Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

gasresponse T6, 198 PK

vragen over de T6
Plaats reactie
tiamootje
Berichten: 10
Lid geworden op: zo apr 22, 2012 11:53

gasresponse T6, 198 PK

Bericht door tiamootje »

Goedemiddag.

Ik ben sinds september 2019 de eigenaar van een nieuwe Transporter 198 PK 4-motion DSG Highline.
Vanaf het begin heb ik problemen gehad tijdens optrekken vanuit stilstand; de reaktie op het gaspedaal is vertraagd, pas na 2 seconden volgt er pas een reaktie. Dit is dan dusdanig heftig dat het lijkt alsof er een "launchcontrol" plaatsvindt. Dus met een klap wordt de koppeling eigenlijk vrijgegeven.
Door de dealer werd er aangegeven dat er eerst 20.000km gereden moest worden om de DSG in te leren.
Nu, ruim 25.000 km verder is dit door de dealer netjes opgepakt en na veel metingen en wijzigingen in de software aangepakt en zelfs de koppeling vervangen.
Echter het probleem bleef en heeft PON besloten de Transporter terug te roepen om dit probleem zelf aan te pakken.
Na een week de bus teruggekregen met de melding gereed.
De klap/launch tijdens optrekken was eruit, maar wel ten koste van de snelheid tijdens wegrijden; dit gaat nu beduidend langzamer. Zelfs gevaarlijk langzaam omdat bij het invoegen/aanrijden naar een rotonde er niet goed ingeschat kan worden of er ingevoegd kan worden.
Vermoeden is dus dat er wat "geknepen "is tijdens het wegrijden. Met de airco aan is dit natuurlijk nog erger.
Pon geeft aan hier verder niets aan te kunnen doen.
Nu is mijn vraag, is hier iemand die hier ervaring mee heeft ?

Mijn dank alvast, Tiamootje
Tricolore
Berichten: 205
Lid geworden op: ma aug 10, 2020 23:58

Re: gasresponse T6, 198 PK

Bericht door Tricolore »

Dus software aangepast, en koppeling vervangen door dealer, zonder resultaat . Vervolgens bij Pon geweest en nu rijdt je bus zó langzaam weg dat je enigszins gevaar loopt bij het oprijden van een rotonde ? En dat met een 198 pk bak ? :groteogen

Ik heb hier geen ervaring mee. Wat je nodig hebt is een diagnose door onafhankelijke vaklui die een test doen en je wss precies (!) kunnen vertellen wat er aan mankeert en wat ze bij PON 'uitgevreten' hebben of over het hoofd gezien hebben (lees : onkunde :nuts ) waarna je ze er flink mee om de oren kunt slaan. Van dit soort verhalen gaan mijn haren altijd overeind staan.

Ze weten niet wat ze er verder mee aan moeten, sturen je gewoon weg en je 'zoekt het maar uit'. Mooi hè, VW ? Bel en maak een afspraak met een goed aangeschreven VAG specialist en laat hun een diagnose stellen. Dan kun je verder. Wel vaker gehoord dat die klojo's software matig niet eens van hun eigen merk zaken kunnen oplossen of er überhaupt uitkomen, en de niet bij hun club aangesloten specialisten wél (mijn advies : bel JD in Lochem).

Succes en mooi als je je vervolg wilt posten.
Plaats reactie