Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

T5 camper

vragen over de T5
Plaats reactie
Ruud PS
Berichten: 85
Lid geworden op: 28 jan 2007, 11:32

T5 camper

Bericht door Ruud PS »

Een alternatief (althans voor mijn vrouw en mij) voor een luxe Multivan, met alle toeters en bellen, is een California.
Kan je die voor dagelijks woon- werkverkeer gebruiken, toch zo'n 45.000km per jaar inclusief de zakelijke km's prive rijden en vakantie.
Hebben jullie tips, op- en aanmerkingen over deze eventuele aanschaf.
De camper wordt zakelijk aangeschaft, dus komt op de balans en ik betaal dus de wettelijke bijtelling. Zijn daar nog fiscale verrassingen te verwachten?
brambo
Berichten: 5
Lid geworden op: 04 feb 2007, 10:34

Bericht door brambo »

dit heb ik gevonden voor campers op de site van belastingdienst

wellicht bij jou al bekend maar zo niet bijdeze...
(zie vet gedruktein tekst)


Eisen voor Camper

Zoals gezegd moet de bestelauto een bepaalde grootte hebben. Zo moet het een rechthoekig blok kunnen bevatten met een hoogte van ten minste 170 cm over een lengte van 200 cm en een breedte van 90 cm. Het blok moet passen achter de bestuurders- en bijrijderszitplaats. Wanneer de binnenruimte geen 170 cm hoog meet maar wel tenminste 130 cm, dan mag de binnenruimte verhoogd worden tot minimaal 170 cm over een lengte van tenminste 100 cm en een breedte van 90 cm. Dit kan bijvoorbeeld met een hefdak.

Naast de afmetingseisen moet er ook een bepaalde inrichting vast aanwezig zijn.

minimaal 2 vaste zitplaatsen
een tafel (mag verwijderd kunnen worden)
slaapplaatsen voor tenminste 2 personen. De slaapplaatsen mogen gemaakt worden uit het plat leggen van de zitplaatsen achterin.
Bij een slaapplaats voor 2 personen moet het bed voldoen aan de afmetingen 180 cm lang en 110 cm breed. Bij 2 x 1 bed moeten de bedden minimaal 180 cm lang zijn en 60 cm breed.
Overige inrichting

Vaste en afsluitbare kasten
Vast keukenblok met een werkblad van tenminste 60 cm hoog voorzien van een ingebouwde (uitneembare) watervoorziening met een spoelbak, kraan en afvoer. Het geheel moet bestemd zijn voor gebruik in de binnenruimte.
Als aanvullende eis wordt nog gesteld dat alle faciliteiten op normale wijze in de binnenruimte bereikt kunnen worden.
Uitzondering VW Transporter
Bij een Volkswagen Transporter is de motor achterin geplaatst. Een hoogte van 170 cm bij een lengte van 200 cm wordt dan ook niet gehaald. Voor deze auto geldt dan ook een uitzondering. Voor het meten van de binnenruimte van de auto mag worden uitgegaan van het de situatie dat de motor (achterin) er niet gezeten zou hebben. De auto moet dan wel een datum eerste RDW toelating bezitten van voor 1 januari 1994.

BPM
Wanneer u een gebruikte bestelauto ombouwt tot een camper moet u rest BPM betalen. De hoogte van deze BPM is afhankelijk van de catalogusprijs van de bestelauto in gesloten uitvoering, de leeftijd van de auto en de brandstofsoort waarop gereden wordt. De verschuldigde BPM kunt u hier uitrekenen.

Wegenbelasting
Omdat campers normaal gesproken maar enkele maanden per jaar worden gebruikt geldt een gunstiger tarief voor de wegenbelasting. Voor particulieren die hun auto niet bedrijfsmatig verhuren geldt het kwarttarief. Voor ondernemers die een camper wel bedrijfsmatig verhuren geldt het halftarief voor de wegenbelasting. De wegenbelasting voor particulieren ligt voor een camper op een kwart van wat ze anders voor een gewone personen en bestelauto zouden betalen en licht zodoende maar iets hoger dan het oude bestelautotarief.

Wat is gunstiger?
Door de ombouw van uw bestelauto naar een camper bespaart u een fors bedrag aan wegenbelasting. In plaats van 100% betaalt u nog maar 25% van de personenautowegenbelasting. Wel moet u uw auto daarvoor ombouwen en moet u rest BPM betalen. Daarvoor krijgt u wel weer een camper terug die u als personenauto kunt inzetten en tijdens de vakanties natuurlijk als camper. Aan u de keus.
Plaats reactie