Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Voor handige tips en truc zie het viewforum.php?f=14 forum
Veel plezier , webmaster Henk-1
klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Relais 109 onderbreken.

vragen over de T5
Plaats reactie
franzl54
Berichten: 29
Lid geworden op: di dec 16, 2008 7:54
Locatie: Heemskerk NH

Relais 109 onderbreken.

Bericht door franzl54 » wo jul 28, 2010 13:55

Hallo,

in verband met de veiligheid cq diefstal, ben ik ook van plan om relais 109 te onderbreken,
weet iemand waar dat relais is gemonteerd,
en welke draden er onderbroken moeten worden,
ik hoor het graag,

Franz


:politie

Kobus
Berichten: 357
Lid geworden op: ma jan 15, 2007 8:47

Re: Relais 109 onderbreken.

Bericht door Kobus » do jul 29, 2010 18:21

Ik dacht dat Vaniac wist hoe dat moet; vraag het maar eens aan hem. Maar misschien is ie (als zovelen) op vakantie?
stop the rat race

Gebruikersavatar
Rotor
Berichten: 725
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 20:27
Locatie: Kampen

Re: Relais 109 onderbreken.

Bericht door Rotor » do jul 29, 2010 20:29

Hallo, nummer 85 of 86 van het relais, het maakt niet uit welke je onderbreekt.

vaniac
Berichten: 1203
Lid geworden op: za jan 13, 2007 20:33

Re: Relais 109 onderbreken.

Bericht door vaniac » do jul 29, 2010 20:38

Relais 109 stuurt de 1e brandstofpomp aan via een blauw/gele draad. Je zou deze draad ook met een verborgen schakelaar kunnen onderbreken, dan heb je verder niets te maken met het motormanagement. Het motormanagement stuurt relais 109 aan voor het starten c.q. uitschakelen van de motor. Het manipuleren van relais 109 kan voor storingen zorgen!!!

Gebruikersavatar
Rotor
Berichten: 725
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 20:27
Locatie: Kampen

Re: Relais 109 onderbreken.

Bericht door Rotor » do jul 29, 2010 20:47

vaniac schreef:Relais 109 stuurt de 1e brandstofpomp aan via een blauw/gele draad. Je zou deze draad ook met een verborgen schakelaar kunnen onderbreken, dan heb je verder niets te maken met het motormanagement. Het motormanagement stuurt relais 109 aan voor het starten c.q. uitschakelen van de motor. Het manipuleren van relais 109 kan voor storingen zorgen!!!
Vaniac, daar heb je dan een punt :bonk

franzl54
Berichten: 29
Lid geworden op: di dec 16, 2008 7:54
Locatie: Heemskerk NH

Re: Relais 109 onderbreken.

Bericht door franzl54 » do jul 29, 2010 21:08

vaniac schreef:Relais 109 stuurt de 1e brandstofpomp aan via een blauw/gele draad. Je zou deze draad ook met een verborgen schakelaar kunnen onderbreken, dan heb je verder niets te maken met het motormanagement. Het motormanagement stuurt relais 109 aan voor het starten c.q. uitschakelen van de motor. Het manipuleren van relais 109 kan voor storingen zorgen!!!

Hallo,
alvast bedankt voor je antwoord, kun je mij ook vertellen waar ik deze blauw/gele draad het makkelijkst kan vinden,

Franz

Gebruikersavatar
Rotor
Berichten: 725
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 20:27
Locatie: Kampen

Re: Relais 109 onderbreken.

Bericht door Rotor » do jul 29, 2010 22:41

Die zit aan de achterkant van de relaiskast, dus eigenlijk aan de achterkant van relais 109.

franzl54
Berichten: 29
Lid geworden op: di dec 16, 2008 7:54
Locatie: Heemskerk NH

Re: Relais 109 onderbreken.

Bericht door franzl54 » vr jul 30, 2010 7:36

Rotor schreef:Die zit aan de achterkant van de relaiskast, dus eigenlijk aan de achterkant van relais 109.
en dan de volgende vraag; waar zit die relaiskast ? ik heb enkele relais onder de linkerstoel, en enkele relais links van het stuur bij de pedalen gezien, maar geen 109,

Franz

franzl54
Berichten: 29
Lid geworden op: di dec 16, 2008 7:54
Locatie: Heemskerk NH

Help Relais 109 onderbreken.

Bericht door franzl54 » di aug 03, 2010 19:52

franzl54 schreef:
Rotor schreef:Die zit aan de achterkant van de relaiskast, dus eigenlijk aan de achterkant van relais 109.
en dan de volgende vraag; waar zit die relaiskast ? ik heb enkele relais onder de linkerstoel, en enkele relais links van het stuur bij de pedalen gezien, maar geen 109,

Franz
:bonk

vaniac
Berichten: 1203
Lid geworden op: za jan 13, 2007 20:33

Re: Relais 109 onderbreken.

Bericht door vaniac » wo aug 04, 2010 8:37

De relaiskast zit in de motorruimte onder de accu. Je moet de accu dus eerst uitbouwen. Dit is nogal een gepiel omdat de ruimte om de accu beperkt is. Relais 109 zie je zo zitten omdat er "109" op staat :lach :lach :lach .
Succes ermee :zwaai :zwaai :zwaai

franzl54
Berichten: 29
Lid geworden op: di dec 16, 2008 7:54
Locatie: Heemskerk NH

Re: Relais 109 onderbreken.

Bericht door franzl54 » ma aug 09, 2010 15:01

Hallo, zoals beschreven alles verwijderd, maar geen relais 109. Maar wel een relais 643 én deze had een blauw/gele draad. Deze doorgeknipt en getest, de startmotor gaat dan wel rond, maar slaat niet meer aan. Deze uit einden verlengd met twee stukken draad en netjes aan elkaar gesoldeerd en voorzien een kripkousje. deze draad naar binnen gebracht, langs de kabel van de motorkap-ontgrendeling. en hierna op een verborgen schakelaar onder her dashboard aangesloten.

Franz :politie

Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 27408
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: Relais 109 onderbreken.

Bericht door Multivan Generation » ma aug 09, 2010 18:31

heb je wel een relais 601 gevonden? :knipoog
...have you ever noticed that some people never have the money to do it right, but can always find the money to do it twice?...

Gebruikersavatar
heemskerk
Berichten: 2028
Lid geworden op: vr nov 07, 2008 20:12

Re: Relais 109 onderbreken.

Bericht door heemskerk » ma aug 09, 2010 19:02

franzl54 schreef:Hallo, zoals beschreven alles verwijderd, maar geen relais 109. Maar wel een relais 643 én deze had een blauw/gele draad. Deze doorgeknipt en getest, de startmotor gaat dan wel rond, maar slaat niet meer aan. Deze uit einden verlengd met twee stukken draad en netjes aan elkaar gesoldeerd en voorzien een kripkousje. deze draad naar binnen gebracht, langs de kabel van de motorkap-ontgrendeling. en hierna op een verborgen schakelaar onder her dashboard aangesloten.

Franz :politie

Hoi Frans,

Geeft dit geen storingsmelding?

franzl54
Berichten: 29
Lid geworden op: di dec 16, 2008 7:54
Locatie: Heemskerk NH

Re: Relais 109 onderbreken.

Bericht door franzl54 » di aug 10, 2010 8:06

heemskerk schreef:
franzl54 schreef:Hallo, zoals beschreven alles verwijderd, maar geen relais 109. Maar wel een relais 643 én deze had een blauw/gele draad. Deze doorgeknipt en getest, de startmotor gaat dan wel rond, maar slaat niet meer aan. Deze uit einden verlengd met twee stukken draad en netjes aan elkaar gesoldeerd en voorzien een kripkousje. deze draad naar binnen gebracht, langs de kabel van de motorkap-ontgrendeling. en hierna op een verborgen schakelaar onder her dashboard aangesloten.

Franz :politie

Hoi Frans,

Geeft dit geen storingsmelding?

Hi Heemskerk,
nee, geeft geen fouten aan, voordat ik alles aanslooot, heb ik even getest en OK.
Op dát relais staat met witte cijfers 643, maar misschien staat er op de plaat waar die in steekt wel 109.
Ik rij er nu een week mee, en geen probleem,
Franz

Plaats reactie