Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Wil je geen advertentie blokken zien in het forum, dan moet je inloggen.
Dan verdwijnen ze.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Startmotor draait maar motor slaat niet aan. Bougies?

vragen over de T4
Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 27778
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: Startmotor draait maar motor slaat niet aan. Bougies?

Bericht door Multivan Generation » vr sep 06, 2019 11:43

In de motorruimte.
Dus motorkap open en dan zie je 5 metalen leidingen met moertjes er om heen zitten en afbuigen naar de verstuivers..
...have you ever noticed that some people never have the money to do it right, but can always find the money to do it twice?...

Gebruikersavatar
Pascal-141
Berichten: 9794
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 22:11
Locatie: Tussen Antwerpen en Brussel

Re: Startmotor draait maar motor slaat niet aan. Bougies?

Bericht door Pascal-141 » vr sep 06, 2019 11:50

Sjoerds schreef:
vr sep 06, 2019 9:19
Als de temperatuur tussen de 15 en 20 graden is dan start een 2.4 ook wel zonder gloeibougies als je doorstart. Door de wrijving die ontstaat tijdens het starten wordt de temperatuur hoog genoeg voor zelfontbranding. Maar dan moet je wel even flink doorstarten...
Ja, maar dat is niet de correcte manier, en tevens een zwaardere belasting voor startmotor en batterij...
T4 onderdelen nodig? : stuur PB
My current cars:
T4-breaking for parts(sloper)
T3 doka Syncro
T4 2.5TDI "werkbus"
Amarok 4Motion highline
VW Crafter (model 2019)

Harold spek
Berichten: 29
Lid geworden op: za jun 29, 2019 22:00

Re: Startmotor draait maar motor slaat niet aan. Bougies?

Bericht door Harold spek » vr sep 06, 2019 11:59

Hier zie je de leidingen met aansluiting (moer) op de verstuivers.
Draai er 1 los om te zien of hij diesel geeft.

wel een WAARSCHUWING ivm veiligheid
Kom als je test NIET met je handen in de buurt van de wartel, staat 130+ bar druk op, je wil niet worden geinjecteerd met diesel.

https://www.youtube.com/watch?v=vo_DexVvUtE

Elbert
Berichten: 11
Lid geworden op: di mei 01, 2018 11:30

Re: Startmotor draait maar motor slaat niet aan. Bougies?

Bericht door Elbert » za sep 07, 2019 23:08

Hallo allen,

Bedankt voor jullie reacties, en voor de moeite (Sjoerds, Multivan Generation, Pascal-141)!
Heb de gloei bougies vervangen, 4/5 kreeg ik er uit en waren allemaal op. (met multimeter ohms gemeten, zaten veel te hoog, en de nieuwe waren allemaal 0)
Bus startte weer, dus denk/hoop dat het probleem opgelost is!

In mijn zoektocht naar wat het kon zijn en hoe op te lossen vond ik nog deze foto handleiding voor het vervangen van de bougies bij een T4 2.4.
Misschien kan iemand die wat meer wegwijs is op dit forum hem nog ergens in een algemeen Gloei bougie topic plaatsen?


https://drive.google.com/file/d/0B2L_UV ... hRYUU/edit

Hartelijk dank allen,

tot snel (hopelijk niet vanwege problemen)

Groet, Elbert

Plaats reactie