Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Wil je geen advertentie blokken zien in het forum, dan moet je inloggen.
Dan verdwijnen ze.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Abgas werkstatt

vragen over de T5
Plaats reactie
Arbee
Berichten: 68
Lid geworden op: za mei 05, 2007 16:39
Locatie: Ouderkerk aan de Amstel

Abgas werkstatt

Bericht door Arbee »

beste Weetjewellers,
hebben jullie wel eens deze mededeling op de board computer gehad:
Abgas werkstatt, ook het motor lampje blijft gelijk branden.

Ben benieuwd wat dit betekent, en of ik gelijk naar de garage moet??

Groetjes,
Arbee

Gebruikersavatar
navi16
Berichten: 220
Lid geworden op: za aug 11, 2007 23:38
Locatie: Zoetermeer

Re: Abgas werkstatt

Bericht door navi16 »

Abgas werkstatt = uitlaat werkplaats
VW T5 170PK van TDI naar TDI ---> VW Passat Variant TSI

Gebruikersavatar
BigRuud
Berichten: 487
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 19:49
Locatie: Fryslan

Re: Abgas werkstatt

Bericht door BigRuud »

Heb je de uitlaat in die werkplaats laten liggen dan? Wel geinig dat de computer even zegt. :toppie

Ik wou dat hij aangaf wanneer ik weer eens vergeten ben de kinderen op te halen :lach
WARNING: Post may contain irony: discontinue use if experiencing mood swings, nausea or elevated blood pressure

Gebruikersavatar
Yorrie
Berichten: 407
Lid geworden op: di mar 16, 2010 17:17
Locatie: In het mooie Grunnegerland!
Contacteer:

Re: Abgas werkstatt

Bericht door Yorrie »

BigRuud schreef:Heb je de uitlaat in die werkplaats laten liggen dan? Wel geinig dat de computer even zegt. :toppie

Ik wou dat hij aangaf wanneer ik weer eens vergeten ben de kinderen op te halen :lach
:bifun :bifun :bifun

Duss... Maar eh, nee nooit gehad. Maar zal vast iets betekenen in de koers van: "de boel werkt niet naar behoren, dit gaat u geld kosten, meld u zich maar snel even bij de Volkswagen-dealer". Kan niet missen...
De trotse eigenaar van 'n LWB 2.5TDi 130pk DC Comfortline "Premium" (03/2010) met o.a. leer, een hele hoop pakketten en Ronal R48's (17") in het Reflexzilver.

Arbee
Berichten: 68
Lid geworden op: za mei 05, 2007 16:39
Locatie: Ouderkerk aan de Amstel

Re: Abgas werkstatt

Bericht door Arbee »

Nou wordt hier nog niet veel wijzer zo van deze reacties.
Heb een Gegoogled, en zag daar veel verhalen over deze melding met golfjes, (Geen T4 of T5 tegen gekomen met deze foutmelding)
oplossingen:
Lambda sonde
EGR in combi met de turbo
Bobine
Gloeiplus.

Voor de duidelijkheid,
Ik heb deze melding gehad met mijn T5 130 pk 75000km gereden uit 2006
Pas nog een nieuwe roetfilter (moeten) laten plaatsen (wat is dat duur zeg)

Ik heb eens gekeken of ik wat zag, motorklep open gehad, wat gevoeld aan de LMM, uitlaat enz.
Niets vreemd kunnen ontdekken.
De auto rijdt als normaal, 1 keer hoorde ik wat rammelen als wat verder door trok.
Maar daarna niets vreemds.

Als ik meer weet (misschien toch maar laten uitlezen bij VW in Zuid-Oost)
Arbee.

Gebruikersavatar
mcs
Berichten: 140
Lid geworden op: do feb 07, 2008 20:21
Locatie: berneau ( B )

Re: Abgas werkstatt

Bericht door mcs »

Mijn T5 130pk 2006 heeft geen roetfilter erop ?
hoe kan dit ?

Arbee
Berichten: 68
Lid geworden op: za mei 05, 2007 16:39
Locatie: Ouderkerk aan de Amstel

Re: Abgas werkstatt

Bericht door Arbee »

Eerste uitslag.

Ben vanmorgen eventjes naar de garage gegaan.
De melding was een paar dagen weg, maar kwam zondag weer terug.
Ook had ik volgens mijn gevoel vermogen verlies.

Uitslag:
Een druksensor bij het roetfilter was kapot.
Die laten vervangen, en 140 euro afgerekent.
Nu maar wachten of dit het was.

Oja voor MCS,
ik heb geen idee of alle T5 van 2006 wel of niet een roetfilter hebben.
Die van mij wel, en het is een dure grap :nuts als die vernieuwd moet worden (1800 euri!!! :ie )
Groet,
Arbee

Gebruikersavatar
Harry4motion
Berichten: 226
Lid geworden op: ma nov 23, 2009 22:02

Re: Abgas werkstatt

Bericht door Harry4motion »

Kan je niet zonder roetfilter verder?

Arbee
Berichten: 68
Lid geworden op: za mei 05, 2007 16:39
Locatie: Ouderkerk aan de Amstel

Re: Abgas werkstatt

Bericht door Arbee »

Nee als je auto met een roetfilter is uitgerust mag je niet zonder.
Staat op je kenteken of zo iets.
Weet er niet het fijne van.
Dus dokken was het ................ maar met die nieuwe druksensor lijkt alles weer als vanouds te werken :adhd

Plaats reactie