Welkom op het weetjewel forum, van en voor Volkswagen Transporter rijders.

Groetjes webmaster Henk-1

klik rechts op de "X" dan verdwijnt dit veld

Draaiplateau bijrijdersbank

VW T4 camper vragen nieuwbouw en zelfbouw
Plaats reactie
Gebruikersavatar
LauDr
Berichten: 2
Lid geworden op: wo okt 27, 2021 17:06
Locatie: Antwerpen

Draaiplateau bijrijdersbank

Bericht door LauDr »

Aangezien we zelf niet zo veel info konden terugvinden voor de aankoop van ons draaiplateau voor de bijrijdersbank deel ik graag onze bevindingen na een dik half jaar gebruik. Wij kozen voor eentje van Customshop Designs. Misschien dat iemand met een draaiplateau van Kiravans of andere... ook zijn bevindingen wil delen?
 • Zowel onze vorige bank (evt te koop 😉) met driepuntsgordel als onze huidige (ouder type) bank met heupgordel moesten onderaan worden bijgeslepen om plaats te maken voor de vergrendelingspinnen.
  IMG_20210306_135150.jpg
 • Aanvankelijk kwam de onderkant van de pinnen tegen de rubberen vloerbedekking waardoor het vast zetten van de pinnen bijna onmogelijk was. Na het draaiplateau met rondellen te verhogen ging het eerst nog niet van harte, na enig gebruik zijn de pinnen wat ingesleten in de vloerbekleding en gaat het een stuk vlotter.
 • De stoel draaien, en vooral weer in rijpositie terugzetten, was in het begin even zoeken aangezien de pinnen perfect moeten uitlijnen en vrij ver onder de bank staan waardoor je er moeilijk bij kan. Na een paar keer sukkelen komt de vlotheid er wel stilletjes in.
 • Eens gemonteerd is de het draaiplateau niet heel opvallend (in vergelijking met hetzelfde product van Kiravans waar de vergrendelingspinnen, afgaande op foto's, "uitsteken"). Houd er wel rekening mee dat je bankje o.g.v. 4cm hoger komt te staan.
 • Bij goed weer zitten wij doorgaans buiten en doen niet de moeite om het bankje te draaien. Wanneer we wel binnen zitten is het gedraaide bankje wel echt een meerwaarde!
 • Wij kochten ons draaiplateau via EBay (rechtstreeks van Customshop Designs) en betaalden hiervoor, incl. verzending én importkosten, een kleine €500 voor. Best wel veel dus in vergelijking met een enkel draaiplateau.
 • Voor de technische controle (België) halen wij het draaiplateau er uit en rijden we de t4 met een vaste bank voor.
  Het plateau kwam met een Engels goedkeuringsattest, wellicht krijg je dat in Nederland wel gekeurd(?).
Vragen? Opmerkingen? Eigen bevindingen met hetzelfde of een ander draaiplateau voor een bijrijdersbank?
Shoot!
Bijlagen
Knipsel.PNG
IMG_1225_ab2dac69-198c-462c-88c5-b4c50825c954_800x.jpg
Every twenty minute job is one broken bolt away from becoming a three day ordeal.
VW T4 2.5 TDI 102pk lwb far from finished zelfbouw camper "Flora"
Plaats reactie