Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Wil je geen advertentie blokken zien in het forum, dan moet je inloggen.
Dan verdwijnen ze.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

dashboard problemen na contactblokje vervangen

vragen over de T4
Plaats reactie
dogma
Berichten: 11
Lid geworden op: di jun 16, 2015 19:41

dashboard problemen na contactblokje vervangen

Bericht door dogma » di aug 04, 2015 22:38

Hallo,

Had recent steeds meer kuren tijdens het starten van m´n T4, na het lezen van enkele items op dit forum heb ik vorige week het contactblokje eruit gehaald, uit elkaar gehaald, weer in elkaar gezet (niet helemaal goed vrees ik), weer geinstalleerd en inderdaad niet helemaal goed in elkaar gezet, want bus gaf geen kik meer.

Dus volgende dag nieuw blokje gekocht en bus start weer als een zonnetje.
Echter nu gebeurt het volgende: bij het starten hoor ik een zacht ratelend geluid (alsof m´n tellers mechanisch resetten) en vervolgens verschijnt op m´n digitale display m´n normale kilometerstand echter staan zowel de klok als de dagteller op 0000. Tijdens het rijden tellen beide tellers normaal minuten alsmede kilometers, maar bij een stop en vervolgens weer starten staan ze beiden weer op nul.
Niet een heel groot issue, ben al lang blij dat bus vlekkeloos start en ik geen nieuw starmotor moest aanschaffen, maar ben toch benieuwd wat het zou kunnen zijn.
Tips? Misschien tijdens het proberen met het ´verkeerd in elkaar gezette blokje´ iets kapot gegaan?

Gebruikersavatar
Erdem50
Berichten: 1479
Lid geworden op: zo sep 21, 2014 18:18
Locatie: Limmen

Re: dashboard problemen na contactblokje vervangen

Bericht door Erdem50 » wo aug 05, 2015 8:15

Mijn ervaring, bij een VW Polo is dat het wel eens een defect zekeringetje kan zijn. Helaas bij de T4 weet ik het niet maar met een spanningsmeter alle zekeringen doormeten kan je ze binnen een minuut controleren.
T4 California Generation 2.5TDI 182pk/362nm
Passat variant W8
Golf 3 VR6 3.0C
Corrado VR6
Golf 1

Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 27873
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: dashboard problemen na contactblokje vervangen

Bericht door Multivan Generation » wo aug 05, 2015 8:23

Als je start met deur open en binnen verlichting aan,
wordt dan de binnen verlichting ineens heel veel zwakker?

Accu kan op laatste benen lopen
maar ook startmotor (start relais).

Kijk eens hoeveel je spanning in elkaar klapt tijdens een startpoging.
De symptomen die jij beschrijft kunnen gebeuren bij een spanning lager als 10,5V.

Ik zou eerst eens goed de massapunten zuiver maken in de motorruimte en de accupool klemmen even opzuiveren.

Groeten Peter

dogma
Berichten: 11
Lid geworden op: di jun 16, 2015 19:41

Re: dashboard problemen na contactblokje vervangen

Bericht door dogma » wo aug 05, 2015 10:39

binnenverlichting doet het niet (lampje boven stuur), niet in beide posities. Bij motor starten gaat t lampje branden (als het in permanente staat staat). In deur open stand doet het het niet bij motor uit en ook niet bij motor aan.

Vrees dat er iets is doorgebrand tijdens het proberen met het niet goed in elkaar gezette blokje.
Alle zekeringen links van het stuur zijn nog in orde.

UPDATE: zojuist ook ontdekt dat er iets is veranderd met de radio.
Voor het vervangen van het contactblokje: radio moest handmatig aan en uit geschakeld worden en ging niet uit als contactsleutel werd verwijderd.
NU: radio gaat automatisch uit met het verwijderen van de sleutel, zenders worden niet onthouden door radio..

Plaats reactie