Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Voor handige tips en truc zie het viewforum.php?f=14 forum
Veel plezier , webmaster Henk-1
klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Ecu vervangen

vragen over de T5
Plaats reactie
Car Masters
Berichten: 11
Lid geworden op: za jun 06, 2009 19:19

Ecu vervangen

Bericht door Car Masters » za jan 26, 2019 19:24

Ik heb helaas een (achteraf) prutser mijn auto laten chippen.
Helaas heeft hij mijn ECU gesloopt.
Weet iemand of ik deze kan vervangen door een 2dehandse ECU?

Ik heb een 2.0 140pk automaat.
Alvast bedankt

Gebruikersavatar
Erdem50
Berichten: 1261
Lid geworden op: zo sep 21, 2014 18:18
Locatie: Limmen

Re: Ecu vervangen

Bericht door Erdem50 » za jan 26, 2019 21:33

Kan wel maar die zal je niet zo kunnen aansluiten en dat het dan werkt. Moet een computer aan te pas komen omdat er een deel vd startonderbreking inzit.
T4 California Generation 2.5TDI 182pk/362nm
Passat variant W8
Golf 3 VR6 3.0C
Corrado VR6
Golf 1

Gebruikersavatar
jos_br
Berichten: 494
Lid geworden op: do feb 01, 2007 23:49
Locatie: dieverbrug
Contacteer:

Re: Ecu vervangen

Bericht door jos_br » zo jan 27, 2019 14:50

Loopt de auto nog wel? Er kan wel een gebruikte ecu in, maar hoe krijg je het voor elkaar deze ecu te slopen?

Jos.
Sent from my Bosch ECU via VAG COM

Gebruikersavatar
ktmkrik
Berichten: 955
Lid geworden op: za jan 21, 2012 14:02

Re: Ecu vervangen

Bericht door ktmkrik » zo jan 27, 2019 15:26

Je ziet maar weer goedkoop is vaak duurkoop :wjw :yes

Car Masters
Berichten: 11
Lid geworden op: za jun 06, 2009 19:19

Re: Ecu vervangen

Bericht door Car Masters » zo jan 27, 2019 19:39

Ja klopt goedkoop is duurkoop......
Er is bij de pinnetjes iets niet goed gegaan.
Auto loopt, geeft storing met motorregeleenheid.(gloeispiraal)
Dus als ik nu een ecu haal van een auto met dezelfde motor en automaat zou hij het moeten doen?
Heb er namelijk now wel 1 liggen van mijn vorige motor, deze was schakel en geen automaat maar wel een 140 PK.

Gebruikersavatar
jordydereus
Berichten: 1478
Lid geworden op: za aug 16, 2008 22:26
Locatie: Beemster N-H

Re: Ecu vervangen

Bericht door jordydereus » zo jan 27, 2019 23:43

Ik ben bang van niet.

Is het pinnetje niet professioneel te repareren?
Afbeelding

Gebruikersavatar
jos_br
Berichten: 494
Lid geworden op: do feb 01, 2007 23:49
Locatie: dieverbrug
Contacteer:

Re: Ecu vervangen

Bericht door jos_br » di jan 29, 2019 21:27

Car Masters schreef:
zo jan 27, 2019 19:39
Ja klopt goedkoop is duurkoop......
Er is bij de pinnetjes iets niet goed gegaan.
Auto loopt, geeft storing met motorregeleenheid.(gloeispiraal)
Dus als ik nu een ecu haal van een auto met dezelfde motor en automaat zou hij het moeten doen?
Heb er namelijk now wel 1 liggen van mijn vorige motor, deze was schakel en geen automaat maar wel een 140 PK.
Wanneer die nog loopt is het ook goed mogelijk dat de ecu weer hersteld kan worden, en dat het in de aangebrachte software zit. Maar waarom is de ecu er uit geweest??

Jos.
Sent from my Bosch ECU via VAG COM

Plaats reactie