Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Wil je geen advertentie blokken zien in het forum, dan moet je inloggen.
Dan verdwijnen ze.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

lampje remvoering brandt...

vragen over de T4
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Niels949
Berichten: 425
Lid geworden op: za jan 13, 2007 10:47
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

lampje remvoering brandt...

Bericht door Niels949 »

Hey allemaal,

Ik kom net terug naar huis gereden en onderweg springt dat oranje lampje aan ten teken dat voor of achter mijn remblokken bijna versleten zijn.
Mijn vraag is; hoe lang kan ik nog verantwoord hiermee doorrijden?? Heb het namelijk nogal druk, dus kan eigenlijk pas volgende week naar de garage voor nieuwe remblokken.

Ik hoor het graag.

Groeten,

Niels949
T4 102 PK uit 2003

Gebruikersavatar
bartt4
Berichten: 3244
Lid geworden op: di mar 13, 2007 0:16
Locatie: Stiens

Re: lampje remvoering brandt...

Bericht door bartt4 »

ja hoor zit er nog wel paar mm op maar rij er niet 1000enden km meer mee maar weekje moet wel kunnen
RUBBEREXPRESS

Gebruikersavatar
Pascal-141
Berichten: 9905
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:11
Locatie: Tussen Antwerpen en Brussel

Re: lampje remvoering brandt...

Bericht door Pascal-141 »

Aangezien de remindicator nogal "ruim" op voorhand gaat "gillen" , moet je niet bang zijn om er nog even mee verder te rijden . Wanneer het lampje gaat branden zit er ongeveer nopg minimaal 3mm op de remvoeringen ,dus geen enkel probleem. Op 2-3000km rijd je heus geen 3mm weg van je remvoeringen. :lach
T4 onderdelen nodig? : stuur PB
My current cars:
T4-breaking for parts(sloper)
T3 doka Syncro
T4 2.5TDI "werkbus"
Amarok 4Motion highline
VW Crafter (model 2019)

Gebruikersavatar
Henk Peter 856
Berichten: 777
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 21:04
Locatie: Nunspeet

Re: lampje remvoering brandt...

Bericht door Henk Peter 856 »

Hoi, bij mij ging die ook branden, remblokken waren niet versleten maar de storing werd veroorzaakt door vuil.

stijnh
Berichten: 1146
Lid geworden op: do mar 13, 2008 21:07

Re: lampje remvoering brandt...

Bericht door stijnh »

inderdaad bij brandt het ook, waarschijnlijk storing
er zit overal nog +- nog 5 mm op dus dat kan het probleem niet zijn

hoe werkt die indicatie juist?
is dat een dat een contact dat opent als die 3 mm gepaseerd zijn? verbreekcontact dus?
Ik rijd T-vier met veel plezier!! :ikrij

Gebruikersavatar
frank884
Berichten: 1860
Lid geworden op: wo jan 24, 2007 9:38
Locatie: midden limburg

Re: lampje remvoering brandt...

Bericht door frank884 »

Niels949 schreef:Hey allemaal,

Ik kom net terug naar huis gereden en onderweg springt dat oranje lampje aan ten teken dat voor of achter mijn remblokken bijna versleten zijn.
Mijn vraag is; hoe lang kan ik nog verantwoord hiermee doorrijden?? Heb het namelijk nogal druk, dus kan eigenlijk pas volgende week naar de garage voor nieuwe remblokken.

Ik hoor het graag.

Groeten,

Niels949

Hoi Niels, Ik heb dezelfde auto als jij. voorop zitten geventileerde schijven en achterop masieve
(de geventileerde zijn 24 mm nieuw en mogen oficieel tot 20 mm en die van achter zijn 12 mm nieuw en mogen tot 10 mm)
in april ging bij mij ook de indicator aan, de blokjes had ik al op vooraad liggen (daar ik 2x/jaar de wielen eraf heb ivm winter/zomerbanden) zag ik dat ik blokjes moest kopen en die koop ik op E-BAY.DE
dus ik april toen die indicator aan ging blokjes wisselen, maar toen ik de zaak los had, zag ik dat ik er eigelijk nog gemakkelijk 4000 km mee had kunnen rijden.
Ook kan het zijn dat als de schijven al deels versleten zijn dat de braam die aan de zijkant van de schijf ontstaat de indicatorkabel
die aan de blokken zit van zijn isolatie ontdoet, waardoor die contact maakt op de braam van de schijf.
dus de indicator alleen is niet heilig., maar je kunt er altijd nog een paar duizend mee rijden.
voor kun je de plunjer zo terug duwen met een lijmklem of tang...achter moet je opletten zie tips en trucs
daar zittern zelf stellers op van de handrem en die moet je terugduwen en draaien tegelijk, daar is speciaalgereedschap voor maar het kan ook met een slijpschijfsleutel in combinatie met een lijmklem.
moter 2.5 TDI + Airco acv 102 pk/250nm

T4 4 Ever -5- cylinder for Life

Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 28398
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: lampje remvoering brandt...

Bericht door Multivan Generation »

Kan ook een kabelbreukje zijn Niels.
Bij mij waren mijn blokken nog een mm of 6 dikte.
Bedrading was nieuw want er zat een nieuwe kabelboom van voor tot achter onder de auto.

Heb de remblok slijtage indicatie software matig uitgeschakeld.
Optisch vertrouw ik in dit geval meer... :knipoog
Dus gewoon even zelf kijken hoe dik de blokken nog zijn...
Kan namelijk goed vals alarm zijn.... :lach
...have you ever noticed that some people never have the money to do it right, but can always find the money to do it twice?...

Gebruikersavatar
Niels949
Berichten: 425
Lid geworden op: za jan 13, 2007 10:47
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

Re: lampje remvoering brandt...

Bericht door Niels949 »

Hartelijk bedankt allemaal voor jullie reacties... :jumpklap

Ik ga aanstaande dinsdag even naar de garage en die kijken er even naar.
Dan weet ik of ik er nog een tijdje mee kan doorrijden of dat het waarschuwingslampje gelijk heeft... :knipoog

Ik laat het jullie nog wel even weten.

Groeten,

Niels949
T4 102 PK uit 2003

Gebruikersavatar
Niels949
Berichten: 425
Lid geworden op: za jan 13, 2007 10:47
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

Re: lampje remvoering brandt...

Bericht door Niels949 »

Nou, ben even naar de garage geweest en inderdaad de blokken waren echt helemaal op!
Dus sensor werkt perfect... :toppie

Dus nieuwe blokkies erop gekregen en we kunnen weer lekker door... :ikrij

Groeten,

Niels949
T4 102 PK uit 2003

Plaats reactie