Welkom op het weetjewel forum, van en voor Transporter rijders.
Wil je geen advertentie blokken zien in het forum, dan moet je inloggen.
Dan verdwijnen ze.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Hoogte verstelling koplampen

vragen over de T5
Plaats reactie
EricP
Berichten: 698
Lid geworden op: ma jan 15, 2007 19:43
Locatie: Veldhoven

Hoogte verstelling koplampen

Bericht door EricP » vr mar 12, 2010 18:56

In November de schakelaar laten maken omdat de hoogte verstelling het niet deed.
Paar weken geleden een keer moeten gebruiken doet de verstelling het niet :gif :gif
Vandaag terug gegaan: schakelaar doet het maar beide motoren van de hoogte verstelling doen het niet!!
Er komt wel spanning bij de koplampen aan maar de motoren werken niet!!
Oftewel of ik even 2 nieuwe koplampen wil kopen omdat hij anders niet APK waardig is :muur :muur :muur :muur
Grapje zou over de 400 euro moeten kosten :nuts :nuts :nuts

Dat 1 motortje kapot gaat wil ik met veel moeite geloven (ondanks dat ik ze bijna nooit gebruik, maar 2 gelijktijdig dat gaat er bij mij niet in.
Zou het in het CANbus systeem kunnen liggen of zijn er andere manieren om die motoren aan de praat te krijgen?

Groet EricP

Gebruikersavatar
Donald4Motion
Berichten: 4482
Lid geworden op: ma jul 02, 2007 22:12
Locatie: Tuuuuus voor de buus

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door Donald4Motion » vr mar 12, 2010 19:08

als de koplampen gewoon goed staan, dan zijn ze APK waardig.
hoogte verstelling is geen must
Afbeelding

Gebruikersavatar
appie
Berichten: 386
Lid geworden op: vr jan 12, 2007 20:04
Locatie: zwarte haan
Contacteer:

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door appie » vr mar 12, 2010 20:05

Motoren rotten vast

lampen goed op hoogte stellen schakelaar eruit en keuren maar
Neemt de bus!

Gebruikersavatar
navi16
Berichten: 220
Lid geworden op: za aug 11, 2007 23:38
Locatie: Zoetermeer

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door navi16 » vr mar 12, 2010 21:21

Donald4Motion schreef:als de koplampen gewoon goed staan, dan zijn ze APK waardig.
hoogte verstelling is geen must
is niet waar, mijn bus is op deze optie afgekeurd !!!!
VW T5 170PK van TDI naar TDI ---> VW Passat Variant TSI

Gebruikersavatar
navi16
Berichten: 220
Lid geworden op: za aug 11, 2007 23:38
Locatie: Zoetermeer

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door navi16 » vr mar 12, 2010 21:22

appie schreef:Motoren rotten vast

lampen goed op hoogte stellen schakelaar eruit en keuren maar
en dit mag ook niet !!!
VW T5 170PK van TDI naar TDI ---> VW Passat Variant TSI

Gebruikersavatar
navi16
Berichten: 220
Lid geworden op: za aug 11, 2007 23:38
Locatie: Zoetermeer

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door navi16 » vr mar 12, 2010 21:58

dat dacht ik ook, maar dat is een optie die bij je auto hoort en als die ontbreekt het voertuig wordt niet gekeurd.
VW T5 170PK van TDI naar TDI ---> VW Passat Variant TSI

Gebruikersavatar
Mastodont
Berichten: 603
Lid geworden op: do apr 24, 2008 15:58
Locatie: Kennemerland/Haarlem
Contacteer:

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door Mastodont » za mar 13, 2010 14:48

Als het allemaal weer werkt denk ik dat regelmatig van de hoogste naar de laagste stand regelen de boel gangbaar zal houden.
Ik doe dit met regelmaat en het heet bij mij nog nooit vastgezeten/geweigerd.
RUST ROEST

Grt Mastodont
Chevrolet Suburban 454Cui (7,4 L) Silverado 1986
Mercedes-Benz 300E W124 1986
Transporter T5 TDI 2005 (verkocht 15-12-2010)
Transporter T3 Syncro Doka 1986 - (verkocht)
Kawasaki Z1300 1981

EricP
Berichten: 698
Lid geworden op: ma jan 15, 2007 19:43
Locatie: Veldhoven

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door EricP » ma mar 15, 2010 19:25

Garage zei dat het niet kom, moeten ze toch maar doen. zal ook wel eens navragen bij RWD.

Bedankt alvast


Groet EricP

Gebruikersavatar
Pim 328
Berichten: 987
Lid geworden op: za jan 13, 2007 11:01
Locatie: Midden-Limburg

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door Pim 328 » di mar 16, 2010 19:17

Dit is een veel voorkomend euvel, de motoren gaan vast zitten omdat ze nooit gebruikt worden.
Op het werk wel al een paar keer de kapjes van de unit gehaald en dan iemand de schakelaar bedienenen iemand anders even binnen in de unit even mee laten helpen.
Bij sommige blijven ze dan goed werken en bij sommige werkt dit niet meer.

Koplamp hoogte verstelling moet werken voor de apk (eis van 05-2009), mits aanwezig.
Als de schakelaar er niet inzit dan werkt dan de binnenverlichting ( tellerunit) niet.
Dus wat kun je dan dan doen schakelaar uit houder halen en gewoon naar binnen laten vallen.
Dan heb je geen hoogte verstelling meer.

Bij sommige auto's zit deze schakelaar gecombineerd in de schakelaar van de verlichting ( Polo, LT, T4)
Dan werkt dit trucje niet en zul je de stelmotoren moeten vervangen.
Alleen bij de t5 is het nadeel dat dit complete units zijn.

Als je Officieel bekijkt heeft de garage trouwens wel gelijk, maar dit is een beetje een maas in de Wet.
Pim 328 --> Ex Multivan '02 TDI nu 190 pk en 410 Nm
Nu Passat cc 2.0 tdi 170pk Highline Full options

Gebruikersavatar
Jeroen T5 204
Berichten: 3464
Lid geworden op: za jan 13, 2007 20:50
Locatie: Vroomshoop (VCDS)
Contacteer:

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door Jeroen T5 204 » di mar 16, 2010 20:48

Dus af en toe even de hoogteverstelling laten werken, om het vast gaan zitten te voorkomen!! :toppie
VW Transporter T5 2.5 TDI 130pk -JD Stage 1 @ 191pk 438 nm
-Simons rvs uitlaatsysteem, K&N filter
-BearLock, Opti-Coat Pro
-20" MTM Bimoto, Michelin PSS, Bilstein B14, H&R Stabi
Afbeelding

EricP
Berichten: 698
Lid geworden op: ma jan 15, 2007 19:43
Locatie: Veldhoven

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door EricP » di mar 16, 2010 21:32

Pim

Bedankt voor de tip Ik zal het eens gaan proberen of ik ze nog aan de gang kan krijgen.
Anders denk ik dat ik de maas in de wet maar ga gebruiken, want zo vaak (zeg maar nooit) heb ik ze niet nodig.

Groet EricP

Gebruikersavatar
KeesH
Berichten: 23
Lid geworden op: ma apr 12, 2010 21:38
Locatie: Z-O friesland

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door KeesH » ma apr 12, 2010 22:16

Bij mijn bus zitten ze ook vast, zijn wel door de keuring gekomen door de schakelaar weg te halen. Ik ga ook proberen om ze weer gangbaar te maken.:gekte
bedankt

TsX
Berichten: 396
Lid geworden op: za apr 10, 2010 21:51
Locatie: Vl.brabant / Limburg. België

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door TsX » vr apr 23, 2010 23:38

waar zitten de motortjes juist ? (bij de multivan koplampen btw)
binnenin de koplamp ?
heb straks ff staan kijken, maar zie ze niet duidelijk zitten buitenkant behuizing...
Tim's Caravelle:
Caravelle -> Multivan ombouw in progress
06 T5 Black
Multivan bumpers
2.5 5cyl TDI+

EricP
Berichten: 698
Lid geworden op: ma jan 15, 2007 19:43
Locatie: Veldhoven

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door EricP » vr aug 27, 2010 23:43

Raar maar waar, Ik moest van vakantie terug naar huis vanuit Zwitserland ( :gif :gif :gif :gif :gif :gif :gif :gif :gif :gif ) staan me koplampen te hoog, probeer hoogte verstelling doet ie het weer!!! :yes
Nu maar regelmatig bedienen zodat hij het blijft doen.

Zijn die motortjes te smeren?

Groet EricP

emil
Berichten: 557
Lid geworden op: zo dec 13, 2009 10:29
Locatie: achterhoek

Re: Hoogte verstelling koplampen

Bericht door emil » wo sep 01, 2010 21:13

die van mij zitten ook vast
inderdaad hoogte regel bediening verbergen en keuren maar !!
een monteur kan niet weten dat vw geen t5's heeft gebouwd zonder koplamp
hoogte verstelling dus, ziet ie niets hoeft ie ook niets af te keuren
de mijne is vorig jaar (goed) gekeurd met mistlampen die ik aangesloten heb met een klein
lampje zodat er een soort parkeer licht in zit dus , schakelaar achter het dash board en
keuren , keurmeester keurde hem goed maar was er een steekproef (rdw) en ook die keurde hem goed !
lampen waren uit natuurlijk
dus wees niet te bang er zijn wel mogelijkheden om onder bepaalde regeltjes uit te komen
trouwens 400 euro? als je zelf een beetje handig bent .... heb zelf multivan depo's gehaald
150 euro!!! nieuw incl. hoogte verstelling
:zwaai

Plaats reactie