Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Uit bovenbed vallen beveiliging LWB

Ben je bezig met een leuk of ingrijpend project aan je bus. Plaats deze dan hier
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Frank_W
Berichten: 3
Lid geworden op: wo jul 15, 2020 16:11

Uit bovenbed vallen beveiliging LWB

Bericht door Frank_W »

Sinds 2020 hebben we een VWT5 lange wielbasis. We gaan regelmatig op stap met onze 2 dochters van toen 1 en 4 jaar oud. Zij slapen boven in de tent en wij beneden in de 'woonkamer'. Nu is het vrij eenvoudig om uit bed te vallen en een val van een van de dochters op de vloer (of deels op de keuken) leek mij geen aantrekkelijk scenario. De opening bij een LWB is best groot!

Dus lekker aan de knutsel gegaan om de opening na het bed een beetje te dichten. Idee was om een opvouwbare plank te maken, zodat deze eenvoudig op te bergen is en zodat je makkelijk toegang houdt tot de bovenverdieping. Om te voorkomen dat ze op de plank zelf zouden kruipen heb ik een opstaande rand gemaakt (ook met scharnier, zodat het dak in dubbelgevouwen toestand gewoon dicht kan. Opengevouwen is er een ingebouwde magneet zodat ie ook open blijft staan. In eerste instantie was de plank te smal, waardoor jongste dochter toch op de plank terechtkwam (door tijdens het slapen langs de opstaande rand te kruipen). Hierna 'oortjes' toegevoegd. Dit bleek afdoende.

Volgende uitdaging was dat ze de plank konden wegduwen, zodat ze door de ontstane kier naar beneden konden loeren. Zucht.... dochters! Hiervoor weer een paar flapjes uitgezaagd met scharniertjes die de plank fixeert tegen de randafwerking van de cabine. Zie hieronder rechts en links.
IMG_20200715_153259.jpg
Overdag ligt de plank opgeklapt tegen de voorkant aan, en wordt gebruikt als afzet plank, voor ontbijt, tandpasta, koffie etc.

Tijdens het rijden ligt 'ie opgeklapt uitt de weg tegen de matras. Hierop liggen knuffel en hoofdkussen van de meiden.

Wij zijn er erg tevreden over! Wellicht dat iemand hieruit inspiratie opdoet voor uit bed val beveiliging!
Plaats reactie