Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Wil je geen advertentie blokken zien in het forum, dan moet je inloggen.
Dan verdwijnen ze.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

12 V achterin VW California T5

vragen over de T5
Plaats reactie
Fazanten
Berichten: 2
Lid geworden op: vr mei 03, 2013 21:09

12 V achterin VW California T5

Bericht door Fazanten »

Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een VW California T5 uit 2005. Ik ben nieuw op dit forum en heb eerst gezocht of ik iets kon vinden. Maar dat is niet gelukt.

De eerste eigenaar heeft een extra lampje achterin onder aan het klepvakje gemaakt of laten maken. Nu heb ik daar helaas geen spanning op staan. De andere verlichting doet het wel, dus het extra lampje zit niet op dezelfde groep als de verlichting van de camper of auto. Ik heb geen zekering kunnen vinden die kapot is, zowel niet in het camperdeel als in het multivan deel achter de flessenhouder.
Maar ik ben er vermoedelijk wel achter waar het lampje op aangesloten zit. Achter de plug op de foto, zie ik de draden naar de achterkant van deze plug gaan (althans ik vermoed dat het een plug is om iets op aan te sluiten maar zeker weet ik dat niet):
Afbeelding
De kunststofbekleding aan de zijkant kan ik deels makkelijk verwijderen om bij de airco unit achterin te komen (het deel rechtsboven in de foto. Daar kan ik de kunststofbekleding een beetje opzij trekken waar de plug in zit, om te zien dat de draden van het lampje naar de achterkant van de plug op de foto gaan. Nu zie ik daar ook een zekering zitten. Maar ik kan er verder helemaal niet bij. Is de plug van de foto op een of andere manier te verwijderen? Of naar voren er uit te halen, vermoedelijk komt dan namelijk het deel met de zekering er ook uit.
Wie o wie kan mij helpen.

Alvast bedankt voor een reactie.

Groeten Pieter

Fazanten
Berichten: 2
Lid geworden op: vr mei 03, 2013 21:09

Re: 12 V achterin VW California T5

Bericht door Fazanten »

Ik ben er toch maar even mee naar een specialist geweest, een bedrijf bij mij in het dorp dat stereo's, alarminstallaties en dergelijke in bouwt in auto's.
Daar werd bevestigd dat het lampje op de stekker aangesloten zat van de 12 volt plug op de foto. De plug zelf had de beste man nog nooit gezien. Het lampje zat met 230 V kabel (die met die harde kern) aangesloten, iets dat mij ook een doorn in het oog was, want die kabel is niet bedoeld voor 12 volt. Uiteindelijk hebben we besloten om de 12 volt plug af te koppelen en is er een nieuwe kabel naar boven getrokken, door gebruikt te maken van de 230 V kabel als 'trekveer'. Ook is een aparte zekering voor het lampje ingebouwd, dat nu goed te benaderen is via het paneel dat de airco unit afsluit. De kabel naar boven wordt nu via dezelfde route als de luidsprekerboxen het kastje ingeleid. Daar is de kabel met wat tyraps vastgezet.
Nu zit het weer helemaal goed aangesloten. En wat betreft die 12 volt plug, die is van een type die ik toch niet ga gebruiken.

Groeten Pieter

Plaats reactie