Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

T5 AXE houd spontaan in (schokt)

vragen over de T5
Plaats reactie
-Berny 692-
Berichten: 21
Lid geworden op: vr jan 19, 2007 12:09
Locatie: omg. Maastricht

T5 AXE houd spontaan in (schokt)

Bericht door -Berny 692- »

Beste weetjewellers,

Ik ben al jaren bezoeker van wjw. maar verder weinig actief deelgenomen.
echter ben ik nu op een punt aanbeland dat ik zelf even niet meer weet wat te doen.

het verhaal in een notendop,
ik heb een T5 met motorschade gekocht, om deze om te bouwen tot camper.
Tellerstand was 301.000 km.
motor kon je van voor tot achter doorheen kijken.
hier is een nieuwe (gereviseerde motor) voor in de plaats gekomen.
gezien de km stand, en aangezien alles toch er uit lag, de automaatbak maar preventief laten reviseren.
dus, nieuwe motor gereviseerde bak, zou weer moeten rijden als een nieuwe.
maar dus niet, héél sporadisch bokt de motor.
dacht eerst dat het uit de bak kwam. bij de revisiespecialist hebeen ze nog delen vervangen/gewisseld, maar het probleem blijft.
het zou echt uit de motor komen. het bokken is niet op te roepen. de ene keer doet hij het 4a5 keer achter elkaar en dan weer een hele dag niet. ik heb op dit moment even geen idee meer waar ik moet zoeken. Zowel bak alsook motor ECU zijn vrij van foutcodes.
iemand wel eens meegemaakt of een gouden tip?????
Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 32292
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: T5 AXE houd spontaan in (schokt)

Bericht door Multivan Generation »

Heb je exact dezelfde motorcode teruggeplaatst?
Met dezelfde aanbouwdelen?
...have you ever noticed that some people never have the money to do it right, but can always find the money to do it twice?...
-Berny 692-
Berichten: 21
Lid geworden op: vr jan 19, 2007 12:09
Locatie: omg. Maastricht

Re: T5 AXE houd spontaan in (schokt)

Bericht door -Berny 692- »

Nu je dit zo vraagt,
Motorcode was idd niet hetzelfde. Ik weet zo uit mijn hoofd niet meer welke.
Maar volgens het motorrevisiebedrijf maakte dat voor het draaiend gedeelte niks uit.
Aanbouwdelen zijn allemaal overgezet van de kapotte motor.
Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 32292
Lid geworden op: zo jan 14, 2007 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: T5 AXE houd spontaan in (schokt)

Bericht door Multivan Generation »

Motorcomputer versus andere motorcode en versus communicatie tussen beiden richting computer van de automaatbak..

Succes met het zoeken waar het aan ligt. Wordt lastig denk ik..

Groetjes Peter
...have you ever noticed that some people never have the money to do it right, but can always find the money to do it twice?...
-Berny 692-
Berichten: 21
Lid geworden op: vr jan 19, 2007 12:09
Locatie: omg. Maastricht

Re: T5 AXE houd spontaan in (schokt)

Bericht door -Berny 692- »

Heb nog even terug gezocht
Gereviseerd blok is motorcode AXD, was een kaal onderblok met cilinderkop
Mechanisch zou hier geen verschil in mogen zitten met een AXE
Verder zijn dus alle delen AXE
Het rare is daarom dat hij ook hij maar sporadisch bokt.
Maar het merendeel perfect rijd en schakelt.
Gebruikersavatar
Olaf
Berichten: 659
Lid geworden op: zo aug 18, 2013 22:30
Locatie: Hengelo (ov)

Re: T5 AXE houd spontaan in (schokt)

Bericht door Olaf »

Is er een nieuwe of de oude kabelboom in de cilinderkop terug geplaatst? Deze kan ook zo'n storing geven!
Vw T5 GP 2.0 180-pk 10-2010 highline
VW Kever 1679cc bj 1959
Fiat 500s 2015
Berini eitje M13 +/-1955
-Berny 692-
Berichten: 21
Lid geworden op: vr jan 19, 2007 12:09
Locatie: omg. Maastricht

Re: T5 AXE houd spontaan in (schokt)

Bericht door -Berny 692- »

Kabelboom in de cilinderkop is nieuw
Plaats reactie