Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Aankoopadvies T4

vragen over de T4
Plaats reactie
vic010
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 feb 2021, 17:49
Locatie: Rotterdam

Aankoopadvies T4

Bericht door vic010 »

Beste Weetjewellers,

Nieuw lid hier! In mijn zoektocht naar een mooie T4 om om te bouwen naar camper ben ik tientallen keren op dit forum terecht gekomen. Dank voor alle waardevolle info, heel leerzaam om allemaal terug te lezen.

Laatst hebben we deze bus bekeken: https://www.autotrack.nl/a/volkswagen-t ... r-50406246. Hier zou ik graag jullie advies over willen vragen.

We gingen er heen met erg lage verwachtingen (hoge kms, geen APK, stond al lang te koop), maar omdat de bus qua uitvoering precies is wat we zoeken én vlakbij stond toch maar even gaan kijken. We waren aangenaam verrast - de bus zag er nog heel goed uit voor z'n leeftijd, nauwelijks roest, dikke stapel onderhoudsfacturen aanwezig, leek prima onderhouden. Binnenkant was ook oké, wel wat slijtage maar niks ernstigs. De motor startte en klonk normaal voor zover ik dat kan beoordelen. Nog geen proefrit gemaakt.

Toch zijn er ook nogal wat vraagtekens bij deze wagen:
- Hoge kms (460d - al lees ik hier vaak dat dat geen dealbreaker hoeft te zijn)
- Geen APK
- Staat al 4 maanden te koop (volgens dealer vanwege de kms en de kleur, niet aantrekkelijk voor zijn zakelijke klanten)
- Accu was leeg, schuifdeur stond ook open in de showroom dus kan best door een lampje oid komen
- Vorige eigenaar heeft een deel van het onderhoud in Turkije laten plegen afgaande op de facturen. Dus niet altijd duidelijk wat er nou was gebeurt (mijn Turks is zeer roestig).

Waarom deze toch mijn interesse heeft gewekt:
- Voldoet aan onze wensen (2.5TDI 102PK, achterklep, ramen achter, kleur, nette uiterlijke staat, kleur, locatie, euro 3 emissie)
- van 2e eigenaar, particulier
- geen noemenswaardige roest op de cruciale plekken, voor zover ik kon zien
- Onderhoudsgeschiedenis zit erbij
- Lage vraagprijs (€3000). Zou het met zo'n prijs ook geen punt vinden als er bijvoorbeeld nog €2000 in moet voor grote beurt/achterstallig onderhoud, zolang we er dan maar even mee vooruit kunnen.

Wat denken jullie ervan op basis van deze info? De moeite waard om een proefrit en evt. een aankoopkeuring in te plannen? Of lekker laten staan die bak? Ik ben niet op zoek naar garanties maar ik gok dat jullie met al het expertise op dit forum wel een goede inschatting kunnen maken.

Alvast bedankt voor het meedenken, dat helpt me enorm!
Gebruikersavatar
sgsdebruijn
Berichten: 4379
Lid geworden op: 22 okt 2008, 11:15
Locatie: in de Hoeksche Waard

Re: Aankoopadvies T4

Bericht door sgsdebruijn »

Als je op basis van deze ook nog 2000 kan/wil bijleggen dan zou ik even verder kijken.

Van buiten niet heel netjes, rotkleur ivm verkleuren, gen lange neus wat er ook wel netjes uitziet, 460dkm hoeft geen probleem te zijn maar met je budget kan je een stuk lager gaan zitten en wellicht de mooie 151pk motor.
VW T4 Multivan 2.5TDI+++
Gebruikersavatar
Lutra
Berichten: 629
Lid geworden op: 21 nov 2015, 11:08
Locatie: Oost Nederland

Re: Aankoopadvies T4

Bericht door Lutra »

Ik vind hem er op de foto’s nog wel netjes uitzien. Nauwelijks verkleurd wat je op basis van de leeftijd wel zou verwachten. Onze rode T4 van 99 was toch wel behoorlijk verkleurd. Je krijgt wel te maken met milieuzones in sommige steden en gebieden.
T6 California 2019
Blauwe 1300
ex zwarte Passat B8 Variant
ex Rode Cali '99
ex T5 California 2012
Henri84
Berichten: 33
Lid geworden op: 20 feb 2021, 15:02
Locatie: Zeeland

Re: Aankoopadvies T4

Bericht door Henri84 »

Ik vind hem er netjes uitzien. Let wel op; mijn Volvo 240 was ook zo mooi rood bij aankoop destijds, maar na een jaar begon alles te vervagen, was voor de verkoop gepolijst maar daarna zat er nauwelijks lak meer op dus is toen alsnog voor een gehele spuitbeurt gegaan.
Overigens zou nauwelijks roest voor mij veel zwaarder wegen dan een hoge km stand.
DE KNEU
Berichten: 230
Lid geworden op: 22 aug 2019, 19:38

Re: Aankoopadvies T4

Bericht door DE KNEU »

Ik zou m graag eerst op de brug willen hebben zodat je m goed kunt bekijken.Bijvoorbeeld om de binnenbumper ( achter)eens te bekijken.volgens OVI is kilometerstand niet logisch.Distributie en alles wat daar mee samenhangt preventief vervangen (kosten rond de 850,- )alvast aftikken.Apk/aankoopkeuring op voorhand van koop laten doen(niet bij verkoper).Kontroleer of alles werkt(airco aanjager wissers sloten etc Hij zal door de jaren heen flink wat tripjes richting de Bosporus gemaakt hebben, wellicht met aanhanger en imperiaal.en zoek naar roest.... :toppie
Gebruikersavatar
Multivan Generation
Berichten: 33820
Lid geworden op: 14 jan 2007, 14:41
Locatie: Zeeland (Oost)
Contacteer:

Re: Aankoopadvies T4

Bericht door Multivan Generation »

Zoek naar sporen van overspuiten van de auto.

Ziet er 'verdraaid' netjes uit, bijna verdacht.

Kan een goede koop zijn, ik zou als ik jou was zeker gaan kijken.
...have you ever noticed that some people never have the money to do it right, but can always find the money to do it twice?...
koensch
Berichten: 723
Lid geworden op: 27 sep 2011, 23:46
Locatie: Amersfoort

Re: Aankoopadvies T4

Bericht door koensch »

ik heb 15 jaar geleden (2005) een bus gekocht bij een opel dealer welke al 12 maanden in voorraad stond. toen 4 jaar oud, import bus uit duitsland. alle fabrieksetiketten uit de auto verwijderd, geen papieren, 122.000 km, geen enkele historie, geen info over getanderiem, geen apk, gekocht "zoals gezien" met 2000 euro korting. Meer rode vlaggen kon je niet hebben. Ook de dealer kon in duitsland ook geen onderhoudshistorie vinden. Was nog nooit bij een VW dealer geweest voor onderhoud

bij mijn eigen VW Dealer alle vloeistoffen, pakkingen, filters, getanderiem, waterpomp etc. laten vervangen

nu 16 jaar en 530.000 km verder beste aankoop ooit.

die auto die je op het oog hebt is bijna 20 jaar oud. techniek is goed, misschien wel de beste transporter door VW gemaakt. Het onderhoud bepaalt hoe de auto eraan toe is. Je kan heel veel mazzel hebben, maar ook pech. Zolang het maar geen automaat is kan zo'n T4 veel hebben. Ik heb niet het idee dat je er een grote buil aan kan vallen. Er zijn goed onderdelen beschikbaar van al die T4's die de afgelopen jaren zijn afgedankt ivm de milieu zones en veel mensen die veel van deze auto afweten op dit forum.

T4 kennis en ervaring bij garagebedrijven is minder, zoek een gespecialiseerde garage uit die veel T4's ziet. Vul bij je profiel in in welke regio jij woont, dan kunnen anderen je advies geven.
Transporter T4 2.5 TDI, April/2001, KWB/DC, 88pk/AJT/EWB, +650.000km
freek
Berichten: 687
Lid geworden op: 29 jan 2007, 23:14

Re: Aankoopadvies T4

Bericht door freek »

Deze moet (recent?) overgespoten zijn. Ziet er te mooi uit. Kan een voordeel zijn maar alles hangt af van wat er onder die glanzende lak zit. Zou er echt onderkruipen en heel goed de binnenkant van de dorpels en de wielkasten voor en achter oa ter hoogte van de krikpunten, plus overgang naar bodemplaat bekijken op roest of verdachte reparaties. Voorruit sponning is ook zwakke plek die helaas slecht te controleren is. Je zou kunnen proberen met een satestokje het rubber iets op te lichten. Dan zie je misschien ook een spuitrand.
T4 tdi AXL syncro camper 2003, >640.000km
T5 tdi AXE multivan camper 2004, >450.000km
Citroen CX turbo2 1986
vic010
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 feb 2021, 17:49
Locatie: Rotterdam

Re: Aankoopadvies T4

Bericht door vic010 »

Bedankt allemaal voor het meekijken en alle adviezen! We gaan zo een proefrit maken, nu weet ik een stuk beter waar ik nog even goed op moet letten. Als het bevalt, laten we 'm sowieso eerst nog keuren. :toppie

Ik woon in Rotterdam trouwens, als jullie een goede specialist weten voor onderhoud dan hoor ik het graag. Ik lees veel goede dingen over ABC in Schiedam, maar het is me niet helemaal duidelijk of zij nog onderhoud doen of alleen maar onderdelen verkopen.
Plaats reactie