Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Nieuwe/gereviseerde motor; hoe/wat/waar?

vragen over de T4
idh
Berichten: 400
Lid geworden op: 23 dec 2015, 11:32

Re: Nieuwe/gereviseerde motor; hoe/wat/waar?

Bericht door idh »

Er zijn inderdaad diverse opties. Huidige motor repareren/ vervangen. Of kiezen voor een ombouw. Allemaal afhankelijk hoeveel tijd en geld je er in wilt steken.
T4 onderdelen opruiming! Iets nodig? Stuur even een berichtje.
Hanssyncro
Berichten: 918
Lid geworden op: 22 okt 2015, 16:01
Locatie: Maasbracht

Re: Nieuwe/gereviseerde motor; hoe/wat/waar?

Bericht door Hanssyncro »

Snautzer schreef: 30 jul 2019, 15:05
MattieBoes schreef: 30 jul 2019, 11:36
Ik belde gisteren met wat leveranciers die motoren op de planken hadden liggen, maar die adviseerden me eigenlijk allemaal om het niet te doen, die hele ombouw. Allereerst geven ze, als je gaat ombouwen, niet meer de garantie op de motoren die ze normaliter wel geven. zei dat ie er zo'n 1,5 week mee bezig zou zijn om om te zetten.
Waarom geen garantie bij ombouw ? Kan geen reden verzinnen. En 1,5 week voor een motor wissel (vooropgesteld dat de donor alles aan boord heeft) is langzaam. Ik heb met mijn neus boven op zon klus gestaan en binnen 2 dagen was de bus veranderd van een 2.4 naar een 2.5tdi en reed het weer de garage uit.
En zo gebeurde dat met de onze ook. Binnen 2 dagen was alles klaar.
Groetjes, Petra
Gebruikersavatar
raf_construct
Berichten: 837
Lid geworden op: 02 jan 2011, 14:37

Re: Nieuwe/gereviseerde motor; hoe/wat/waar?

Bericht door raf_construct »

Alles hangt af van de specialist die het op zich wil nemen, maar als ik het zo lees zou ik Sjef zijn ding laten doen. Bij een 1.9 is het inderdaad het beste om met een krukasfrees en een gereviseerde kop de boel te redden. Als je dit combineert met een nieuwe waterpomp en distributie kom je nog niet zo duur uit, en je weet weer wat je hebt in tegenstelling tot een tweedehands 1.9 blok.
busbart schreef: 17 dec 2018, 08:44 je hebt God, en dan; de Belgische keuring... :bifun
MattieBoes
Berichten: 50
Lid geworden op: 14 mar 2016, 15:23

Re: Nieuwe/gereviseerde motor; hoe/wat/waar?

Bericht door MattieBoes »

Update: ik laat de bus nu inderdaad volgende week naar Sjef laat transporteren, hij gaat er een gereviseerde 1.9TD motor in zetten, dan kunnen we weer even voort... Daarmee hebben we weliswaar niet een upgrade in vermogen of wat dan ook, maar dat zou ook behoorlijk wat vragen qua extra materieel en arbeid, op deze manier blijft het qua kosten redelijk binnen de perken en met de donkere wolken van de naderende milieuzones boven ons is dit voor nu simpelweg de beste keuze.. Een volgend moment, als we dan echt vaarwel moeten zeggen tegen de T4, zouden we het interieur dan zo veel mogelijk meenemen naar een nieuw T5/T6 ombouw project...

Is er toevallig iemand bekend met EMC Motoren uit Eindhoven? https://www.marktplaats.nl/verkopers/1234231.html Op marktplaats staat namelijk een goede deal voor een gereviseerde 1.9TD Motor, maar ik kan verder niet zo veel over het bedrijf vinden...

Dank allen voor het meedenken, er gloort weer licht aan het einde van de tunnel :driveT4 ! Groet, Matthijs
Plaats reactie