Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Voor handige tips en truc zie het viewforum.php?f=14 forum
Veel plezier , webmaster Henk-1
klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

koelkast temperatuur en laadgedeelte uitval....

vragen over de T5
Plaats reactie
Gebruikersavatar
ratlookcalifornia
Berichten: 353
Lid geworden op: di nov 15, 2011 9:10

koelkast temperatuur en laadgedeelte uitval....

Bericht door ratlookcalifornia » zo mei 27, 2012 0:44

staan we lekker in frankrijk met de california T5 krijgen we de temperatuur maar net rond de 7 graden in de koelkast....( soms er boven,soms er iets onder....) dit terwijl het display toch tot ergens -18 aan geeft als instelling. Nu is het wel warm ( geweest) maar hij zou toch wel wat ruimte moeten hebben voor warme dagen ( waarom anders een koelkast ingebouwd ?).
zit wel wat ijs aan de zijkant maar of dit zoveel verschil maakt ? Wat kan die koelkast eigenlijk aan ?Tweede gekke verhaal is dat vandaag de 230 V naar 12V uitgevallen was. Ben zelf electroflippo dus had mijn flukkie al meegenomen en de campingpaal was perfect. Dan maar zoeken in de Cali.....Blijkt dat het stopcontact wel 230 heeft ( is rechtstreeks) maar dat de 230 er niet meer voor zorgt dat de accu`s worden bijgevuld. Zekering onder de stoel was oke dus even achter alles losgetrokken aan plaatjes kunststof(!) en daarna werkt ie opeens weer....... Is er een mogelijkheid dat de lader/omvormer thermisch uitgevallen is en zelfresettend is ( de 230 was er even afgehaald)....anders zou het de verbindingsstekker moeten zijn geweest maar naar mijn mening heb ik daar niet veel aan verbeterd tijdens de speurtocht ... :nuts

Vandaag ook nog even het uitlaatgaslampje mogen aanschouwen..dealer gebeld: advies checken ( kan van alles zijn meneer)...dealer gezocht in Pornic (fr) die weer niets aan bussies deed....moet er voor naar een BussiesVWgarage........stap in de auto...bel mobiliteit NL ......start nog maar eens uit verveling i.v.m. "alle medewerkers zijn helaas...." en wat blijkt ? lampie uit ! ( tot nu toe althans....). :muur


Lekker betrouwbaar dagje weer..... :bonk

Gebruikersavatar
Gerard 136
Berichten: 309
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 22:08

Re: koelkast temperatuur en laadgedeelte uitval....

Bericht door Gerard 136 » ma mei 28, 2012 22:39

De temperatuur onder de koelkast is het probleem. De koelkast loost daar zijn warmte, maar ook de acculader zit daar gemonteerd en levert ook warmte. Gevolg: bij heet weer kan de koelkast zijn warmte niet kwijt, en de lader slaat af. De lader wordt gereset door de 230 Volt stekker even te trekken.

Mogelijke oplossing: een 12 Volt ventilator monteren op de ronde plastic afdekking in het linker keukenkastje.
Iemand zei: Glimlach, als er problemen zijn, het kan altijd erger.
Ik glimlachte. En inderdaad, het werd veel erger.

Gerard.

Gebruikersavatar
ratlookcalifornia
Berichten: 353
Lid geworden op: di nov 15, 2011 9:10

Re: koelkast temperatuur en laadgedeelte uitval....

Bericht door ratlookcalifornia » ma mei 28, 2012 23:27

Kijk,...dat verklaard de reden van wederom werken nadat ik wat aan het rommelen was ( en de stekker even los had gehaald voor de zekerheid)...... Ik ga daar bij terugkomst zeker mee aan de slag. Had de tip van een ventilator al eerder gezien bij albert`s site maar dat de lader ook problemen had bij hogere temperaturen verklaard de rest. Thanks :toppie !

(temperaturen liggen wat lager nu , rond de 24 graden, en ik hang wat over de buitenkant van de auto wat ook scheelt.....).

Plaats reactie