Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Lampje accu gaat branden in dashboard.

vragen over de T4
Plaats reactie
selle
Berichten: 4
Lid geworden op: zo jan 30, 2011 22:07

Lampje accu gaat branden in dashboard.

Bericht door selle »

Sinds een week ongeveer gaat het lampje vd accu in mijn dashboard spontaan branden.
Het komt en gaat en je kan er geen regelmaat op kleven.
Echter, als ik mijn achterste mistlicht aanzet (hier gaat een oranje lampje in dashboard branden), gaat het lampje vd accu uit, zet ik mistlicht uit, lampje batterij direct terug aan.
Al de rest van mijn dashboard werkt wel goed. Meters, klok en km standen blijven werken.
Alternator geeft steeds 14V, ook als het lampje vd accu brandt.

Iemand een idee?
Spanningsregelaar?
Lees dat dit amper of niet voorkomt bij dit type dashboard en dat de meters dan ook zouden moeten uitvallen.

Het betreft een VW caravelle van '97, 2.5 tdi 102 pk lang chassis met groen, digitaal dashboard.

Hieronder foto van het desbetreffende dashboard.

Afbeelding


Mvg
selle
Berichten: 4
Lid geworden op: zo jan 30, 2011 22:07

Re: Lampje accu gaat branden in dashboard.

Bericht door selle »

Ondertussen al heel wat uitgezocht en fout blijkt in de teller te zitten.
Als ik het plexi glas wegneem kan ik aan de printplaat. Als ik deze wat tors gaan er nog lampjes flikkeren en vallen de tellers uit.
Waarschijnlijk dus ergens een slechte soldeerverbinding in de printplaat. Spanningsregelaar?
Volgens T4 wiki bevindt deze zich hier.

Afbeelding

Weet iemand hoe ik mijn teller kan demonteren om aan de printplaat te kunnen?
Krijg deze ook niet uit de witte behuizing.

Alvast bedankt!
Gebruikersavatar
idutchman
Berichten: 38
Lid geworden op: di mar 10, 2015 11:25

Re: Lampje accu gaat branden in dashboard.

Bericht door idutchman »

hallo
Ik heb bij mij het zelfde probleem gehad.
tellers los schroeven en dan kan je deze er zo uittrekken
dan stekker los van lint voor de 3 lampjes, printplaat los en eruit nemen.(zit vast geklikt)
Bij mij waren meerdere soldeer puntjes slecht, ik heb deze allemaal nagelopen met een vergrootglas en de slechte opnieuw gesoldeerd.
Tevens de hele printplaat schoongemaakt.
hierna werkte alles weer goed.
foto,s zie : http://myalbum.com/album/N9GAsQ9yl8XS
gr Marinushttp://www.weetjewel.nl/phpbb3/posting.php?mod ... =2&t=52302#
Plaats reactie