Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Wil je geen advertentie blokken zien in het forum, dan moet je inloggen.
Dan verdwijnen ze.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Accu

vragen over de T5
Plaats reactie
Gebruikersavatar
broekhof
Berichten: 309
Lid geworden op: vr okt 05, 2007 17:28
Locatie: Thuis
Contacteer:

Accu

Bericht door broekhof »

Hallo allen,

Van de week vond ik me bus al slechter starten en vanavond kreeg ik echt het gevoel dat hij maar net aan aanslaat.
Het word na bijna 3 jaar dus tijd voor een verse accu.
Is er iemand op het forum die de accu al eens heeft vervangen en die mij kan vertellen of er plek is voor een grotere accu op de originele plek?
2.5 l 128 kw automaat.

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Groet Coen

rinus
Berichten: 167
Lid geworden op: vr mar 02, 2007 1:00
Locatie: uit een mooi plekje van nederland
Contacteer:

Re: Accu

Bericht door rinus »

Ik weet niet of er een grotere accu op de plaats zelf kan worden gemonteerd misschien 1 met meer ampere. :nuts
Maar je kunt er wel een tweede accu erbij doen en die komt onder de bestuurdersstoel terecht. :winter

mvg rinus
And on the 7th day created god the VW

Gebruikersavatar
broekhof
Berichten: 309
Lid geworden op: vr okt 05, 2007 17:28
Locatie: Thuis
Contacteer:

Re: Accu

Bericht door broekhof »

Dank voor je reactie Rinus,
Bij een tweede accu ben ik van mening dat je ook een zwaardere dynamo moet installeren omdat anders de capaciteit van de bestaande te klein is en dat zie ik niet zitten qua kosten.

Groet Coen

Gebruikersavatar
Henk250
Berichten: 1892
Lid geworden op: ma mei 28, 2007 17:35
Locatie: Midden Brabant

Re: Accu

Bericht door Henk250 »

Een tweede accu kun je ten alle tijde monteren( deze werkt onafhankelijk van de eerste),je hebt er echter niks aan als start accu.
Als je airco hebt,heb je zoiezo een zwaardere dynamo.

Ga naar een goede dealer of 1 van de sponsors,die geven je vaak goed advies.

Succes.

:toppie
www.boardroom-meubilair.nl

Je begint met een pc....en eindigt met Mac.

Gebruikersavatar
Han G
Berichten: 141
Lid geworden op: wo jul 21, 2010 17:17
Locatie: Nijkerk

Re: Accu

Bericht door Han G »

Zie link voor accu's.
deze fabrikant geeft aan dat je wat mogelijkheden hebt....

http://www.varta-automotive.nl/index.ph ... =nl&range=" onclick="window.open(this.href);return false;
:zwaai Grtzzz,

Han
T5 128kw 2006 lwb dc aut km:286xxx and stopped counting :ikrij is sold :zwaai

Gebruikersavatar
heemskerk
Berichten: 2028
Lid geworden op: vr nov 07, 2008 20:12

Re: Accu

Bericht door heemskerk »

Henk250 schreef:Een tweede accu kun je ten alle tijde monteren( deze werkt onafhankelijk van de eerste),je hebt er echter niks aan als start accu.
Als je airco hebt,heb je zoiezo een zwaardere dynamo.

Ga naar een goede dealer of 1 van de sponsors,die geven je vaak goed advies.

Succes.

:toppie
@ Henk250:

Wat zijn de Amperages van een T5 dynamo zonder en met airco?

EricP
Berichten: 698
Lid geworden op: ma jan 15, 2007 19:43
Locatie: Veldhoven

Re: Accu

Bericht door EricP »

das rap voor een accu:
De mijne zit er nu bijna 7 jaar in :ie :ie :ie
Zal hem volgend jaar eens uit voorzorg vervangen.

Bij mijn vorige auto gaf de accu het plots na 8 jaar

Tip van de batterijen boeren hier op de campus: neem 1 gradatie sterkere accu dan dat er oorspronkelijk inzit:dat zou de levensduur aanzienlijk verlengen

Groet EricP

Gebruikersavatar
jacob scholten nr75
Berichten: 19
Lid geworden op: za feb 13, 2010 14:58

Re: Accu

Bericht door jacob scholten nr75 »

Heb je al gekeken of alle gloeibougie’s nog werken?
Ik heb een 1.9 tdi en daar waren 3 bougies van stuk.
Even nieuwe in draaien en hij start weer als een nieuwe bus.
En dat met deze vrieskou .
Ps mijn accu is nu ook 7 jaar.
Als je de accu meet voor dat je de motor start weet je of de accu stuk is?
Anders zijn het toch waarschijndelijk de gloeiers.

Gebruikersavatar
broekhof
Berichten: 309
Lid geworden op: vr okt 05, 2007 17:28
Locatie: Thuis
Contacteer:

Re: Accu

Bericht door broekhof »

Mannen bedankt voor de reacties.
Aangezien ik veel korte stukken rijd, (werkplaats zit op 700 meter van huis en het schip waar ik bezig ben ligt op 11 km van huis) denk ik dat daar het "probleem" heeft gelegen.
De dynamo krijgt niet veel tijd om bij te laden terwijl wel alle verbruikers aanstaan. (verlichting, spiegelverwarming, kachel radio en stoelverwarming)
Ik heb nu drie dagen in de sportstand van de automaat gereden, rijd niet echt lekker (veel toeren en geluid) maar hij blijft wel meer toeren draaien en de dynamo draait ook meer toeren.

Ik hoop dat ik hiermee de accu een beetje bijgeladen heb, in ieder geval start hij een stuk beter.

Groet Coen

vaniac
Berichten: 1203
Lid geworden op: za jan 13, 2007 20:33

Re: Accu

Bericht door vaniac »

Ik heb mijn accu na vier jaar vervangen, nadat hij bij lage temparaturen telkens slechter ging functioneren. Opladen hielp altijd maar een paar dagen. Ik rijd vaak maar twee dagen per week, waarvan op een dag korte stukken. Dat is klaarblijkelijk te weinig om de accu volledig te laden. De laatste weken begon mijn twee jaar oude accu dezelfde symptomen te vertonen.
Ik heb nu een automatische acculader aangeschaft die ik op de sigarenaansteker kan aansluiten. Als ik niet rijd wordt de accu continu opgeladen. Dit werkt uit de kunst.
http://www.ctek.com/en-gb/consumer/mxs-7000.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
KeesH
Berichten: 23
Lid geworden op: ma apr 12, 2010 21:38
Locatie: Z-O friesland

Re: Accu

Bericht door KeesH »

te lang wachten met vervangen van de accu, het steeds net aan krijgen van je bus, kan je ook een startmotor kosten :bonk

Gebruikersavatar
erik 924
Berichten: 531
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 21:23
Locatie: Hoorn

Re: Accu

Bericht door erik 924 »

Afgelopen week prefentief de accu in het moterkap gedeelte laten vervangen.Hij starte wel maar ging niet meer zo snel rond bij minus 8...denk vervangen voor het te laat is.Bosch accu bij de garage inlaten zetten. Stroom mag er voor de radiocodes niet af.hebben ze een ander accuutje voor...Blijft er spanning op het syteem. 80 ampere accu en de accu was lichter in gewicht dan de orginele deze was ook 80 ampere. :zwaai
Start weer prima..

Gebruikersavatar
erik 924
Berichten: 531
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 21:23
Locatie: Hoorn

Re: Accu

Bericht door erik 924 »

Sorry vergeten te vermelden de auto is uit 2004 dus 6 jaar oude accu..
:bonk

Danny
Berichten: 466
Lid geworden op: zo jan 21, 2007 19:11
Locatie: Tussen Turnhout en Antwerpen

Re: Accu

Bericht door Danny »

Ik hang de mijne regelamtig eens aan de optimate en dan laad ie op een nachtje weer naar optimaal.
Zelfs met een flink stuk rijden laad ze nu niet helemaal bij, er zijn per slot van rekening vaak flink wat verbruikers in werking met dit weer om het mij onderweg confortabel te maken... :knipoog

zo'n ladertje kan je er makkelijk effe aanhangen als je ergens op een werf staat en over 220v beschikt :jump

Plaats reactie