Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Wil je geen advertentie blokken zien in het forum, dan moet je inloggen.
Dan verdwijnen ze.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

vragen over de T5
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Vmaxxer
Berichten: 166
Lid geworden op: do mar 08, 2018 21:29
Locatie: Zutphen

nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

Bericht door Vmaxxer » do okt 17, 2019 20:29

Vandaag mijn nieuwe Pioneer SPH-DA230DAP geplaatst.
Past perfect en aansluiten is appeltje eitje. :yes
Ziet er perfect uit en het geluid is meer dan prima. DAB+, Spotify over BT, afspelen van USB en vooral perfect geluid met handsfree bellen over BT met mijn smartphone.
Navigatie doe ik altijd al op smartphone met TOMTOM Go Mobile (of soms Maps) en dat gaat prima maar dat zou ik dus ook op het scherm moeten kunnen krijgen met "appradio" of "Android Auto" maar dat wil op de 1 of andere manier niet!? :bonk
Iemand daar ervaring mee?

Kijk zo ziet het eruit:
(foto gejat van het web)
pioneer.jpg
2006 T5 2.5

Gebruikersavatar
Erdem50
Berichten: 1535
Lid geworden op: zo sep 21, 2014 18:18
Locatie: Limmen

Re: nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

Bericht door Erdem50 » do okt 17, 2019 20:43

Hoi!

Je moet dan in ieder geval de app van Pioneer draaien ‘app radio live’ en ‘app radio’

Bij de laatste app zie je welke navigatie apps compatibel zijn.

Je moet dan je telefoon bedraad aansluiten en zo kun je de navigatie app welke compatibel is zichtbaar maken op het scherm.
T4 California Generation 2.5TDI 182pk/362nm
Passat variant W8
Golf 3 VR6 3.0C
Corrado VR6
Golf 1

Gebruikersavatar
Vmaxxer
Berichten: 166
Lid geworden op: do mar 08, 2018 21:29
Locatie: Zutphen

Re: nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

Bericht door Vmaxxer » do okt 17, 2019 20:56

Ja zoiets dacht ik al maar dan kan ik dus mijn betaalde versie van TomTom Mobile niet gebruiken maar ook Maps niet!?
Dan heb ik de keuze uit Navmii, Genius Maps Navitel of Sygic :nuts

Het schijnt dat Google wel bezig is om Waze of Maps beschikbaar te maken via "Google Assistant" maar daar lees ik allerlei tegenstrijdige berichten over.. Gopogles "android auto" schijnt in de ijskast te staan.. wat zo veelbelovend lijkt/leek :muur
2006 T5 2.5

Gebruikersavatar
hugopoley
Berichten: 118
Lid geworden op: do okt 18, 2018 14:54
Locatie: Zeeland

Re: nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

Bericht door hugopoley » vr okt 18, 2019 8:53

Als je android auto wilt gebruiken moet je telefoon inderdaad via een kabel aan je radio zitten.
Ik gebruik het zelf ook en bij mij werken Waze en Google Maps perfect. Tomtom zou ik niet weten die gebruik ik zelf niet.
Screenshot_20191018-085120_Instagram[1].jpg
Zo ziet het er bij mij uit. Ik kon alleen even niet zo snel de originele foto vinden vandaar deze van instagram.. :bonk

eas1964
Berichten: 11
Lid geworden op: di okt 08, 2019 10:52

Re: nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

Bericht door eas1964 » vr okt 18, 2019 9:16

even een vraagje , ik wil dit ook met de tijd
dus radio ..Dubbel Din inbouwframe ? en nog een stekker/aansluit set ?
waar ben je geslaagd voor de deze spullen ?

Gebruikersavatar
hugopoley
Berichten: 118
Lid geworden op: do okt 18, 2018 14:54
Locatie: Zeeland

Re: nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

Bericht door hugopoley » vr okt 18, 2019 10:34

De mijne is 1DIN trouwens.. alleen komt dan wel het scherm wat naar voren, het "zweeft" een beetje zeg maar.

Maar als je van 1DIN naar 2DIN gaat dan heb je inderdaad een ander frame nodig.

Gebruikersavatar
Vmaxxer
Berichten: 166
Lid geworden op: do mar 08, 2018 21:29
Locatie: Zutphen

Re: nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

Bericht door Vmaxxer » vr okt 18, 2019 12:36

eas1964 schreef:
vr okt 18, 2019 9:16
even een vraagje , ik wil dit ook met de tijd
dus radio ..Dubbel Din inbouwframe ? en nog een stekker/aansluit set ?
waar ben je geslaagd voor de deze spullen ?
Ik heb die 2din van Pioneer in kunnen bouwen zonder extra benodigdheden
Er wordt een inbouwframe bijgeleverd die je zo (bij mijn 2006 tenminste) muurvast in de bestaande opening kunt schuiven en dan klik je de radio er zo in (sleuteltjes om hem er weer uit kunnen halen zitten er ook bij)
Daarna klik je de frontomlijsting (ook bijgeleverd) er zo op en dan past het perfect. (zie foto)

Er is ook een verloopstekker bijgeleverd die simpelweg op de bestaande ISO aansluitkabel past

Losse microfoon en losse DAB+ antenne zijn ook bijgeleverd, kortom een kind kan de was doen :)
Ik heb wel in het dashboardbakje bovenop een paar kleine inkepingen en openingen gemaakt om de kabeltjes voor microfoon, DAB+ antennen en de USB aansluiting naar buiten te kunnen leiden.
zie foto:

Oh ja gewoon besteld bij Coolblue € 339,- (is nu in de aanbieding :knipoog )
2019-10-18 12.30.34.jpg
2006 T5 2.5

Gebruikersavatar
Vmaxxer
Berichten: 166
Lid geworden op: do mar 08, 2018 21:29
Locatie: Zutphen

Re: nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

Bericht door Vmaxxer » wo okt 30, 2019 20:22

Ik geef het op..
Ik heb vanalles geprobeerd om ofwel Maps ofwel Cygic van mijn phone op de radio te krijgen maar krijg het niet voor elkaar. (en ik ben nog wel ICT-er kun je nagaan) :muur
Niet met "radioapp" en niet met "android auto".. waardeloze constant crashende apps zijn dat.

Verder een prima radio, uitstekend BT telefoon verbinding, prima DAB+, goed geluid, Spotify doet het prima maar die navigatie blijf ik dan wel op het scherm van mijn smartphone doen.
2006 T5 2.5

Mikewchn
Berichten: 8
Lid geworden op: ma jul 15, 2019 12:55

Re: nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

Bericht door Mikewchn » wo okt 30, 2019 21:43

Gewoon even langs een car audio shop gaan en vragen om.een uitleg.
Android auto zou tzt ook verdwijnen toch?

Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 28133
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

Bericht door Multivan Generation » wo okt 30, 2019 21:57

android auto is (nog) niet compatibel met Sygic.
Waze zou wel prima moeten werken.

Heb hetzelfde met auto van de zaak.
...have you ever noticed that some people never have the money to do it right, but can always find the money to do it twice?...

Gebruikersavatar
hugopoley
Berichten: 118
Lid geworden op: do okt 18, 2018 14:54
Locatie: Zeeland

Re: nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

Bericht door hugopoley » do okt 31, 2019 9:59

Mikewchn schreef:
wo okt 30, 2019 21:43
Android auto zou tzt ook verdwijnen toch?
Hoe bedoel je verdwijnen? Komt er een nieuwe versie van dan? Of is iedereen die nu Andriod auto gebruikt de l*l??

Gebruikersavatar
Vmaxxer
Berichten: 166
Lid geworden op: do mar 08, 2018 21:29
Locatie: Zutphen

Re: nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

Bericht door Vmaxxer » do okt 31, 2019 13:43

Wat ik erover gelezen heb is dat Android Auto opgevolgd gaat worden door iets in samenwerking met "Google Assist" of zelfs een functie wordt van google assist (of zoiets)
Maar wat ik ook uitgevonden heb inmiddels..
...
Is dat het probleem nog wel eens kan zijn dat ik de Handbrake Wire van de Audio set niet heb aangesloten..
Android Auto wil bij de initiële installatie zien dat de auto op de handrem staat :ie (over betutteling gesproken)
Op een moderne radio zit dus ook een kabel die je aan zou moeten sluiten op de "handbrake wiring harnass"
Nou heb ik geen idee waar die zit in het dashboard dus ik denk dat ik de "bypass" methode toe wil passen.

Iemand al eens iets dergelijks gedaan op een T5?
Zo ja, hoe dan?
2006 T5 2.5

Gebruikersavatar
Vmaxxer
Berichten: 166
Lid geworden op: do mar 08, 2018 21:29
Locatie: Zutphen

Re: nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

Bericht door Vmaxxer » do okt 31, 2019 14:32

Ondertussen op Ebay een Micro Pulse Bypass for Pioneer gevonden ..
Die maar besteld en ben benieuwd of dat gaat werken.
Komt eind december al binnen vanuit China ...
2006 T5 2.5

Gebruikersavatar
Jos M
Berichten: 531
Lid geworden op: zo okt 23, 2011 16:41
Locatie: West-Friesland

Re: nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

Bericht door Jos M » vr nov 01, 2019 9:55

Mikewchn schreef:
wo okt 30, 2019 21:43
Gewoon even langs een car audio shop gaan en vragen om.een uitleg.
Android auto zou tzt ook verdwijnen toch?
En dan zeggen dat je via internet radio heb gekocht en verwacht dat ze alles gaan uitleggen?

Gebruikersavatar
Vmaxxer
Berichten: 166
Lid geworden op: do mar 08, 2018 21:29
Locatie: Zutphen

Re: nieuwe 2din Pioneer DA230dap vraag

Bericht door Vmaxxer » vr nov 01, 2019 13:20

Nou, dat was dus wel heel simpel... :gekte

Ik dacht laat ik het gewoon eens proberen....
De groene "parkbrake" kabel gewoon aangesloten op de aarde van de radio...
TADAAAA!!!
Android Auto App werkt als een tierelier. Maps werkt perfect nu op mijn audio scherm tegelijk met allerlei andere apps die ik niet nodig ben.
Ook allerlei andere functies die grijs waren gebleven (afstelling scherm, video kijken, etc) zijn nu allemaal functioneel en alles werkt nu zoals je zou verwachten. :jumpklap

Nou nog wel die radioapp van Pioneer zelf testen maar dat is nu niet meer zo belangrijk.
2006 T5 2.5

Plaats reactie