Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Voor handige tips en truc zie het viewforum.php?f=14 forum
Veel plezier , webmaster Henk-1
klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

niet laden via elektrisch net..

VW T5 camper vragen nieuwbouw en zelfbouw
Plaats reactie
jovdt
Berichten: 26
Lid geworden op: wo okt 23, 2013 21:01

niet laden via elektrisch net..

Bericht door jovdt » do aug 09, 2018 14:20

Net terug van Zweden...en daar moeten ondervinden dat het laden via de elektrische weg niet lukte; Na drie dagen aan het stopcontact de koelkast uitgevallen en de bat. Low.. Na een eindje rijden alles terug ok. Laden via de alternatie werkt perfect via het net echter niet... Iemand een idee want in de handleiding valt er weinig te rapen. Gaat over een T5 van 2016. Juist de garantie voorbij ....maar ja dit probleem ontdek je maar op reis als je alles gebruikt.
GRT, JO

Gebruikersavatar
Panadero
Berichten: 43
Lid geworden op: wo jul 15, 2015 20:37

Re: niet laden via elektrisch net..

Bericht door Panadero » do aug 09, 2018 15:38

Staat de aardlekschakelaar van de bus nog in de juiste stand ?
Wel erg makkelijk, maar misschien is dat de oorzaak.
Gr. Marcel
Cali-T5.2-CFCA-DSG-4M-2010

jovdt
Berichten: 26
Lid geworden op: wo okt 23, 2013 21:01

Re: niet laden via elektrisch net..

Bericht door jovdt » do aug 09, 2018 19:21

Dit heb ik al nagekeken...is ok . De zekering nr 16 onder de stoel nog eens bekijken maar vermits hij laadt bij rijden denk ik dat ok is. Bedankt voor de input.

Gebruikersavatar
Panadero
Berichten: 43
Lid geworden op: wo jul 15, 2015 20:37

Re: niet laden via elektrisch net..

Bericht door Panadero » do aug 09, 2018 21:45

Ik heb de wijsheid niet in pacht, maar als de buitenkabel aangesloten is:
-verschijnt er dan wel het stekker-symbooltje in het display ?
-staat er dan wel spanning op het 220V stopcontact aan de zijkant van het keukenblok (dus het 220V stopcontact aangesloten op de buitenkabel en niet het 220V stopcontact op de huishoudaccu's).
Gr. Marcel
Cali-T5.2-CFCA-DSG-4M-2010

jovdt
Berichten: 26
Lid geworden op: wo okt 23, 2013 21:01

Re: niet laden via elektrisch net..

Bericht door jovdt » vr aug 10, 2018 11:03

Alles wat je benoemt werkt zoals het hoort....alleen de bat. laden niet.
Zal die verdomde zekering onder de stoel (16) toch moeten zien los te maken en controleren.

Gebruikersavatar
Witteklim
Berichten: 93
Lid geworden op: vr jun 20, 2014 14:14
Locatie: kessel-lo

Re: niet laden via elektrisch net..

Bericht door Witteklim » za aug 11, 2018 18:04

misschien is de batt. lader stuk of is de stekker er uit gegaan .
deze zit onder de koelkast en kan je aan langs het kastje er naast , door zo een rond gat .
moeilijk maar het lukt wel , stekker zit op de zijkant van de lader

Gebruikersavatar
bvddobb
Berichten: 774
Lid geworden op: di okt 15, 2013 10:51
Locatie: Utrecht

Re: niet laden via elektrisch net..

Bericht door bvddobb » za aug 11, 2018 18:40

Witteklim schreef:
za aug 11, 2018 18:04
misschien is de batt. lader stuk of is de stekker er uit gegaan .
deze zit onder de koelkast en kan je aan langs het kastje er naast , door zo een rond gat .
moeilijk maar het lukt wel , stekker zit op de zijkant van de lader
I.d.d., die wil nog wel eens langzaam los komen over de tijd.

jovdt
Berichten: 26
Lid geworden op: wo okt 23, 2013 21:01

Re: niet laden via elektrisch net..

Bericht door jovdt » zo aug 12, 2018 10:53

Op het eerste zicht daar ook alles ok!
Zal nog wat verder zoeken worden.
Alvast bedankt voor het meedenken;

jovdt
Berichten: 26
Lid geworden op: wo okt 23, 2013 21:01

Re: niet laden via elektrisch net..

Bericht door jovdt » ma aug 13, 2018 19:54

Probleem opgelost.
Dacht dat zowel de alternater laadt via dezelfde zekering als het net...niet dus.(Heb geen schema) Zekering nr 16 uitgemeten en inderdaad stuk.Nu komt eigenlijk de ware oorzaak naar boven, volgens het instructieboekje moet er een 30 ampère zitten(groene kleur) maar in mijn wagen stak op die plaats een 10 amp. Dus bij de minste handeling kon de zekering stuk gaan wat dus ook gebeurde. De dealer even bezocht en deze belde daarstraks op met de bevestiging dat er inderdaad een verkeerde zekering stak en dat ik ze mocht vervangen door een 30 amp.

Plaats reactie