Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Golf 5 GP stuur inbouwen in een T5 m.b.v. een Raspberry Pi en een Arduino UNO

Ben je bezig met een leuk of ingrijpend project aan je bus. Plaats deze dan hier
Plaats reactie
DaanH
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 apr 2018, 18:30

Golf 5 GP stuur inbouwen in een T5 m.b.v. een Raspberry Pi en een Arduino UNO

Bericht door DaanH »

Hallo,

Ik heb ruim 2 jaar geleden een 9 persoons T5 Multivan gekocht en die opgeknapt en omgebouwd naar een 2 persoons+ camper. De bus is van maart 2008.
Ik heb er cruisecontrol in laten bouwen, daarbij zijn een paar nieuwe draden getrokken van de T41 stekker onder het stuur naar de BCM. De cruise control werkt.
Ik heb ooit een Golf 6 GP MFSW gekocht inclusief airbag (http://i157.photobucket.com/albums/t43/ ... _9480.jpg en ook nog een andere sleepring geregeld. Ik ben hier na 2 jaar mee aan het klooien.
- De BCM vervangen heeft geen zin omdat de aansluitingen anders zijn van een 088 of 089 BCM
- Het MFSW is wel gemonteerd, maar de claxon werkt niet, en de stuurknoppen doen nada. Ik heb een handbediende claxon gemonteerd als tijdelijke oplossing.
- Met VCDS 12.2 of 18.9 kan ik niet de benodigde LONGCODE invoeren, en het MFSW wordt niet gevonden.
- Ik heb deze beperking doordat de auto is gebouwd vlak voordat VW een nieuwere electronica toepaste (eind 2008).
- Complete bedrading en modules van een Caravelle overzetten is me te ingewikkeld.
- Ik heb een module aangeschaft, kreeg die ook niet werkend, en ben zelfs terug geweest bij de leverancier. Die had me verteld dat deze module zonder problemen zou werken in mijn T5. https://www.mbcaraudio.nl/5722-large_de ... en-001.jpg
- Ik heb nu het plan opgevat om een Raspbery Pi i.c.m. een Arduino UNO te gaan gebruiken om de seriële communicatie uit te lezen van pin 9, 10 of 11 op de T41 connector. Daar zou maar 1 draadje voor nodig zijn, omdat de ground al in het stuur aanwezig is. Zie pagina 7 en 8 in deze pdf:
https://docplayer.net/21043273-Transpor ... 804-1.html.
- Mijn vraag is nu waar ik die draad van de T41 connector ergens dichter bij de radio-locatie kan oppikken, en welke ik zou moeten gebruiken om aan te sluiten op mijn Key1/Key2 draden van mijn Android v8 Headunit.
- Er zijn een paar voorbeelden van een soortgelijke opzet op Youtube. V.w.b. de benodigde eletronica is deze link prima, maar ik mis een schema.


Hoop dat iemand me hier een beetje hulp bij kan bieden.
Plaats reactie