Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

start wel slaat niet aan

vragen over de T4
Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 30548
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: start wel slaat niet aan

Bericht door Multivan Generation »

2.4 diesel = 5 cilinders ---> 5 gloeibougies nodig dan ook.

Dus wellicht verkeerde set?
creepenrietje
Berichten: 99
Lid geworden op: wo nov 04, 2015 21:19

Re: start wel slaat niet aan

Bericht door creepenrietje »

nee hoor, staat bij dat er vijf per verpakking inzitten

http://www.mijnautoonderdelen.nl/volksw ... tijdrelais
creepenrietje
Berichten: 99
Lid geworden op: wo nov 04, 2015 21:19

Re: start wel slaat niet aan

Bericht door creepenrietje »

Relais vervangen, gloeibougies getest en goed bevonden, dus nieuwe niet geplaatst.
Het was een paar week goed en nu zomaar drie dagen niet aan de praat te krijgen.
Dus de boel maar eens doorgemeten, blijkt er geen spanning op de gloeiers te komen.
Wat kan dit zijn, waar loop de draad van de zekering kast naar de gloeiers? zie niet waar hij langs loopt.

Is er evt een WTWer in de buurt van Burgum die mij kan helpen?

We gaan in de mei vakantie kamperen en zou niet graag op de camping blijven steken...
creepenrietje
Berichten: 99
Lid geworden op: wo nov 04, 2015 21:19

Re: start wel slaat niet aan

Bericht door creepenrietje »

door het tank element komt er geen spanning op de gloeiers? raar...
Herman744
Berichten: 676
Lid geworden op: ma jan 15, 2007 19:23
Locatie: Oost-Brabant

Re: start wel slaat niet aan

Bericht door Herman744 »

Controleer de brugzekering bij de accu. Haarscheurtjes of bijna onzichtbare breuk erin kunnen voor jouw probleem zorgen. ook losgetrilde schroefjes van de zekering.
creepenrietje
Berichten: 99
Lid geworden op: wo nov 04, 2015 21:19

Re: start wel slaat niet aan

Bericht door creepenrietje »

Vanochtend de brugzekeringen gecontroleerd, niks gezien maar kon wel de schroefjes een tikje strakker zetten. Daarna de bus gestart en.....starten lopen :sjaal . Hopen dat dit de oorzaak was. Zal vanavond alles weer door meten. Zal ook de brugzerkeringen schoonmaken..

De doorzichtige dieselleiding ook gecontroleerd en deze heeft geen lucht bellen
Gebruikersavatar
benmeynen
Berichten: 50
Lid geworden op: wo nov 27, 2013 10:31
Locatie: Grimbergen, BE

Re: start wel slaat niet aan

Bericht door benmeynen »

Hallo,
Heb je er nog last van gehad? Heb hier hetzelfde probleem voor :huilen batterij, gloeirelais en gloeistiften recent vervangen maar nu wilt hij nog steeds niet starten? Ga deze namiddag de brugzekering dan misschien ook eens proberen vaster te draaien. Heeft dit het probleem bij jou opgelost?

Groetjes
2014 T5 GP 2.0 TDI 140 pk in ombouw
gijsplas
Berichten: 342
Lid geworden op: zo sep 19, 2010 17:21
Locatie: Katwijk ZH

Re: start wel slaat niet aan

Bericht door gijsplas »

Ik had twee jaar terug een zelfde soort probleem.
Ook ik dacht (door de tips vanuit dit forum) aan het tankelement en had daarom al een tweedehands tankelement gekocht.
Ik heb het er echter nooit in hoeven te zetten want na vervanging van de dieselretourleidingen was het probleem oogelost.

Het tankelement heb ik nog en is te koop voor €30,00 incl. verzendkosten binnen Nederland.
(Bij interesse kun je me mailen op gijsplas@casema.nl)
Maar check dus ook even of je retourleidingen niet lekken/zweten.

Groetjes,
Gijs
1995 VW T4 Multivan 1.9TD
Gebruikersavatar
thomas b
Berichten: 227
Lid geworden op: di mar 09, 2010 21:34
Locatie: Wonck - België

Re: start wel slaat niet aan

Bericht door thomas b »

Hallo,

Ik heb zelf ook een 2.4 d, en heb precies hetzelfde aan de hand gehad: simpelweg de diesel retourleidingen die poreus waren, en bij stilstand daardoor lucht in de leiding komt. Deze vervangen (niet duur) en kijken of het heeft gewerkt..... om niet een hele tank te hoeven vervangen.

Groetjes,
Thomas
één, twee, drie (T) vier's
Gebruikersavatar
benmeynen
Berichten: 50
Lid geworden op: wo nov 27, 2013 10:31
Locatie: Grimbergen, BE

Re: start wel slaat niet aan

Bericht door benmeynen »

Bedankt voor de tips! Ik ga de retourleiding eens nakijken dan! :werkaanT4
2014 T5 GP 2.0 TDI 140 pk in ombouw
creepenrietje
Berichten: 99
Lid geworden op: wo nov 04, 2015 21:19

Re: start wel slaat niet aan

Bericht door creepenrietje »

Heb zelf het probleem ook nog, en ook net deze week de tip van de retourleiding gehad. Deze gisteravond vervangen en gestart. Liep wel weer. Vanavond geb ik hem weer nodig, kijken of ie het doet.
Beckontheroad
Berichten: 1614
Lid geworden op: za jan 13, 2007 15:00
Locatie: Utrecht

Re: start wel slaat niet aan

Bericht door Beckontheroad »

http://etka.cc/

hier anders?

JB
--==There is a thin line between insanity and genius, I passed that line a long time ago==--
creepenrietje
Berichten: 99
Lid geworden op: wo nov 04, 2015 21:19

Re: start wel slaat niet aan

Bericht door creepenrietje »

Helaas, vannochtend de bus nodig maar.... weer niks! Dwz. Wel starten, veel rook maar niet aanslaan. Zie ook geen lucht in de doorzichtige leidingen.
Het is dan ook vrijdag de 13e maar toch....
Zat ook ook even te denken aan de pompafsluiter, maar dan rookt hij niet toch?

Raak nu wel moedeloos zo onderhand.
creepenrietje
Berichten: 99
Lid geworden op: wo nov 04, 2015 21:19

Re: start wel slaat niet aan

Bericht door creepenrietje »

Nou, er is een doorbraak!
Het is mij al verteld in dit topic maar ik wilde dat niet geloven, waarvoor excuus..... (zal voortaan beter luisteren)

Als de bus op de oprit staat, en dus enigszins achterover hangt lijkt de brandstof terug te lopen.
Vandaar dat de klacht ook niet continue aanwezig is. op de camping stond hij vlak en staat ook wel eens
andersom op de oprit.
Ik heb nu op aanraden van de garage een brandstof pompje besteld om er tussen te zetten.
De druk is dan continue en ook de koude start wordt beter. (al was deze niet slecht)
Ik hou jullie op de hoogte!!

:T4politie :jumpklap :sjaal :nuts
creepenrietje
Berichten: 99
Lid geworden op: wo nov 04, 2015 21:19

Re: start wel slaat niet aan

Bericht door creepenrietje »

bluebird schreef:Misschien is het, mocht deze poging ook niets opleveren, tijd om een garage te zoeken die kennis van zaken heeft......zag dat je al bijna 2 maanden met dit probleem zit :toppie
Was nog niet bij de garage geweest, probeer alles altijd zelf op te lossen.... :yes
Plaats reactie