Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Iphone,Ipad,I don't now

vragen over de T5
Gebruikersavatar
Donald4Motion
Berichten: 4427
Lid geworden op: ma jul 02, 2007 22:12
Locatie: Tuuuuus voor de buus

Iphone,Ipad,I don't now

Bericht door Donald4Motion »

Iemand enig idee of je een Ipad ook kan gebruiken als
Multimediasysteem voor in de auto.

Ik heb een Alpine IVA D900R met DVD navi dat opzich al een Multimediasysteem is, maar ik zou zo'n Ipad wel in mijn (toekomstige) dashboard willen wegwerken om te gebruiken om eventueel het gehele systeem mee aan te sturen.

Ik wil h'm eigenlijk ook gebruiken als touchscreen die de passagier(s) kunnen gebruiken als Multimediasysteem.
De Alpine ondersteunt 2 extra beeldscherm aansluitingen en eventueel een optische kabel.

Misschien dat iemand hierin thuis is?
hisolid
Berichten: 80
Lid geworden op: ma jan 14, 2008 15:25

Re: Iphone,Ipad,I don't now

Bericht door hisolid »

afhankelijk van wat je belangrijk vind, kun je misschien beter een car pc bouwen met een mac-mini en een touchscreen.
je kunt de mac mini ook met een iphone besturen, mits je de juiste app. installeert.
Je hebt dan een volwaardig multimedia systeem, je hebt alleen de Alpine niet meer nodig, wel een fatsoenlijke versterker en evt. een extra scherm voor achterin.
Voor navigatie kun je de pc ook gebruiken....
Lijkt het je niet handiger om voor en achter een gescheiden systeem te hebben? de bestuurder wil/kan geen video kijken maar heeft wel behoefte aan muziek/info/navigatie, de bijrijder en passagiers willen video/muziek/games, m.a.w. voorin de Alpine, achterin een hemelscherm met daaraan een bron zoals de ipod/iphone, PS 3 etc, met evt. een versterker of infrarood hoofdtelefoon, of alleen de ipad natuurlijk.
Ikzelf gebruik een iphone voor video en audio met de mogelijkheid het geluid over de versterker of over de infrarood koptelefoon te sturen, voordeel hiervan is dat wanneer ik muziek en navigatie wil de passagiers video op het klapscherm kunnen kijken met een koptelefoon.
Gebruikersavatar
Henk250
Berichten: 1967
Lid geworden op: ma mei 28, 2007 17:35
Locatie: Midden Brabant

Re: Iphone,Ipad,I don't now

Bericht door Henk250 »

http://www.macfreak.nl/cgi-bin/forums/t ... pad%20auto" onclick="window.open(this.href);return false;

Kijk daar even Donald,een eerste project,wie weet wat er volgt.

:toppie
www.boardroom-meubilair.nl

Je begint met een pc....en eindigt met Mac.
RickyT5
Berichten: 945
Lid geworden op: di apr 07, 2009 11:29

Re: Iphone,Ipad,I don't now

Bericht door RickyT5 »

Dit vind ik ook wel wat... goed idee

quanta costa?
Rick
Damy

Re: Iphone,Ipad,I don't now

Bericht door Damy »

Ikzelf heb in mijn prive auto een RNS-E systeem (= Alpine) met daarop een cd wisselaar + DVD speler een Apple Ipod + Apple Iphone 3GS....40 GIG aan geheugen en 2x 8 gig SD kaart....
2x Alpine LCD schermen in de hoofdsteunen (er zijn geen betere!) een RNS-E interface die het beeld voorin vrijgeeft ook als je rijdt.
De Ipod en Iphone werken met een plug and play interface van Navinc en origineel VAG, geen ge-emmer dus met solderen en hopen dat het werkt.
Dat is dus dvd kijken, muziek luisteren, internet en bellen....on the road.
Hoeveel multimedia wil je hebben!!
Gebruikersavatar
Henk250
Berichten: 1967
Lid geworden op: ma mei 28, 2007 17:35
Locatie: Midden Brabant

Re: Iphone,Ipad,I don't now

Bericht door Henk250 »

Voor de geinteresseerden.
Ik heb de iPad met beide Pioneer navigatie systemen die wij rijk zijn geprobeerd te koppelen.
Bij de Navman 910 en XR 1 BT geen resultaat.
iPod kabel past,iPad geeft signaal : Pioneer ... gevonden,maar thats it.
BleuTooth op beide gekoppeld,wordt gevonden etc,maar geen verbinding verder.
Jammer,maar Apple heeft ook dit verhinderd blijkbaar.

Hang ik mijn Iphone aan beide,dan kan ik muziek en video zien op de schermen.
De verbindingen zijn dus in orde.

Ik wacht op een software update zo dat het misschien wel mogelijk is.

:toppie
www.boardroom-meubilair.nl

Je begint met een pc....en eindigt met Mac.
Gebruikersavatar
Donald4Motion
Berichten: 4427
Lid geworden op: ma jul 02, 2007 22:12
Locatie: Tuuuuus voor de buus

Re: Iphone,Ipad,I don't now

Bericht door Donald4Motion »

Bedankt voor de link Henk!
Jammer om te zien dat iemand er al mee bezig is :bonk

Maar wat spiegelt die Ipad :ie niet handig om voorin te hebben overdag.

Mijn huidig systeem is een overdreven hi-end systeem en ga ik niet weg doen.
De Ipad zou ik wel als aanvulling willen toevoegen.

Ik google nog wel even op internet :winter
RickyT5
Berichten: 945
Lid geworden op: di apr 07, 2009 11:29

Re: Iphone,Ipad,I don't now

Bericht door RickyT5 »

Ik ben ook effe aan het googlen geslagen: http://dailymobile.se/2010/04/18/ipad-i ... rd-part-2/" onclick="window.open(this.href);return false;

En volgens deze link http://www.apple.com/benl/ipad/specs/" onclick="window.open(this.href);return false; zit er op de Ipad AGPS op ) verbeterde versie van GPS.. zie locatiebepaling.
Rick
Gebruikersavatar
Henk250
Berichten: 1967
Lid geworden op: ma mei 28, 2007 17:35
Locatie: Midden Brabant

Re: Iphone,Ipad,I don't now

Bericht door Henk250 »

RickyT5 schreef:Ik ben ook effe aan het googlen geslagen: http://dailymobile.se/2010/04/18/ipad-i ... rd-part-2/" onclick="window.open(this.href);return false;

En volgens deze link http://www.apple.com/benl/ipad/specs/" onclick="window.open(this.href);return false; zit er op de Ipad AGPS op ) verbeterde versie van GPS.. zie locatiebepaling.
Daar heb je niks aan zonder 3G, (gsm zeg maar),want ze zijn er alleen nog maar met Wifi.
Plaatsbepaling gaat dmv zendantennes,op de snelweg en platteland is er weinig of geen Wifi.

:toppie
www.boardroom-meubilair.nl

Je begint met een pc....en eindigt met Mac.
Gebruikersavatar
Henk250
Berichten: 1967
Lid geworden op: ma mei 28, 2007 17:35
Locatie: Midden Brabant

Re: Iphone,Ipad,I don't now

Bericht door Henk250 »

Donald4Motion schreef:Bedankt voor de link Henk!
Jammer om te zien dat iemand er al mee bezig is :bonk

Maar wat spiegelt die Ipad :ie niet handig om voorin te hebben overdag.

Mijn huidig systeem is een overdreven hi-end systeem en ga ik niet weg doen.
De Ipad zou ik wel als aanvulling willen toevoegen.

Ik google nog wel even op internet :winter
Er is folie in de handel in diverse glansgradaties Donald.

:toppie
www.boardroom-meubilair.nl

Je begint met een pc....en eindigt met Mac.
Gebruikersavatar
Donald4Motion
Berichten: 4427
Lid geworden op: ma jul 02, 2007 22:12
Locatie: Tuuuuus voor de buus

Re: Iphone,Ipad,I don't now

Bericht door Donald4Motion »

Is dat echt speciaal van Apple voor de Ipad?
Gebruikersavatar
Henk250
Berichten: 1967
Lid geworden op: ma mei 28, 2007 17:35
Locatie: Midden Brabant

Re: Iphone,Ipad,I don't now

Bericht door Henk250 »

Inderdaad,kijk maar eens op MP.

:toppie
www.boardroom-meubilair.nl

Je begint met een pc....en eindigt met Mac.
Damy

Re: Iphone,Ipad,I don't now

Bericht door Damy »

Donald4Motion schreef:Bedankt voor de link Henk!
Jammer om te zien dat iemand er al mee bezig is :bonk

Maar wat spiegelt die Ipad :ie niet handig om voorin te hebben overdag.

Mijn huidig systeem is een overdreven hi-end systeem en ga ik niet weg doen.
De Ipad zou ik wel als aanvulling willen toevoegen.

Ik google nog wel even op internet :winter

De Pioneer Avic die ik in mijn T5 is ook niet leesbaar als de zon schijnt (helemaal met schuifdak open!!)
Gebruikersavatar
topsun
Berichten: 163
Lid geworden op: di feb 19, 2008 23:09
Locatie: Hengelo (Ov.)
Contacteer:

Re: Iphone,Ipad,I don't now

Bericht door topsun »

Hoi Boys,

Heb mijn IPhone ook al tijden aangesloten op mijn Alpine
installatie, werkt gewoon perfect. Gebruik eigenlijk alleen
nog maar mijn IPhone voor muziek en video.
Wat ik wel bijzonder jammer vind is dat het beeld van
de IPhone niet op de LCD schermen is te zien.
Wel de Video's uiteraard :bifun :bifun , ., of weet iemand
hiervoor een oplossing. ????

Bryan
Afbeelding
Gebruikersavatar
Donald4Motion
Berichten: 4427
Lid geworden op: ma jul 02, 2007 22:12
Locatie: Tuuuuus voor de buus

Re: Iphone,Ipad,I don't now

Bericht door Donald4Motion »

Gebruik je de KCE 425I converter al (om je Iding aan Alpine te koppelen)?
Plaats reactie