Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Advies OBD2 scanner?

vragen over de T5
Plaats reactie
Gebruikersavatar
bvdeenen
Berichten: 14
Lid geworden op: 17 dec 2012, 22:18
Locatie: Ontinyent, Spanje
Contacteer:

Advies OBD2 scanner?

Bericht door bvdeenen »

Een fijne kerst allen!

Ik heb een goed werkende verlichting (net alles goedgekeurd), maar zodra ik het rempedaal een beetje indruk gaat een verlichting waarschuwingslampje aan op het dashboard. Misschien heeft het iets met mijn ECS trekhaak elektronica te maken? Ik ben elektronicus, dus kom waarschijnlijk een eind met de juiste informatie. Ik ga de bedradingsdiagrammen bij VW downloaden (Erwin website), maar ik wil nog een goede OBD2 scanner kopen, die dus overweg moet kunnen met de vele modules in mijn T5 (uit 2011). Ik heb al een El Cheapo dongle, maar die laat niet eens deze foutcode zien.
Heeft iemand een ervaring met scanners die overweg kunnen met de T5? Bijvoorbeeld Carista, Autel, iCarsoft, of ... ? Mag best wat kosten, ik hoop er nog jaren plezier van te hebben.
Laatst gewijzigd door bvdeenen op 25 dec 2023, 22:20, 1 keer totaal gewijzigd.
T5, 2011, 4x4, 103kW, 1.9l
Gebruikersavatar
krekwakwol
Berichten: 3751
Lid geworden op: 10 jan 2016, 20:28
Locatie: Gemeente Westerkwartier

Re: Advies OBD2 scanner?

Bericht door krekwakwol »

Is je remolie wel op pijl, kan ook de remlichtschakelaar zijn bij het pedaal.
Groet, Arnold
T5 2.5TDI 96kw bj 2008
Gebruikersavatar
bvdeenen
Berichten: 14
Lid geworden op: 17 dec 2012, 22:18
Locatie: Ontinyent, Spanje
Contacteer:

Re: Advies OBD2 scanner?

Bericht door bvdeenen »

krekwakwol schreef: 25 dec 2023, 21:19 Is je remolie wel op pijl, kan ook de remlichtschakelaar zijn bij het pedaal.
Heb remolie paar weken geleden nog gecheckt, was toen nog goed. Maar mijn remlichten doen het wel; is dit een dubbelpolige schakelaar?
T5, 2011, 4x4, 103kW, 1.9l
Gebruikersavatar
krekwakwol
Berichten: 3751
Lid geworden op: 10 jan 2016, 20:28
Locatie: Gemeente Westerkwartier

Re: Advies OBD2 scanner?

Bericht door krekwakwol »

Ja, zit meer verbonden met de remlichtschakelaar.
Bij sommige problemen wordt het aanbevolen deze te vervangen.

Ik heb zelf een Autel OBD scanner, bevalt prima, maar wel beperkt, geen ABS en airbag, maar de BT dongel van OBD eleven schijnt ook wel goed te zijn, wel in meerdere software uitvoeringen te krijgen, dus even googlen wat je wil.
Groet, Arnold
T5 2.5TDI 96kw bj 2008
Gebruikersavatar
SyncRoon
Berichten: 910
Lid geworden op: 05 nov 2022, 12:09
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen

Re: Advies OBD2 scanner?

Bericht door SyncRoon »

Ik heb VCDS aangeschaft.
Groet, Ronald
Gebruikersavatar
bvdeenen
Berichten: 14
Lid geworden op: 17 dec 2012, 22:18
Locatie: Ontinyent, Spanje
Contacteer:

Re: Advies OBD2 scanner?

Bericht door bvdeenen »

Ik zie veel goede reviews van de iCarsoft CR max.
Iemand daar ervaring mee?
T5, 2011, 4x4, 103kW, 1.9l
Gebruikersavatar
luisenbos
Berichten: 184
Lid geworden op: 29 jun 2012, 22:53
Locatie: Noord--Holland ongeveer

Re: Advies OBD2 scanner?

Bericht door luisenbos »

Ik heb zelf een ancel fx series ben er wel mee bezig geweest maar mis nog ruim de ervaring wat ik doe en hoe goed te uit lezen dit apperaat kan vrij veel .

heb nog een probleem met gaspedaal en iets van een koude start door andere dingen even aan de kant geschoven van de zomer weer is in duiken
kan dus nog niet veel uit ervaring iets vertellen :bonk
Bijlagen
IMG_20230608_142909.jpg
IMG_20230608_143238.jpg
En de vriendelijk groetje Frits
Gebruikersavatar
bvdeenen
Berichten: 14
Lid geworden op: 17 dec 2012, 22:18
Locatie: Ontinyent, Spanje
Contacteer:

Re: Advies OBD2 scanner?

Bericht door bvdeenen »

Ik heb een vraag op t6forum gevonden die precies hetzelfde probleem beschrijft. Moet kennelijk een of ander bit clearen met een scanner tool. Kan zo te zien met VCDS.
T5, 2011, 4x4, 103kW, 1.9l
arjankraaijkamp
Berichten: 115
Lid geworden op: 04 apr 2023, 21:00
Locatie: Heicop

Re: Advies OBD2 scanner?

Bericht door arjankraaijkamp »

Ik heb autophix daar kun je alle modules me uitlezen en ook live waardes zien
Als je type fouten ziet mijn excuses ik heb dyslexie dus kan er niks aan doen en doe mijn best om het goed te doen
Plaats reactie