later iets kapot moet gaan.
Coonijn

Gebruikersavatar
JMJ
Berichten: 58
Lid geworden op: do feb 08, 2007 14:46
Locatie: Zeeland

Bericht door JMJ » do nov 08, 2007 20:35

Hoi, trillen tussen 80 en 100 lijkt mij de eerste tekenen dat de lock-up weer op z'n eind raakt. 2600 euro is niet duur, dus als Austran de bak moet demonteren gaat de teller lopen. Mijn advies is: bel eens met een ander transmissiebedrijf, wie weet is het een veel voorkomende klacht.

Groetjes, Jeroen

Erik450
Berichten: 38
Lid geworden op: ma apr 24, 2017 22:40

Re: Automaat problemen T4

Bericht door Erik450 » do apr 19, 2018 21:03

Goedenavond,
Is het mogelijk om de automaat er uit te doen en te wisselen voor een schakelbak?

Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 26387
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: Automaat problemen T4

Bericht door Multivan Generation » do apr 19, 2018 21:52

Ja dat is mogelijk.
...have you ever noticed that some people never have the money to do it right, but can always find the money to do it twice?...

Leo45
Berichten: 1403
Lid geworden op: do jan 11, 2007 15:23

Re: Automaat problemen T4

Bericht door Leo45 » zo apr 22, 2018 12:21

Erik450 schreef:
do apr 19, 2018 21:03
Goedenavond,
Is het mogelijk om de automaat er uit te doen en te wisselen voor een schakelbak?

Leuk om te reageren op een post uit 2007 :toppie

Gebruikersavatar
Snautzer
Berichten: 1999
Lid geworden op: za jun 27, 2015 21:45

Re: Automaat problemen T4

Bericht door Snautzer » zo apr 22, 2018 13:39

Leo
Leo45 schreef:
zo apr 22, 2018 12:21
Leuk om te reageren op een post uit 2007 :toppie
Dat betekend dat hij de moeite heeft genomen om te googlen- en/of het board te doorzoeken.
Wv1, Wv3

Plaats reactie