Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

vwT4

vragen over de T4
Plaats reactie
gerritmook
Berichten: 1
Lid geworden op: zo apr 27, 2008 18:32

vwT4

Bericht door gerritmook »

bedankt voor je reaktie Peter, maar we zijn op zoek naar een informatieboekje. "technische handleiding van de T4 1991,
Laatst gewijzigd door gerritmook op zo apr 27, 2008 19:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 30423
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: vwT4

Bericht door Multivan Generation »

wat bedoel je precies Gerrit, met geen informatie over de inrichting?
Wil je graag weten welke opties er op en aan de bus zitten?
Zo ja, dan kun je op de wagensticker kijken.
Die wagensticker kun je vinden in het instructieboekje, maar ook op het zwarte afdekkapje van de zekeringenkast. Op die sticker staan verschillende codes..

De VAG-groep heeft eind jaren '90 besloten om aan mogelijke onduidelijkheden bij het bestellen van onderdelen een einde te maken. Steeds vaker worden PR-nummers gebruikt voor de exacte bepaling van gebruikte onderdelen aan de auto.

Doordat er bij de productie verschillende onderdelen gebruikt worden vanaf verschillende toeleveranciers en uit verschillende voorraadplaatsen, en om een eenduidige identificatie van bijvoorbeeld het remsysteem van de auto mogelijk te maken, is het zo gemaakt, dat alle speciale afwijkende zaken (meeruitvoeringen) een PR-nummer hebben gekregen. Deze PR-nummers bevinden zich in de auto op de wagenidentificatiesticker. Deze bevindt zich bijvoorbeeld bij een VW T4, onder de zekeringenkast en in het serviceboekje.

Dat betekent dat de identificatie welke onderdelen precies nodig zijn, niet meer geschiedt via: auto--bouwjaar--chassisnummer, maar via de PR-nummers. Deze zijn altijd voorzien van een combinatie van drie cijfers en letters bijvoorbeeld: "1LB" of "1KD". PR-nummers worden sinds 1999 bij de VAG-groep gebruikt.

De wagenindentificatiesticker kan er als volgt uitzien (de beide pijlen geven in dit geval de gebruikte codes voor het remsysteem weer):
Afbeelding

Alle andere PR-nummers kan men ook gebruiken voor identificatie van gebruikte onderdelen en meeruitvoeringen van de auto.

Trouwens welkom op weetjewel.. :toppie
...have you ever noticed that some people never have the money to do it right, but can always find the money to do it twice?...
Plaats reactie